Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Walker: «Έδειξε χαρακτήρα ο Michael Oliver στην απόφαση του πέναλτι»

Walker: «Έδειξε χαρακτήρα ο Michael Oliver στην απόφαση του πέναλτι»

Ο Kyle Walker πήρε θέση στις ερωτήσεις σχετικά με την επιβολή πέναλτι υπέρ της Liverpool εναντίον της Man City, επιμένοντας ότι ο διαιτητής Michael Oliver «έδειξε τον χαρακτήρα του».

Είναι τέτοια η φύση της διαιτησίας στην Αγγλία που η τελευταία δράση της Liverpool του Jurgen Klopp εναντίον της Man City του Pep Guardiola στην Premier League, επισκιάστηκε από μια απόφαση του VAR.

Με της τάπες του Jeremy Doku να βρίσκουν στο στήθος του Alexis Mac Allister μέσα στην περιοχή στις καθυστερήσεις του Anfield, ο Oliver αρνήθηκε το πέναλτι.

Αυτό ήρθε κάτω από την επιμονή του Stuart Attwell στο VAR, ότι ο Doku είχε πάρει πρώτος την μπάλα και ότι το πόδι του δεν ήταν αρκετά ψηλά για να αποτελέσει επικίνδυνο παιχνίδι.

Αυτό είναι, φυσικά, εξαιρετικά αμφισβητήσιμο – ιδίως καθώς ο χρόνος μεταξύ του συμβάντος και της ολοκλήρωσης του ελέγχου του VAR ήταν μόλις 20 δευτερόλεπτα, χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να σταλεί ο Oliver στην οθόνη του γηπέδου.

Ο Klopp και ο Mac Allister εκπροσώπησαν την άποψη της Liverpool ότι πρόκειται για καθαρό πέναλτι, αλλά μιλώντας στο Sky Sports τη Δευτέρα, ο Walker αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Μάλλον δεν είναι στο χέρι μου να πω αν όντως πιστεύω ότι είναι πέναλτι», είπε όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ήταν πέναλτι.
«Αν πω ότι δεν είναι πέναλτι, πρωτοσέλιδα… Αν πω ότι είναι πέναλτι, πρωτοσέλιδα. Οπότε νομίζω ότι το VAR το έλεγξε, ο διαιτητής το έκανε – αυτό είναι το μόνο που θα πω γι’ αυτό».

Ο Oliver είχε ήδη καταλογίσει πέναλτι στη Liverpool νωρίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Mac Allister να ισοφαρίζει αφού ο Ederson ανέτρεψε τον Darwin Nunez στην περιοχή.

Όμως ο διαιτητής, και κυρίως ο Attwell, επέλεξε να μην πάρει μια δύσκολη απόφαση στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα – και παρόλα αυτά, ο Walker το επαίνεσε ως μια επίδειξη «χαρακτήρα».

«Η άποψή μου είναι ότι ο διαιτητής και το VAR πήραν μια απόφαση για το τι είναι», συνέχισε. «Θεωρώ ότι ο διαιτητής τα πήγε πάρα πολύ καλά. Νιώθω ότι μόλις έχεις το Anfield και το πλήθος πίσω του, θα μπορούσε να καταρρεύσει εκεί. Αυτό δείχνει την εμπειρία του, αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του και γι’ αυτό θεωρείται ένας από τους ίσως καλύτερους διαιτητές σε αυτή τη χώρα και στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Oliver είναι ο καλύτερος διαιτητής της χώρας θα ήταν να κάνει σωστά το σφύριγμα, αλλά μην αφήνετε αυτό να μπαίνει στη μέση της διπλωματίας!

Walker: «Έδειξε χαρακτήρα ο Michael Oliver στην απόφαση του πέναλτι»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com