Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 2ο)

Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 2ο)

Για όλους όσους γνωρίζουν τον πυρετώδη ρυθμό του προγράμματος μετά τους αγώνες – όλοι οι managers της Premier League υποχρεώνονται να μιλήσουν στις περιοχές των τούνελ στο κανάλι που έχει τα δικαιώματα, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε 3 το μέγιστο δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης, πριν καθίσουν στη συνέντευξη απαντώντας στις ερωτήσεις των έντυπων μέσων, η έκρηξη του Klopp δεν ήταν έκπληξη.

«Στην Premier League, σε κάθε αγωνιστική, ο αριθμός των συνεντεύξεων είναι πραγματικά γελοίος» λέει ο Paul Heckingbottom, ο οποίος ήταν το αφεντικό της Sheffield United μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Κάποιες ερωτήσεις μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικές, όπως με την τηλεόραση της Νορβηγίας, για παράδειγμα, όταν αναφέρεσαι στην Σκανδιναβία και για τους παίκτες από εκεί, αλλά συχνά οι ερωτήσεις είναι εντελώς ίδιες».

«Και αυτό που σκέφτομαι συνέχεια είναι πως όταν δίνω μια συνέντευξη, ουσιαστικά μιλώ στους παίκτες μου και στους οπαδούς. Δεν μιλάς απλώς σε αυτόν που σου παίρνει τη συνέντευξη» συνεχίζει.

«Έπειτα, το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζεις πως θα παρουσιάσουν την ιστορία τους. Θέλουν να προσελκύσουν αναγνώστες, ή θεατές και αυτό συχνά τους οδηγεί στην ερώτηση που σου κάνουν. Θα κρατήσουν μα γραμμή από όσα είπες και θα την παρουσιάσουν με όσο το δυνατόν πιο δραματικό τρόπο γίνεται».

«Μια φορά στη Sheffield Utd, γύρισα προς αυτόν που μου έκανε μια ερώτηση και του είπα ‘προσπαθείς να με γελοιοποιήσεις;’ Είναι βλακώδης η ερώτηση. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μου είπε μετά ‘Φέρθηκες σαν Barnsley -η σλαγκ του Yorkshire όταν υπάρχει αψιμαχία, λίγο εκεί φίλε.’ Συμβαίνει όμως.»

«Θα έπρεπε να κριτικάρουν τον Klopp γιατί τα βρόντηξε και έφυγε; Όχι, δεν θα έπρεπε. Θα έπρεπε να αναφέρονται σε αυτόν με αρνητικό τρόπο γιατί αντέδρασε σε μια ερώτηση του Τύπου; Όχι.»

Μαζί του συμφωνεί και ο Dave Jones, πρώην manager των Cardiff City και Southampton.
«Είδατε τον Klopp την Κυριακή και θα πρέπει να καταλάβετε πως τα συναισθήματα βρίσκονται στο ζενίθ τους μετά τους αγώνες» λέει. «Κάποιες φορές σου κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις. ‘Πως νιώθετε’ είναι μια ερώτηση που μου κάνουν συχνά. Μόλις έχω χάσει με 6-0, τι πιστεύουν ότι πρέπει να νιώθω; Προφανώς, υπέροχα!».

«Συνήθως οι απαντήσεις που δίνουμε είναι στερεότυπες και μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για συγκεκριμένα πράγματα. Στην Cardiff, οικονομικά βρισκόμασταν σε χάλια κατάσταση. Αλλά δεν μπορείς να μιλήσεις πραγματικά για αυτό δημόσια. Δεν βοηθά κανέναν.»

«Όσο περισσότερο ‘προπονείσαι’ με τα ΜΜΕ, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Υπάρχουν όμως και στιγμές που χάνεις την ψυχραιμία σου. Η γυναίκα μου, μου έκανε παρατήρηση αργότερα στο σπίτι, λέγοντάς μου ‘δεν έπρεπε να τα πεις πραγματικά αυτά’».

Συνεχίζεται…

Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 2ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com