Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αυτοκτονία και αποκλεισμός στο Old Trafford

Αυτοκτονία και αποκλεισμός στο Old Trafford

Η Liverpool από το δεύτερο ημίχρονο και έπειτα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της, για να αποκλειστεί στο Old Trafford από τη Manchester United, κάτι που τελικά έγινε, αφού γνώρισε την ήττα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης με 4-3 από τους Red Devils και είπε αντίο στο FA Cup.

Οι Reds δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την κυριαρχία τους στο β’ μέρος, σπατάλησε σωρεία αντεπιθέσεων και ευκαιριών και δεν θα επιστρέψει στο Wembley για τη φετινή σεζόν.

Σκόρερ για τη Liverpool οι Mac Allister, Salah και Elliott.

Α’ Ημίχρονο: Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και τους Salah, Diaz και Nunez να απαρτίζουν την επιθετική τριπλέτα.

Δυναμικά μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι, με τον Wan-Bissaka να απειλεί με αδύναμη όμως προσπάθεια στο 2’ και τον Rashford με καλό πλασέ, το οποίο όμως απέκρουσε ο Kelleher.

Οι Reds απάντησαν με ένα μακρινό σουτ του Szoboszlai και κυρίως με την μονοκόμματη προσπάθεια του Mo Salah στο 8’, η οποία έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το σκορ άνοιξε όμως από τη Manchester United στο 10’, όταν πάτησε ξανά περιοχή από την αριστερή της πλευρά, ο Kelleher απέκρουσε το πρώτο σουτ του Garnacho, αλλά ο McTominay ήταν εκεί, για να σκοράρει με το rebound.

Οι Reds είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στη συνέχεια με καλό εντός περιοχής πλασέ του Robertson, ενώ στο 30’ το σουτ του Szoboszlai σταμάτησε στην αγκαλιά του Onana, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Kelleher μπλόκαρε το καλό πλασέ του Bruno και δευτερόλεπτα αργότερα και εκείνο του McTominay από εξαιρετική θέση.

Ο Luis Diaz αμέσως μετά προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως ο Onana είχε απάντηση στη  κλειστή του γωνία και στο 38’ σταμάτησε το οφσάιντ του Salah (που έκανε την τελική πάσα) το 1-1 του Endo.

Η Liverpool κατάφερε όμως να κάνει την ολική ανατροπή πριν το ημίχρονο, βρίσκοντας πρώτα το γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Quansah βρήκε τον Nunez, εκείνος γύρισε προς τον Mac Allister, για να πλασάρει ο Αργεντινός και να γράψει το 1-1 στο 44’.

Ούτε τρία λεπτά δεν πέρασαν και οι Reds χτύπησαν ξανά για το 1-2, όταν έκλεψαν την μπάλα ψηλά με τον Gomez, για να βρει στη συνέχεια πρώτη τελική ο Nunez, την οποία απέκρουσε ο Onana, με τον Mo Salah να εκμεταλλεύεται το rebound και να γράφει από κοντά το 1-2.

Β’ Ημίχρονο: Οι Reds μπήκαν καλύτερα και έφτασαν κοντά στο 1-3 έφτασαν οι Reds με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όταν ο Nunez έκανε σέντρα-σουτ και ο Onana με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ουρουγουανός είχε νέα ευκαιρία στο 54’, όταν πήρε την πάσα του Salah και σούταρε από τα αριστερά, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας του Onana, ο οποίος στο 56ο λεπτό απέκρουσε το νέο καλό σουτ του Szoboszlai.

Το καλό διάστημα της Liverpool συνεχίστηκε και από το 60’ και μετά είχε τρεις ευκαιρίες, πρώτα με φάουλ του Mac Allister που πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 63’ ο Onana υποχρεώθηκε σε άλλη μια μεγάλη επέμβαση, για να απομακρύνει σε νέο κόρνερ το καλό σουτ του Nunez, ενώ το αδύναμο πλασέ του Salah στο 65’ το μπλόκαρε σταθερά.

