Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Καταδίκη τριών οπαδών της Arsenal για συνθήματα κατά του Hillsborough

Καταδίκη τριών οπαδών της Arsenal για συνθήματα κατά του Hillsborough

Η Arsenal επέβαλε σε τρεις οπαδούς της, τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στο Emirates για τρία χρόνια, αφού παραδέχθηκαν την ενοχή τους για συνθήματα που αφορούσαν την τραγωδία του Hillsborough, τον Ιανουάριο στον 3ο γύρο του FA Cup, στον αγώνα με την Liverpool.

Η Υπηρεσία Crown Prosecution Service (CPS) καθορίζει ως «υβριστική συμπεριφορά που αφορούν τραγωδίες» εκείνη κατά την οποία οπαδοί τραγουδούν, φωνάζουν συνθήματα ή χειρονομούν αναφερόμενοι σε καταστροφές ή ατυχήματα με παίκτες ή οπαδούς και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι τραγωδίες του Hillsborough, το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου, η πυρκαγιά του Bradford και η δολοφονία των οπαδών της Leeds United στην Κωνσταντινούπολη.

«Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την απεχθή συμπεριφορά» ανακοίνωσε επίσημα η Arsenal την Πέμπτη. «Έχουμε συνεργαστεί στενά με την Αστυνομία για να εξασφαλίσουμε την όσο πιο δυνατόν γρήγορη λήψη μέτρων εναντίον αυτών που έχουν βρεθεί ένοχοι τέτοιας συμπεριφοράς. Η ανοχή μας είναι μηδενική σε συνθήματα που αφορούν τραγωδίες».

Η CPS έχει αναλάβει επίσης τακτική και γρήγορη δράση εναντίον οπαδών τα τελευταία χρόνια οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα για τρία χρόνια, του οπαδού της Tottenham, για παρόμοιο λόγο στον αγώνα εναντίον της Liverpool στο Βόρειο Λονδίνο.

Στο μεταξύ η Greater Manchester Police συνέλαβε τον Michael Bernard Avery 44 χρονών, με την ίδια κατηγορία – συνθήματα που σχετίζονται με την κατηγορία του Hillsborough, στις αρχές της εβδομάδας. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η κατηγορία εναντίον του συγκεκριμένου οπαδού της Manchester United βασίζεται σε υλικό από βίντεο, κατά τη διάρκεια του αγώνα του FA Cup στο Old Trafford, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για αντίστοιχα συνθήματα κάποιων οπαδών και από το τμήμα του γηπέδου στο οποίο βρίσκονταν οι οπαδοί της Liverpool.

Καταδίκη τριών οπαδών της Arsenal για συνθήματα κατά του Hillsborough
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com