Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η UEFA αποζημιώνει τους Red fans που τραυματίστηκαν στο Παρίσι

Η UEFA αποζημιώνει τους Red fans που τραυματίστηκαν στο Παρίσι

Οι οπαδοί των Κόκκινων που τραυματίστηκαν στον Τελικό του Champions League στο Παρίσι το 2022 και η UEFA έφτασαν σε συμφωνία όσο αφορά την αποζημίωση τους.

Οι νομικές φίρμες, Pogust Goodhead και Bingham Long που αντιπροσώπευσαν τους οπαδούς των Κόκκινων, επιβεβαίωσαν πως «μια πλήρης και τελική συμφωνία» έχει πραγματοποιηθεί προς όφελος των οπαδών για την αποζημίωση τους, αν και οι όροι της συμφωνίας θα παραμείνουν «αυστηρά εμπιστευτικοί».

Η νομική δράση εναντίον της UEFA, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022 από τις παραπάνω εταιρίες, εκ μέρους των οπαδών που υπέφεραν είτε σωματικά είτε ψυχολογικά τραύματα στο Παρίσι.

Στον Τελικό του 2022 στο Stade de France, είχε επικρατήσει χάος πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς πολλοί οπαδοί των Κόκκινων είχαν παγιδευτεί σε σημεία χωρίς εύκολη πρόσβαση προς το γήπεδο, δεχόμενοι επίσης τα δακρυγόνα της Αστυνομίας.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή της UEFA, η οποία δημοσίευσε τα ευρήματα της τον Φεβρουάριο του 2023, παρομοίασε τις εμπειρίες των οπαδών των Κόκκινων με εκείνες του αγώνα του FA Cup στο Hillsborough το 1989, όπου 97 οπαδοί των Κόκκινων έχασαν τη ζωή τους.

Η Επιτροπή ‘έκλεισε’ την έρευνα της, σημειώνοντας πως, ευτυχώς «ήταν αξιοσημείωτο που δεν έχασε κανένας τη ζωή του» υπό αυτές τις συνθήκες.
Ο Gerard Long, διευθυντής της Bingham Long, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχισμένοι που καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία για την αποζημίωση των οπαδών της Liverpool Football Club, οι οποίοι επηρεάστηκαν από όσα συνέβησαν στον Τελικό του Champions League, τον Μάιο του 2022. Είμαστε μια τοπική επιχείρηση και ήταν σημαντικό για μας να επιστρέψουμε και να τους ενημερώσουμε κατ’ ιδίαν, ότι δεν θα υπάρξουν χρονοβόρες περαιτέρω νομικές διαδικασίες και ότι θα λάβουν αποζημίωση.»

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά μείωση στα ποσά, όσο αφορά τις ζημιές που υπέστησαν οι πελάτες μας και ότι θα λάβουν το 100% των αποζημιώσεων ως μέρος της συμφωνίας».

Η ανακοίνωση της UEFA τονίζει ότι «Η UEFA σήμερα, έφτασε σε μια τελική και πλήρη συμφωνία με εκείνους τους φιλάθλους της Liverpool, τους οποίους αντιπροσώπευσαν οι Pogust Goodhead και Bingham Long και οι οποίοι απαίτησαν τη δικαίωση τους όσο αφορά τις τραυματικές εμπειρίες που έζησαν στον Τελικό του Champions League του 2022.»

«Τα δύο μέρη συμφώνησαν τους όρους, οι οποίοι όμως θα παραμείνουν αυστηρά εμπιστευτικοί. Η UEFA είναι ευχαριστημένη γιατί βρέθηκε κοινό έδαφος, ώστε να κλείσει αυτό το θέμα και δεν πρόκειται να σχολιάσει εκ νέου για αυτό».

Η UEFA αποζημιώνει τους Red fans που τραυματίστηκαν στο Παρίσι
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com