Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 1ο)

Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 1ο)

Για τον manager Jurgen Klopp, στη συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα του FA Cup με την Manchester Utd, η ερώτηση από την Σκανδιναβική τηλεόραση ήταν μάλλον «ηλίθια», οπότε και έδωσε απότομα τέλος στη διάθεση του χρόνου του προς τους δημοσιογράφους.

Ας δούμε τι έγινε και πως αντιμετωπίζουν οι managers γενικά παρόμοιες καταστάσεις, γιατί είναι καλύτερο να ενημερώνεστε από εδώ και όχι από τα ελληνικά ΜΜΕ, που πολλές φορές υπερβάλλουν στις τοποθετήσεις τους.

Δημοσιογράφος: «Λογικά η ένταση είναι το όνομα του παιχνιδιού σας, οπότε γιατί σας έγινε τόσο δύσκολο στην παράταση;»

Klopp: «Μοιάζει με ηλίθια ερώτηση, αυτή, νομίζω. Αν δεν μας είδατε ποτέ να παίζουμε, τότε θα μπορούσατε να ρωτήσετε, πως γίνεται αυτοί να έχουν περισσότερη διαθέσιμη ενέργεια. Έχουμε παίξει- δεν γνωρίζω πόσους αγώνες πρόσφατα. Δεν γνωρίζω πόσους αγώνες έχει δώσει η United. Αυτό είναι όμως το άθλημα. Απογοητεύτηκα πραγματικά με αυτήν την ερώτηση, αλλά προφανώς εσείς σκεφτήκατε αν είναι καλή».

Δημοσιογράφος; «Οπότε πολλοί αγώνες;»

Klopp: «Oh ελάτε τώρα. Δεν είστε προφανώς σε καλή κατάσταση και δεν έχω νεύρα μαζί σας. Και η ερώτηση… μα τι πάει λάθος με σας; Τι θα θέλατε τώρα;»

Για τον άνθρωπο που εκνεύρισε τον Klopp πάντως, η αψιμαχία αυτή του έφερε μόνο ένα συναίσθημα αμηχανίας αφού αν και δεν το ήθελε έγινε μέρος της ιστορίας.

«Θα έπρεπε να θυμώσω, γιατί αυτά που είπε δεν ήταν ευχάριστα» δήλωσε ο Niels Christian Frederiksen του V Sport, για την έκρηξη αυτή του Γερμανού, η οποία- σύμφωνα με τον ίδιο, «τρόμαξε» αυτούς που στεκόταν δίπλα του.

«Ήταν μάλλον εκτός εαυτού γιατί οι ερωτήσεις δεν ήταν τόσο αμφιλεγόμενες» και συνέχισε λέγοντας: «Στην αρχή ένιωσα ΟΚ γιατί είπε ότι η ερώτηση ήταν ηλίθια. Πριν από τρεις μήνες άκουσα περίπου τα ίδια από τον Pep (Guardiola) αλλά μάλλον με διασκεδαστικό τρόπο. Νόμιζα πως ο Klopp θα ακολουθούσε την ίδια γραμμή, οπότε και έκανα την ερώτηση».

«Αλλά φάνηκε πως είχε αρχίσει να εκνευρίζεται, έχοντας επηρεάσει και την ατμόσφαιρα (γύρω μας), οπότε η συνέντευξη άρχισε να ακολουθεί διαφορετικά μονοπάτια».

Ότι κι αν νομίζουν οι οπαδοί των άλλων ομάδων για τον Klopp – ή ακόμα και αυτοί των Κόκκινων-, η οπτική γωνία του συμβάντος για τον καθέναν, εξαρτάται από το τι πιστεύει ο ίδιος για τον manager της Liverpool. Ή τι πιστεύει για τους δημοσιογράφους.

Γιατί συμβαίνουν τέτοιου είδους «εκρήξεις»; Και δεν υπάρχει καθόλου έλλειψη αυτών από την εποχή του Alex Ferguson μέχρι τον Guardiola, ενώ και ο Klopp υπήρξε ο πρωταγωνιστής σε αρκετές από αυτές.

Ας θυμηθούμε την έκρηξη του Guardiola, εκείνη την περίοδο ήταν manager στην Bayern Munich, όταν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο του είπε «να με κοιτάς, όταν σου μιλάω». Ενώ μόλις πρόσφατα ο Richard Keys του BeIN Sports, έμπειρος δημοσιογράφος που πέρασε από BBC, ITV, Channel 4, Sky Sports- μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τη συνέντευξη του Pep μετά τον αγώνα του Anfield ως «ντροπή».

«Κοιτούσε τον εξαιρετικό Andy Kerr που του έκανε ερωτήσεις σαν να ήταν λεκές στο παπούτσι του. Απέναντι στον Jan Fjortoft ήταν το ίδιο απορριπτικός. Και το κάνει συνέχεια. Κάθε εβδομάδα. Ο Guardiola μιλά στους δημοσιογράφους μόνο και μόνο γιατί υποχρεώνεται από τη δουλειά του» δήλωσε ο Keys.

Μήπως λοιπόν οι managers δεν ξέρουν να χάνουν και αντιδρούν έτσι; Μήπως οι ερωτήσεις είναι όντως προβοκατόρικες; Μήπως βρίσκεται κάποιο «παιχνίδι» σε εξέλιξη;

Συνεχίζεται…

Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 1ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com