Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Συνεργασία των Liverpool και Manchester Utd για εκπαίδευση φιλάθλων

Συνεργασία των Liverpool και Manchester Utd για εκπαίδευση φιλάθλων

Οι Liverpool και Manchester Utd ανακοίνωσαν πως και οι δύο ομάδες έχουν λανσάρει ένα κοινό πρόγραμμα για το θέμα της αντιμετώπισης των συνθημάτων φιλάθλων που αναφέρονται σε τραγωδίες.

Το πρόβλημα αυτό χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρό και συνεχίζει να υφίσταται, ειδικά με την αντιπαλότητα των οπαδών των δύο ομάδων, οι οποίοι αναφέρονται με συνθήματα στην τραγωδία του Hillsborough, ή του Heysel καθώς και στο αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου.

Οι δύο ομάδες της Premier League, που θα συναντηθούν και πάλι στο Old Trafford στις 7 Απριλίου μετά τον πρόσφατο αγώνα του FA Cup, θα ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα με σκοπό να εκπαιδεύσουν μαθητές αλλά και νέους οπαδούς για την επίδραση που έχουν τέτοιου είδους συνθήματα.
«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα, στο οποίο και οι δύο ομάδες πιστεύουν και υποστηρίζουν απόλυτα, ώστε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο» δήλωσε ο Matt Parish, CEO του ιδρύματος LFC Foundation και πρόσθεσε.

«Η εκπαίδευση είναι το κλειδί, μαζί με την ανάλογη δράση, ώστε να εξαλείψουμε τα ελεεινά συνθήματα που αναφέρονται στις τραγωδίες, για πάντα, και είμαστε ευτυχισμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας».

Ο John Shiels, CEO του ιδρύματος Manchester United Foundation, πρόσθεσε επίσης: «Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί κάποιος την απώλεια ζωής σε σχέση με οποιαδήποτε τραγωδία για να φέρει σε δύσκολη θέση τους αντίπαλους οπαδούς και ήρθε ο καιρός που αυτό πρέπει να σταματήσει».

«Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με το ίδρυμα LFC Foundation και πιστεύουμε πως η εκπαίδευση θα ‘σπάσει’ τον κύκλο σε αυτό το θέμα που περνά από γενιά σε γενιά, βοηθώντας χιλιάδες νέους ανθρώπους σε όλη την περιοχή να καταλάβουν την επίδραση τέτοιου είδους συνθημάτων που σχετίζονται με τραγωδίες».

Θυμίζουμε πως η Αστυνομία του Manchester προέβη πρόσφατα σε σύλληψη οπαδού ακολουθώντας αναφορές για υβριστικά συνθήματα σχετικά με την τραγωδία του Hillsborough, μετά τον αγώνα του FA Cup στο Old Trafford, ενώ επίσης και η Arsenal δημοσιοποίησε την απαγόρευση εισόδου στο Emirates για τρία χρόνια σε τρεις οπαδούς της για τους ίδιους λόγους, μετά τον αντίστοιχο αγώνα FA Cup της Liverpool με την Arsenal στο Λονδίνο.

Συνεργασία των Liverpool και Manchester Utd για εκπαίδευση φιλάθλων
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com