Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 6ο)

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 6ο)

Ο Edwards δεν έχασε τελικά τη δουλειά του μετά τις αποτυχίες της Επιτροπής μεταγραφών, αντίθετα την έχασε ο Rodgers – θύμα των πολιτικών στο Anfield.

Θα έπρεπε όμως να μην υποτιμήσει τον Edwards, ιδίως μετά τη μεταγραφή του Firmino για 29 εκατομμύρια λίρες από την Hoffenheim. Ο Rodgers δεν ήθελε καθόλου τον Firmino, ενώ ο Edwards και η ομάδα των scouts ήταν σίγουροι πως ο Βραζιλιάνος ήταν ιδανικός για να φορέσει τη φανέλα της Liverpool.

Ο αρχηγός της ομάδας των scouts, ο Barry Hunter, είχε προσέξει πως ο Bobby στη Γερμανία, στη διάρκεια δύο σαιζόν είχε ανάμειξη σε 45 τέρματα και ήταν ο δεύτερος σε απόδοση Βραζιλιάνος στην Ευρώπη, πίσω από τον Neymar της PSG!

Ο Rodgers παρέμεινε αμετάπειστος και για αυτό χρησιμοποίησε τον Firmino ως δεξιό χαφ, αν και όπως αποδείχθηκε ο παίκτης δεν τα πήγε καθόλου άσχημα εκεί.

«Μια από τις ερωτήσεις που μου κάνουν συνέχεια, είναι για τον αγαπημένο μου παίκτη» είχε γράψει ο Edwards, την ημέρα που ανακοίνωσε την αποχώρηση του.
«Είναι μια πραγματικά δύσκολη ερώτηση προς απάντηση, οπότε δεν θα προσπαθήσω καν. Το μόνο που θα πω είναι τον σκύλο μου τον φωνάζω Bobby!»

Όταν ο πρώην manager της Peterborough United ο Barry Fry, ρωτήθηκε αν είχε κάποιες αναμνήσεις από τον (παίκτη) Michael Edwards, απάντησε; «Είναι απογοητευτικό αλλά θα πω όχι. Δεν θυμάμαι καθόλου εκείνο το αγόρι. Λυπάμαι.»

Η αλήθεια είναι πως ο Edwards είχε ξεκινήσει πολύ μικρός την καριέρα του στην Ακαδημία της Southampton πριν τον συστήσουν στις Under της Peterborough, όπου και υπέγραψε για δύο χρόνια.

«Μάλλον δεν ήταν ο πιο ταλαντούχος αλλά δούλευε σκληρά» είπε ένας πρώην συμπαίκτης του. «Ήταν μέλος ομάδας και έδινε ότι καλύτερο μπορούσε» συνέχισε.
«Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αστέρι αλλά μπορούσες να βασιστείς πάνω του. Και ήταν πολύ έξυπνος. Φαινόταν πιο ώριμος για την ηλικία του, όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόταν αλλά καΙ για τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε. Μπορούσες να καταλάβεις ότι κουβαλούσε ένα καλό κεφάλι στους ώμους του».

Ο Edwards ήταν δεξί μπακ που περιστασιακά μπορούσε να παίξει ως μεσοαμυντικός και παρόλο που γενικά ήταν ήρεμος υπήρξε μια περίπτωση που τα έβαλε με δύο συμπαίκτες του, λέγοντας τους πως «είχαν καβαλήσει το καλάμι».

«Υπήρχαν δύο κολλέγια στην περιοχή» είπε ένας άλλος συμπαίκτης του στην Peterborοugh και συνέχισε. «Μερικοί από εμάς που δεν είχαμε τις καλύτερες προϋποθέσεις πήγαμε στο Huntingdon College. Ο Michael πήγε στο Cambridge, με τους πιο έξυπνους, με παρουσία μια φορά την εβδομάδα. Ακαδημαϊκά ήταν πολύ ικανός. Στον αγωνιστικό χώρο μπορούσες να δεις πως καταλάβαινε το παιχνίδι».

Συνεχίζεται…

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 5ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com