Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 6ο)

Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 6ο)

Σε 26 αγώνες των Κόκκινων, ως VAR (λίγο περισσότερους από τον Tierney), ο Attwell, δεν έχει δώσει ΠΟΤΕ κανένα penalty υπέρ των Κόκκινων. Έχει δώσει όμως τρία υπέρ της Brighton.

Αttwell και Tierney φαίνεται να αναλαμβάνουν συχνά αγώνες της Liverpool ως VAR και επίσης ο 2ος δεν έχει δώσει ποτέ υποκειμενικά penalty υπέρ των Κόκκινων, σε 22 αγώνες συνολικά.

Έχει δώσει εναντίον τους όμως, όπως τα δύο υπέρ της Manchester United τόσο εντός όσο και εκτός έδρας αλλά και ένα υπέρ της City εκτός έδρας.
Ας δούμε λοιπόν τα penalties που έχουν δώσει στην περίοδο από το 2019 έως το 2024 (Φεβρουάριος) οι διαιτητές της Premier League.

Στην πρώτη στήλη βλέπετε τα penalties που έδωσαν στον αγωνιστικό χώρο και στην δεύτερη ως VARs.

Όπως συμβαίνει με τα penalties γενικά, οι VARs δεν δίνουν κάτι υπέρ των Κόκκινων συνήθως στο 1ο ημίχρονο, κάτι που συμβαίνει στις υπόλοιπες ομάδες. Θυμάται κανείς διαιτητές στο Anfield να παροτρύνονται να ελέγξουν κάποια φάση υπέρ των Κόκκινων και ειδικά στο 1ο ημίχρονο;

Μήπως θυμάται κάποιος ενδεχόμενες αποφάσεις υπέρ τους να παίρνονται γρήγορα; Συγκριτικά μήπως οι αποφάσεις εναντίον τους παίρνονται εξαιρετικά γρήγορα;

Αν επανέλθουμε στον αγώνα με την Forest, που απασχόλησε τόσο πολύ τον Τύπο για την «αδικία» που διαπράχθηκε εις βάρος τους, γιατί κανείς δεν ανέφερε και το κυριότερο ότι οι VARS δεν είδαν ΠΟΤΕ τη φάση, που το πόδι του Ryan Yates έφτασε σε απόσταση εκατοστού από το κεφάλι του Ibrahima Konate και στο μπράτσο του MacAllister.

Αν παρατηρήσετε τη φάση θα διαπιστώσετε πως θα έπρεπε να δοθεί φάουλ υπέρ των Κόκκινων για επικίνδυνο παίξιμο του Yates και σίγουρα ο παίκτης θα έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα γιατί δοσμένη η φάση από διαφορετικές γωνίες αποκαλύπτει πως, το πόδι του παίκτη της Forest όντως έκανε επαφή με τον ώμο του Konate.

Σε δύο αγώνες λοιπόν των Κόκκινων στα χαοτικά τελευταία τους λεπτά, έγιναν δύο επικίνδυνα φάουλ εναντίον των παικτών τους και δεν δόθηκε τίποτα. Αν είχε κάνει κάτι παρόμοιο ο Nunez θα του είχε απαγορευθεί για μήνες η παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους.

Ποιος ήταν o VAR στον αγώνα με τη Forest;
Ο Stuart Attwell… και βοηθός του ο Hatzidakis, αυτός που έριξε την αγκωνιά στον Robertson και ο οποίος έχει «γράψει» ήδη ιστορία ακυρώνοντας αρκετά τέρματα των Κόκκινων ως offside.

Το πιο φημισμένο λάθος των VARs στο Anfield, ήταν το χέρι του Odegaard στον αγώνα με την Arsenal. Και ενώ στη Liverpool έχουν δοθεί μόλις δύο penalties από φάουλ (μέσω VAR πάντα), τα τρία που τους δόθηκαν υπέρ τους (στη διάρκεια 5 χρόνων) για χέρι του αντιπάλου είναι αστείος αριθμός αν συγκριθεί ας πούμε με τα 6 της Newcastle ή τα 7 της West Ham, με την τελευταία μάλιστα να της έχει δοθεί διπλάσιος αριθμός penalties σε σχέση με τους Κόκκινους.

Ίσως να είναι πιο…τεχνική ομάδα και ιδιαίτερα επιθετική υπό τις οδηγίες του David Moyes, τα τελευταία 8 χρόνια.

Συνεχίζεται…

Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 6ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com