Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 1ο)

Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 1ο)

Όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή στο τέλος του 1ου ημιχρόνου στο Old Trafford πριν από 10 ημέρες, η Liverpool βρισκόταν σε πορεία επανόδου στην 1η θέση και πάλι του βαθμολογικού πίνακα.

Είχαν προηγηθεί με 0-1 με τέρμα του Luis Diaz και η μοναδική απογοήτευση του Klopp τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν το γεγονός πως δεν είχαν σκοράρει περισσότερες φορές επιβραβεύοντας την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο εναντίον της Manchester United.

Το τελικό αποτέλεσμα όμως, η ισοπαλία με 2-2 μετά την εκτέλεση πέναλτι του Salah μπορεί να τους έδωσε τον έναν βαθμό αλλά η αίσθηση που άφησε στους παίκτες των Κόκκινων, σύμφωνα με τον Van Dijk, ήταν αυτή της ήττας.

Οι τύχες τους μετά από εκείνον τον αγώνα έχουν πάρει την κάτω βόλτα.

Την ντροπιαστική ήττα με 0-3 στο Anfield από την Atalanta, ακολούθησε η ήττα- εντός έδρας πάλι, από την Crystal Palace, με αποτέλεσμα οι οπαδοί των Κόκκινων να γίνουν μάρτυρες δύο συνεχιζόμενων ηττών στο Anfield, κάτι που έχει να συμβεί από τον Γενάρη του 2017.

Μην έχοντας πλέον τον έλεγχο της μοίρας τους, η σαιζόν της Liverpool βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο να τελειώσει χωρίς να καταφέρουν να αποδώσουν τον ονειρικό αποχαιρετισμό στον άνθρωπο που τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Champions League μεταξύ άλλων.
Είναι πολλές οι απόψεις που κυκλοφορούν για την πτώση στο φορμάρισμα των Κόκκινων ειδικά την περίοδο από την 7η έως και την 14η Απριλίου.

Η Διαμαρτυρία για την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων.

Ακούστηκαν φωνές -κάποιες σοβαρές, οι οποίες επεσήμαναν πως η περίοδος, ο τρόπος, αλλά και η χρονική στιγμή της διαμαρτυρίας των οπαδών των Κόκκινων για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ήταν λάθος. Σύμφωνα με αυτούς, στον αγώνα με την Atalanta, η ομάδα θα έπρεπε να είχε την πλήρη υποστήριξη του πλήθους στο Anfield, κάτι που δεν συνέβη, αφού όπως θυμάστε το μοναδικό πανό που εμφανίστηκε αναφερόταν στην αύξηση του 2%.

Άρα, επιμένουν οι ίδιοι, ο συγκεκριμένος τρόπος διαμαρτυρίας- πρότειναν άλλους τρόπους μάλιστα, δεν βοήθησε τους παίκτες των Κόκκινων να αγωνιστούν αποκλειστικά προσηλωμένοι στον στόχο τους, προσθέτοντας τους περισσότερη πίεση και άγχος.

Αλλά μιλάμε για επαγγελματίες. Επαγγελματίες που πληρώνονται αδρά και που έχουν παίξει σε εχθρική ατμόσφαιρα πολλές φορές και εξάλλου η «εχθρική διάθεση» των οπαδών δεν κατευθυνόταν προς την ομάδα αλλά προς τους ιδιοκτήτες.

Η αφωνία του Anfield στον συγκεκριμένο αγώνα είχε μάλλον να κάνει με τον τρόπο που έπαιζε η ομάδα.

Κούραση

Όταν ο Klopp ανακοίνωσε την αποχώρηση του τον Γενάρη, εξήγησε πως ο κύριος λόγος ήταν η «μείωση των ενεργειακών του αποθεμάτων». Ο αυξανόμενος φόβος των οπαδών έχει να κάνει πλέον με το γεγονός πως αυτό συμβαίνει και στην ομάδα του.

Την Κυριακή εναντίον της Palace, οι Κόκκινοι έπαιξαν τον 51ο τους αγώνα της σαιζόν και έδειξαν πολύ κουρασμένοι, ειδικά στο κέντρο.
«Μήπως ο Wataru (Endo) και ο Macca( Alexis Mac Allister) έχουν αγωνιστεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε τις τελευταίες εβδομάδες;» αναρωτήθηκε ο Klopp μετά τον αγώνα εναντίον της Palace.

O Klopp έχει αλλάξει αρκετές φορές τη σύνθεση της ομάδας, μετά τον αγώνα στο Old Trafford, αναζητώντας τη φρεσκάδα. Στον αγώνα με την Atalanta, έκανε 6 αλλαγές και στον αγώνα με την Palace έκανε 5, αλλά 4 παίκτες ήταν παρόντες στους 3 αγώνες (συμπεριλαμβάνουμε τον αγώνα εναντίον της United) και αυτοί ήταν οι Endo, Mac Allister, Nunez και Van Dijk. Και οι 4 έδειξαν ότι υπέφεραν στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Τόσο στον αγώνα εναντίον της Atalanta, όσο και εναντίον της Palace, η επιθετική γραμμή των Salah, Nunez, Diaz δεν έδειξε ότι λειτουργούσε ως μια ‘οντότητα’. Φάνηκαν οι ελλείψεις ενέργειας και δυναμισμού αλλά και το pressing μπροστά, κάνοντας έτσι εύκολη τη δουλειά των αντιπάλων.

Ας προσθέσουμε επίσης το γεγονός πως δεν αποτελεί ιδανικό μείγμα στην ενδεκάδα, η αίσθηση της πίεσης που νιώθουν οι παίκτες που επανέρχονται μετά τους τραυματισμούς τους, όπως οι Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones και Diogo Jota, οι οποίοι παλεύουν να βρουν τον ρυθμό τους.

Συνεχίζεται…

Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com