Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Νίκη της τιμής, κακή εμφάνιση και αποκλεισμός στη Λομβαρδία

Νίκη της τιμής, κακή εμφάνιση και αποκλεισμός στη Λομβαρδία

Κέρδισε αλλά απογοήτευσε η Liverpool στο Μπέργκαμο, με το τελικό 0-1 να την αφήνει εκτός συνέχειας του Europa League.

Τέλος ταξιδιού για τον Jürgen Klopp στην Ευρώπη, με το Europa League να μένει η μοναδική διοργάνωση που αποτυγχάνει να κατακτήσει. Η Liverpool πήρε τη νίκη με 0-1, βάζοντας νωρίς το γκολ και δίνοντας μεγάλες ελπίδες στο κόσμο της, όμως η συνέχεια ήταν πολύ κακή, η Atalanta την κλείδωσε πολύ εύκολα και πήρε εν τέλει το εισιτήριο για τους «4» του UEFA Europa League.

Με 4-3-3, τον Alexander-Arnold στη βασική ενδεκάδα μετά από δύο μήνες και τον Gakpo στη κορυφή ξεκίνησε στη Λομβαρδία η Liverpool.

Η εκκίνηση των Reds ήταν εκρηκτική και μετά από δύο εξαιρετικές κινήσεις του Alexander-Arnold, κέρδισε πέναλτι μόλις στο πέμπτο λεπτό, για χέρι του Ruggeri στη μεγάλη περιοχή. Ο Mohamed Salah ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε για να δώσει νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του Jürgen Klopp. Τα επόμενα λεπτά δεν έφεραν όμως ανάλογη συνέχεια. Ο ρυθμός έπεσε, και με εξαίρεση μια ωραία συνεργασία του Diaz με τον Gakpo, όπου ο Musso πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Κολομβιανό, και ένα μακρινό σουτ του Szoboszlai, οι Reds δυσκολεύτηκαν να βρουν φάσεις. Το ψηλό press της Atalanta δυσκόλεψε το build up της Liverpool, με αποτέλεσμα η πρώτη μεγάλη φάση της Liverpool μετά το εικοσάλεπτο να έρθει στο 41′, όταν ο Salah έφυγε στη πλάτη, πλάσαρε πάνω από τον Musso, όμως δεν βρήκε σωστά τη μπάλα και εκείνη έφυγε αρκετά άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα ακίνδυνο σουτ με τον Miranchuk και – όπως ήταν φυσιολογικό – προστάτευσαν το υπέρ τους 1-3 μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Το ψηλό αλλά πολύ σωστό press της Atalanta δεν επέτρεψε στους κόκκινους να αναπτυχθούν σωστά, κάτι που απέτρεψε το παιχνίδι από το να βρει ρυθμό. Οι αλλαγές των Jota, Nunez, Elliott και Gomez δεν άλλαξαν πολύ την εικόνα και μέχρι το 75′ οι μόνες υποψίες απειλής ήταν από τη πλευρά των Ιταλών. Αυτό δεν άλλαξε ούτε με την είσοδο του Danns, η Atalanta κλείδωσε πολύ εύκολα το 0-1 της βραδιάς και πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς.

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Konate, Diaz, Szoboszlai, Mac Allister, Salah, Jones, Gakpo, Robertson, Alexander-Arnold.

Atalanta: Musso, Djimsiti, Hien, Kolašinac, Zappacosta, de Roon, Éderson, Ruggeri, Koopmeiners, Miranchuk, Scamacca

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com