Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 2ο)

Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 2ο)

Ας ξεκινήσουμε με το εξής απίστευτο εκπληκτικό (ή όποιο άλλο επιθετικό προσδιορισμό θέλετε να δώσετε) στατιστικό δεδομένο που αφορά την Liverpool, συνεχίζοντας από το 1ο μέρος.

Από το 2016 και μετά, υπάρχουν 22 ομάδες στις οποίες δόθηκε penalty υπέρ τους στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για την ακρίβεια στο 90ο λεπτό ή στις καθυστερήσεις. Μην μας κατηγορήσετε αν το μυαλό μας βρίσκεται ακόμα εκεί, στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη City και στην καλή τεχνική κατάρτιση (εκτός του ποδοσφαίρου) που δείχνει να διαθέτει ο Jeremy Doku, στις πολεμικές τέχνες.

Από τις 22 λοιπόν αυτές ομάδες, η Liverpool βρίσκεται στην 22η και τελευταία θέση. Ο μέσος όρος είναι 0.63 και η Liverpool έχει 0.25 όσο αφορά αυτή τη στατιστική για κάθε σαιζόν από το 2016 έως και το 2024(έως τώρα).

Στον πίνακα αυτό προηγείται η Brentford με 1.33 ενώ πάνω από τον μέσο όρο βρίσκονται τόσο οι Arsenal όσο και η Manchester United με 0.75.
Η City βρίσκεται λίγο κάτω από τον μέσο όρο- στα όρια της στατιστικής απόκλισης με 0.63.

Τελευταία στη βαθμολογία βρίσκεται η Liverpool όσο αφορά και τον αριθμό των penalties που της δίνονται στις αρχές ενός αγώνα. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε πως οι παίκτες της Liverpool μπορούν να ‘διαπραγματευτούν’ κάποιον αγώνα, χωρίς την προστασία διαιτητών ή VAR, για 70 λεπτά, αν αφαιρέσουμε τα πρώτα 15 λεπτά και τα 5-10 λεπτά προς το τέλος.

Τι γίνεται αλήθεια στον εναπομείναντα ‘ζωτικό χρόνο’ για τους Κόκκινους;

Και πάλι η Liverpool βρίσκεται προς το τέλος της βαθμολογίας- τρίτη από το τέλος, με 0.50 αναμενόμενα penalties ανά σαιζόν σε σχέση με τον μέσο όρο των 22 ομάδων που βρίσκεται στο 1.

Στην κορυφή αυτής της βαθμολογίας βρίσκουμε την Leeds United με 1.67, 2η την Manchester United με 1.50 (καθώς και την Nottingham Forest), ενώ οι Arsenal και City βρίσκονται στις 8η και 9η θέση αντίστοιχα (πάνω από τον μέσο όρο) με 1.25 αναμενόμενα penalties ανά σαιζόν.

Υφαίνεται λοιπόν κάποια συνωμοσία εναντίον της Liverpool;
Η απάντηση είναι όχι, αλλά πλευράς των επισήμων (διαιτητών και VAR) φαίνεται ότι ένας συνδυασμός παραγόντων οδηγεί στην υπερβολική τους αντίδραση και ας αναφέρουμε κάποιους από αυτούς.

● Ο Jurgen Klopp δεν είναι δημοφιλής με αρκετούς διαιτητές και ειδικά με τους τέταρτους που συχνά στελεχώνουν τις ομάδες των VAR. Αρκετοί δείχνουν να έχουν κάποια προκατάληψη εναντίον του, μερικοί τον περιφρονούν και παρόλο που θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τη στάση τους αυτή, γιατί ο Γερμανός ζει κάθε λεπτό του αγώνα στην περιοχή του, συχνά διαμαρτυρόμενος, όρθιος (ένας λόγος που τον λατρεύουμε) δεν θα έπρεπε το συναίσθημα να επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη δουλειά τους.

● Κυκλοφορεί ο μύθος πως το Anfield μπορεί να επηρεάσει την απόφαση των διαιτητών και ενώ η στατιστική δείχνει πως οι δύο ομάδες του Manchester κερδίζουν τα διπλάσια σχεδόν penalties από τη Liverpool στους εντός έδρας αγώνες τους. Ο μύθος αυτός ‘ενισχύθηκε’ από τον Pep Guardiola, ο οποίος ακόμα και πρόσφατα, δηλαδή 6 μέρες πριν το ντέρμπι με τη City, δήλωσε πως «δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα συμβεί σε αυτό το γήπεδο με τους διαιτητές. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά». Είδατε τον Αγγλικό τύπο να ασχολείται με τις δηλώσεις του Pep που προσπάθησε να εκβιάσει τη στάση των διαιτητών;

● Η ‘λογική’ των διαιτητών καθώς προετοιμάζονται για αγώνα της Liverpool. Όπως φάνηκε και από την σωματική κυριολεκτικά επίθεση του Hatzidakis στον Andy Robertson (σε αγώνα εναντίον της Arsenal) τον Απρίλιο του 2023, οι επίσημοι άρχοντες των αγώνων ετοιμάζονται για Μάχη και όχι για διαιτησία όταν στο πρόγραμμα τους υπάρχει η ομάδα της Liverpool.

● O ‘χαρακτηρισμός’ LIVARPOOL που όσο εντελώς λάθος κι αν είναι, όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς και προωθείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους κύκλους εκείνους που τους ενδιαφέρει η αναπαραγωγή του, φαίνεται να επηρεάζει τους διαιτητές.

«Πάντα τα θύματα» είναι άλλος ένας χαρακτηρισμός που συνοδεύει τους οπαδούς των Κόκκινων και άρα ενδεχομένως να επηρεάζει αποφάσεις εναντίον της Liverpool, αφού είναι και αυτός (δυστυχώς) διαδεδομένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

● Οι ‘Άγγλοι παίκτες δείχνουν να κερδίζουν περισσότερα penalties, αρκετά περισσότερα, σε σχέση με τους ξένους και η Liverpool από το 2016 και μετά διαθέτει ‘ξένους’ στην επίθεση της (ας ελπίσουμε ότι ο Bobby Clark και ο Jayden Danss θα καθιερωθούν). Το ίδιο συνέβαινε και στην άμυνα της (Bradley και Quansah είστε η ελπίδα μας). Ο Harry Kane μπορούσε να κερδίσει penalty από το κέντρο του γηπέδου, έτσι δεν είναι; O Pickford της Everton μπόρεσε να στείλει τον VVD εκτός αγωνιστικών χώρων για μια χρονιά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

● Τέλος, οι Scousers είναι ξένοι γιατί γιουχάρουν τον Εθνικό ύμνο. Η Everton, αν και έχει κερδίσει περισσότερα penalties στα ντέρμπι με τη Liverpool δεν δείχνει να δέχεται υποστήριξη επίσης από τους διαιτητές. Φαίνεται λοιπόν να υπάρχει μια γενικότερη προκατάληψη απέναντι στην Scouse Republic of Liverpool.

Και το VAR δείχνει δυστυχώς να υποστηρίζει αυτήν την άσχημη νοοτροπία.
Συνεχίζεται…

Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 2ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com