Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η ανακοίνωση και οι δηλώσεις επιστροφής του Michael Edwards

Η ανακοίνωση και οι δηλώσεις επιστροφής του Michael Edwards

Επίσημη μορφή πήρε η επιστροφή του Michael Edwards στην FSG και στη Liverpool το μεσημέρι της Τρίτης, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να ανακοινώνουν την νέα τους συνεργασία.

Ο 44χρονος θα ξεκινήσει επίσημα στο νέο του ρόλο ως CEO ποδοσφαίρου για την FSG από την 1η Ιουνίου, αποχωρώντας παράλληλα από την εταιρεία, Ludonautics, την οποία είχε ιδρύσει με τον Ian Graham, πρώην αναλυτή της Liverpool, μετά την αποχώρηση τους από τον σύλλογο.

Ανάμεσα στις πρώτες αρμοδιότητες του 44χρονου θα είναι και η εύρεση μιας δεύτερης ομάδας για την FSG, στην οποία θα μπορέσουν να επενδύσουν οι Βοστωνέζοι, με ορίζοντα να προκύπτουν και νεαρά ταλέντα για τους Reds.

Για να επιστρέψει στη Liverpool είχε απορρίψει τις κρούσεις των Manchester United και Chelsea, ξεκαθαρίζοντας πως αν επιστρέψει στον χώρο του ποδοσφαίρου, θα είναι για τη Liverpool.

Μαζί με τον Edwards, θα ενταχθεί στη Liverpool και ο Richard Hughes για τη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Ο Mike Gordon από εδώ και στο εξής θα έχει έναν διαφορετικό ρόλο, με λιγότερες καθημερινές ποδοσφαιρικές αρμοδιότητες, παραμένοντας όμως κοντά στον σύλλογο.

Η FSG αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση της:

“ Η Fenway Sports Group (FSG), μια παγκόσμια εταιρεία αθλητισμού, μάρκετινγκ, μέσων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και real estate, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Michael Edwards θα ενταχθεί στον οργανισμό ως CEO του Ποδοσφαίρου, όπου θα αναλάβει το 44χρονο στέλεχος. ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των καθοδηγητικών προσπαθειών για τον εντοπισμό και την πρόσληψη νέου προπονητή για την ποδοσφαιρική λειτουργία της Liverpool FC και την υποστήριξη της ανάπτυξης της FSG στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο μέσω πρόσθετων επενδύσεων και εξαγορών. ”

“ Σε αυτή τη θέση, ο Edwards θα αναφέρεται απευθείας στην ομάδα ιδιοκτησίας της FSG, με επικεφαλής τον κύριο ιδιοκτήτη John Henry, τον πρόεδρο Tom Werner και τον πρόεδρο Mike Gordon. ”

“ Ο Edwards εργάστηκε προηγουμένως ως αθλητικός διευθυντής στο σύλλογο του Merseyside, επιβλέποντας μια περίοδο επιτυχίας που είδε την ομάδα να κερδίζει επτά σημαντικούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένου ενός τροπαίου Champions League της UEFA και να τερματίσει μια 30χρονη αναμονή για να γίνει πρωταθλήτρια Αγγλίας. ”

Ακολούθησε δήλωση από τον Mike Gordon:

“ Ο Michael είναι ένα από τα πιο τρομερά εκτελεστικά ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ο John, ο Tom, κι εγώ είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε τις υπηρεσίες του για την επιχείρησή μας. Επιστρέφει κοντά μας σε έναν ρόλο με μεγαλύτερη αρμοδιότητα από ό,τι είχε στο παρελθόν και με ευρύτερη αποστολή. Ήταν σαφές όταν επικοινωνήσαμε αρχικά μαζί του ότι ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογής θα αποτελούσε βασικό κίνητρο για οποιαδήποτε πιθανή επιστροφή στον κλάδο. Από αυτή την άποψη –και πολλά άλλα– οι φιλοδοξίες του ταίριαζαν με τις δικές μας. ”

