Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Είδα αντίδραση – έπρεπε να το γυρίσουμε στο β’ ημίχρονο»

Klopp: «Είδα αντίδραση – έπρεπε να το γυρίσουμε στο β’ ημίχρονο»

Ο Jürgen Klopp μετά την ήττα της Liverpool με 0-1 από την Crystal Palace δήλωσε πως οι παίκτες του έβγαλαν την αντίδραση που τους είχε ζητήσει, ενώ αναφέρθηκε τόσο στα εύκολα γκολ που δέχεται η ομάδα, όσο και στα δύο ματς του τελευταίου μήνα στο Old Trafford.

Ο Klopp ρωτήθηκε εάν το πρόβλημα των τελευταίων αγώνων είναι η αποτελεσματικότητα:

“ Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι λίγο ότι δεν είμαι 100% σίγουρος ότι γενικά ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε τα παιχνίδια με τη United βοήθησε ιδιαίτερα. Θέλω να πω, χάσαμε το παιχνίδι στο κύπελλο και ήταν σαν καταστροφή γιατί ήμασταν τόσο καλοί και το χάσαμε ούτως ή άλλως. Μετά φέραμε ισοπαλία εκεί, ήμασταν πολύ καλοί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μόλις δεχθήκαμε γκολ άλλαξαν όλα – τώρα δεν είναι ήταν ο λόγος για σήμερα, ούτως ή άλλως είναι λίγες εβδομάδες πίσω, αλλά ρωτήσατε για τις τελευταίες εβδομάδες. ”

“ Έτσι, τα προβλήματα που είχαμε στα παιχνίδια με τη United ήταν τελείως διαφορετικά από αυτά που είχαμε σήμερα. Ναι, τα γκολ που δεχθήκαμε είναι πολύ εύκολα, αυτό είναι μάλλον κάτι γενικό που ισχύει. ”

“ Έτσι, όλοι –συμπεριλαμβανομένων των παικτών, συμπεριλαμβανομένου εμένα– περιμέναμε μια αντίδραση και είδαμε μια αντίδραση μετά την τελευταία ήττα. Δεν βοήθησε τελικά, απλά μπορούσες να το δεις. ”

“ Απλώς ήμασταν πάντα πολύ ανοιχτοί και το γκολ που δεχθήκαμε, ο Eze έμεινε εντελώς ελεύθερος στη μεγάλη περιοχή – αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Είχαμε όμως και άλλες στιγμές που δεν μπήκαν γκολ μπροστά από το τέρμα. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να το πω ως εξής: αν πιέζεις στο 80% σου, καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου, γιατί αυτό δεν έχει νόημα τότε γιατί είσαι «εδώ κι εκεί». ”

“ Νομίζω ότι ο Curtis [Jones] το έκανε πραγματικά, εκτός από το ότι στην πρώτη γραμμή, οι παίκτες ήταν λίγο πολύ μακριά ο ένας από την άλλο. Ο Macca [Alexis Mac Allister] και ο Wataru [Endo], δεν ακολούθησαν επίσης και η τελευταία γραμμή ήταν επίσης πολύ βαθιά. ”

“ Οπότε, εκεί η Crystal Palace είχε πάρα πολλή κατοχή. Σε αυτές τις στιγμές έπρεπε να τρέξουμε προς τη λάθος κατεύθυνση, ήμασταν πίσω 1-0 και προφανώς δεν αισθανόμασταν καλά. Δεν μπορείς να αποκτήσεις ορμή σε αυτές τις στιγμές. ”

“ Λοιπόν, ημίχρονο, 1-0 πίσω – εντάξει, έτσι είναι. Τότε προφανώς στο δεύτερο ημίχρονο είναι ένα πολύ καλό εντός έδρας παιχνίδι. Δεν είμαι σίγουρος ότι είχαν πραγματικά ευκαιρίες, αλλά εμείς είχαμε πολλές, τις μεγάλες, τις τέσσερις όπου όλοι θα πίστευαν «Αυτό θα έπρεπε να είναι ένα γκολ» και άλλες όπου ήμασταν σχεδόν εκεί. ” Είπε ο Klopp.

“ Είχαμε λοιπόν μομέντουμ, ήμασταν στο παιχνίδι και μπορούσαμε να τους βάλουμε υπό πίεση. Και έτσι είναι τώρα, δείξαμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι, δεν υποχωρήσαμε. Καθόλου, τα αγόρια προσπάθησαν πραγματικά πολύ αλλά τελικά δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το παραδεχτούμε και αυτό. ”

“ Απλά ο σχηματισμός μας δεν ήταν ποτέ πραγματικά εκεί, ώστε να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Τις διαγώνιες μπάλες που παίζουν μπορείτε να τις αμυνθείς μόνο βάζοντας τον παίκτη που έχει τη μπάλα υπό πίεση, δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία να το κάνεις αυτό. Δεν το κάναμε αυτό και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παίξουν και μετά όλος ο σχηματισμός κάνει συνεχώς τρεξίματα – το κάνουμε μετά για να αμυνθούμε, αλλά δεν είναι για να κερδίσουμε την μπάλα, είναι απλώς για να κάνουμε άμυνα εναντίον τους και αυτή είναι μεγάλη διαφορά. ”

Για τους 5 χαμένους βαθμούς σε 2 ματς πρόσθεσε:

“ Είναι εύκολο να απαντήσω, καταλαβαίνω 100%, φυσικά πρέπει να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις – τι σημαίνει για την κούρσα του τίτλου και άλλα τέτοια. Δεν είμαι χαζός, το ξέρω. Η απάντηση είναι αρκετά εύκολη: αν παίξουμε όπως κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, γιατί να κερδίσουμε το πρωτάθλημα; Αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο, μπορούμε να κερδίσουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Οπότε αν καταφέρουμε να κερδίσουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες τότε θα δούμε πόσους μπορούμε να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε κοντά όταν οι άλλες ομάδες αγωνίζονται. Για εμάς, προφανώς πρέπει να κερδίζουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες ούτως ή άλλως. ”

“ Τώρα έχουμε μια σειρά από τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, αν έχω δίκιο, και θα ήταν δύσκολα ούτως ή άλλως, θα είναι δύσκολα και το ξέρουμε αυτό. Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε τώρα και αυτό είναι το εύκολο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πραγματικά να πούμε. ”

“ Η κριτική σε αυτές τις στιγμές είναι απολύτως εντάξει και απόλυτα σωστή, το παν είναι το πώς την αντιμετωπίζουμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα την κατάσταση, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μαζευτήκαμε και έπρεπε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι αλλά δεν το κάναμε. Αυτό είναι. ”

Στον Klopp άρεσε η εμφάνιση του β’ ημιχρόνου αλλά όχι το τελικό σκορ.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com