Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 4ο)

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 4ο)

Ο Edwards βοήθησε λοιπόν τον Klopp να δημιουργήσει μια ένα ενδεκάδα από το μηδέν, αλλά πριν από αυτό έπρεπε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του νέου manager και να δημιουργήσει μια σχέση απόλυτης κατανόησης και για τους δύο.

«Είναι μια πολύ καλή σχέση.» είχε πει ο Klopp. «Είναι ένα πολύ σκεπτόμενο άτομο (ο Edwards). Δεν έχουμε πάντα την ίδια γνώμη από το πρώτο δευτερόλεπτο της κουβέντας μας αλλά την τελειώνουμε λίγο πολύ στο ίδιο μήκος κύματος. Ή σε παρόμοιες απόψεις αν όχι εντελώς ίδιες.»

Ήταν ο Edwards που πίεσε την Διοίκηση να προχωρήσει στην απόκτηση του Mo Salah και να πείσει τον Klopp να παραλείψει το γεγονός της αποτυχίας του περάσματος του Αιγύπτιου από την Chelsea.
Είχε ειπωθεί τότε πως η προτίμηση του Klopp ήταν ο Julian Brandt, ο μελλοντικός διεθνής με τη φανέλα της Γερμανίας, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Dortmund, αλλά ο Edwards επέμεινε στην πίστη του πως ο Salah ήταν καλύτερη επιλογή.

Ο Klopp τον άκουσε, το σκέφτηκε και αποφάσισε να εμπιστευτεί τον συνάδελφο του, με αποτέλεσμα από τότε ο Salah να έχει δημιουργήσει την εικόνα του αυθεντικά μεγάλου παίκτη της Premier League, σπάζοντας οποιοδήποτε ρεκόρ βρίσκει μπροστά του.

Όπως γνωρίζετε όλοι η επιτυχία του Edwards δεν μπορεί μόνο να εκτιμηθεί από τους παίκτες που έφερε στη Liverpool, αλλά και από τους παίκτες που ‘ξεφορτώθηκε’, όπως οι Ibe και Brad Smith στην Bournemouth (για 21,5 εκατομμύρια), φέρνοντας σημαντικά ποσά στο χρηματοκιβώτιο του Anfield από τις πωλήσεις αυτές.

Ας θυμηθούμε επίσης ο Kevin Stewart μετακινήθηκε στην Hull αντί 8 εκατομμυρίων λιρών, η Leicester πλήρωσε 12,5 εκατομμύρια για τον Danny Ward, η Crystal Palace 26 εκατομμύρια για τον Sakho.

Όλα τα παραπάνω ενορχηστρώθηκαν ως την τελευταία τους λεπτομέρεια, από το γραφείο του Edwards στον πρώτο όροφο του Melwood. Η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντα ανοιχτή.

Το γραφείο του βρισκόταν ακριβώς απέναντι από εκείνο του Klopp και διέθετε κάθε χρόνο μια ανανεωμένη φωτογραφία σε μέγεθος poster με την επιγραφή «Η τάξη του Melwood». Στη φωτογραφία αυτή μπορούσες να τους δεις όλους, παίκτες, προπονητές, υπάλληλους της ασφάλειας, υπάλληλους της κουζίνας.

Οι Edwards και Klopp είχαν μια διαφορά ηλικίας 12 χρόνων αλλά όπως διαβεβαίωσε κάποιος που τους γνώριζε καλά ήταν «παρόμοια πνεύματα». Συχνά πήγαινε ο ένας στο γραφείο του άλλου, ελεύθερα.

Κατά τη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδων η τηλεόραση στο γραφείο του Edwards έμενε μονίμως ανοιχτή για να παρακολουθεί συνεχώς τις ειδήσεις. Οι δύο άνδρες αντάλλαζαν απόψεις, συζητούσαν και μερικές φορές διαφωνούσαν. Συχνά κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών γευμάτων προτιμούσαν να παίζουν αντίπαλοι padel, μια εμμονή -συνήθεια που την είχαν αποκτήσει σε ένα προπονητικό κέντρο στην Τενερίφη.
Είχαν κανονίσει μάλιστα να χτίσουν και ένα τέτοιο γήπεδο στο προπονητικό κέντρο των Κόκκινων.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com