“ Ως οργανισμός προσπαθούμε συνεχώς για βελτίωση της ποδοσφαιρικής μας λειτουργίας, είτε πρόκειται για τον εντοπισμό νέων ευκαιριών εξωτερικά είτε για τομείς για βελτίωση εσωτερικά, και δεν υπάρχει καλύτερο άτομο για να ηγηθεί αυτής της συνεχιζόμενης διαδικασίας. Σύμφωνα με αυτόν τον στόχο, θα αναλάβει τις ευθύνες που είχα στο παρελθόν σχετικά με την επίβλεψη και τη διαχείριση της ποδοσφαιρικής λειτουργίας της Liverpool FC. Η εκπλήρωση αυτού του ρόλου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της ζωής μου και το να τον παραδώσω και να επιστρέψω σε έναν πιο παραδοσιακό ρόλο στην ιδιοκτησία είναι κάτι που ήλπιζα να κάνω εδώ και αρκετό καιρό, αλλά μόνο αν μπορούσαμε να βρούμε το κατάλληλο άτομο ή δομή. Στον Michael έχουμε πλέον τον ιδανικό άνθρωπο για να αναλάβει αυτές τις ευθύνες. Ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά μαζί του από τη θέση μου εντός της ιδιοκτησίας, από όπου θα συνεχίσω να ηγούμαι της δέσμευσης σε θέματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Εκ μέρους όλων στην FSG, είμαι στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσω πίσω και επίσης είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω ένα από τα πιο περιζήτητα στελέχη πίσω στις τάξεις μας. ”

Για να συμπληρώσει ο Edwards τα εξής:

“ Είμαι πολύ ευγνώμων στους Mike, John, Tom και την ομάδα ιδιοκτησίας που μου πρόσφεραν την ευκαιρία να αναλάβω αυτόν τον νέο ηγετικό ρόλο στην FSG. Ενθουσιάστηκα από την επιθυμία και την επιμονή που έδειξαν θέλοντας να συνεργαστούν ξανά μαζί μου. Αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που θεωρώ δεδομένο δεδομένου του ιστορικού τους στον αθλητισμό και τις επιχειρήσεις. ”

„ Ήταν ζωτικής σημασίας για μένα ότι, αν επέστρεφα, έπρεπε να γίνει με ανανεωμένο σθένος και ενέργεια. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι έχεις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Ως εκ τούτου, ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην απόφασή μου είναι η δέσμευση να αποκτήσω και να επιβλέπω έναν επιπλέον σύλλογο, μεγαλώνοντας αυτόν τον τομέα της οργάνωσής τους. ”

“ Με τη Liverpool FC, θα επιβλέπω την απαιτούμενη ενίσχυση των ποδοσφαιρικών λειτουργιών, με μια σειρά από βασικές ηγετικές θέσεις που χρειάζονται επείγουσα προσοχή. Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία τι υπέροχη δουλειά έχει κάνει ο Mike Gordon με την καθημερινή επίβλεψη εκ μέρους των συναδέλφων του ιδιοκτητών. Στο μέλλον, ανυπομονώ να συνεργαστώ με το διοικητικό συμβούλιο της FSG. Επίσης, με την ανάληψη αυτού του ρόλου, καταλαβαίνω πλήρως ότι συνοδεύεται από μεγάλες προσδοκίες και, ως εκ τούτου, σκοπεύω να εντοπίσω, να προσλάβω και στη συνέχεια να ενδυναμώσω ηγέτες που πληρούν και ενσαρκώνουν τις αξίες και τις φιλοδοξίες του συλλόγου. ”

“ Έχοντας υπηρετήσει τον σύλλογο στο παρελθόν, δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω πόση συναισθηματική επένδυση γίνεται από τους οπαδούς στην ίδια την πόλη, καθώς και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και τον κόσμο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. ”

Ένα βήμα προς τα πίσω θα κάνει ο Mike Gordon.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com