Με τη συμπλήρωση 71 λεπτών, ο Klopp έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Harvey Elliott να αντικαθιστά τον Szoboszlai και στο 77’ οι αλλαγές συνεχίστηκαν, καθώς οι Bradley και Gakpo πήραν τις θέσεις των Robertson και Salah, με τον Joe Gomez να συνεχίζει ως αριστερό μπακ.

Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να ισορροπήσουν τον αγώνα, μετά τις αλλαγές και τιμώρησαν τους Reds, αφού έφτασαν στο 2-2 με τον Antony στο 87ο λεπτό, όταν τον βρήκε με γύρισμα ο Garnacho και εκείνος, παρότι κλεισμένος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Reds θα μπορούσαν να είχαν πάρει ξανά προβάδισμα, όταν η σέντρα-σουτ του Elliott σταμάτησε στο δοκάρι του Onana.

Η Manchester United παραλίγο να πάρει το ματς και την πρόκριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με buzzer beater, όταν ο Rashford βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Kelleher, αλλά αστόχησε απελπιστικά με το πλασέ του.

Παράταση:

Οι Red Devils ξεκίνησαν με ευκαιρία την παράταση, με το καλό πλασέ του Antony να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Kelleher, ενώ η κεφαλιά του Mac Allister στο 95’ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Onana.

Στο 100’ ήταν η σειρά του Lindelof να δοκιμάσει σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών και δευτερόλεπτα αργότερα πέρασε στο ματς και ο Τσιμίκας, αντί του Joe Gomez.

Δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, το προβάδισμα των Reds αποκαταστάθηκε, όταν ο Elliott σούταρε από απόσταση, η μπάλα κόντραρε στον Eriksen και πήγε στα δίχτυα για το 2-3!

Η Manchester United απάντησε στο 110’, όταν ο Maguire βρήκε σουτ μέσα στην περιοχή και ο Kelleher απέκρουσε ξανά.

Η Liverpool δεν μπόρεσε ξανά, όπως στην κανονική διάρκεια, να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις της και να τελειώσει το ματς, με τη United να την τιμωρεί ξανά στο 112’, όταν ο Rashford πλάσαρε σωστά εντός περιοχής και ισοφάρισε σε 3-3.

Μετά την ισοφάριση, ο Klopp πέρασε στον αγώνα και τον Bobby Clark, αντί του Luis Diaz.

Το σύνολο του Ten Hag προειδοποίησε πως είναι έτοιμο να γυρίσει τούμπα το ματς στο 116’, όταν ο McTominay αστόχησε από εξαιρετική θέση.

Στο 120’ όμως ήταν η ώρα να κάνει εκείνη την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση, όταν όλη η Liverpool είχε ανέβει σε εκτέλεση κόρνερ και οι Garnacho και Diallo βγήκαν 2 εναντίον 1, με τον Bradley, με τον Diallo να πλασάρει σωστά για το 4-3.

Η Manchester United στην ουσία έκανε αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η Liverpool μια φορά σε όλο το ματς, δηλαδή να εκμεταλλευτεί μια από τις άπειρες αντεπιθέσεις που εκδήλωσε.

Man United: Onana; Wan-Bissaka (Maguire 71′), Varane (Amad 85′), Lindelof (Mount 106′), Dalot; Mainoo (Eriksen 80′), McTominay; Garnacho, Fernandes, Rashford; Hojlund (Antony 71′)

Liverpool: Kelleher; Gomez (Τσιμίκας 101′), Quansah, Van Dijk, Robertson (Bradley 76′); Endo, Szoboszlai (Elliott 72′), Mac Allister; Salah (Gakpo 76′), Diaz (Clark 113′), Nunez

Πάγκος: Adrian, McConnell, Gravenberch, Danns

Επόμενος αγώνας για τους Reds στις 31 Μαρτίου στο Anfield με αντίπαλο τη Brighton.

Ο Mo Salah βάζει μπροστά στο σκορ τους Reds με 1-2.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com