Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το who is who του R. Hughes, του νέου αθλητικού διευθυντή των Reds (?)

Το who is who του R. Hughes, του νέου αθλητικού διευθυντή των Reds (?)

Με τον Michael Edwards να επιστρέφει με νέο ρόλο στη Liverpool, ο πρώτος του διορισμός θα είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, ο 44χρονος Richard Hughes.

Μετά από προσωπικές συζητήσεις με το Fenway Sports Group στη Βοστώνη την περασμένη εβδομάδα, ο Edwards αναμένεται τώρα να αναλάβει νέα θέση εντός του ιδιοκτησιακού ομίλου.

Σύμφωνα με τον David Ornstein της Athletic, αυτό θα περιλαμβάνει την επίβλεψη των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων της Liverpool, αφού έχει ήδη απορρίψει την ευκαιρία να αναλάβει την παλιά του θέση του αθλητικού διευθυντή.

Ο Edwards θα αναλάβει μια ευρύτερη, πιο υψηλόβαθμη θέση, με τον Hughes να είναι ο άνθρωπος που θα τον ακολουθήσει ως αθλητικός διευθυντής, σε αυτό που θα είναι ο πρώτος από έναν αριθμό σημαντικών διορισμών.

Ποιος είναι όμως ο Richard Hughes και τι θα φέρει στη Liverpool;

????Ποιος είναι ο Richard Hughes;

Ο Hughes θα ενταχθεί στη Liverpool μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην Bournemouth, από την οποία αποχωρεί στο τέλος της σεζόν, έχοντας διατελέσει τεχνικός διευθυντής στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου αυτού.

Πρόκειται να φέρει αλλαγή στον τίτλο εργασίας, με τον Σκωτσέζο να ακολουθεί αντ’ αυτού τον Edwards, τον Julian Ward και πιο πρόσφατα τον Jorg Schmadtke ως αθλητικός διευθυντής. Θα είναι υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση των μεταγραφών και των συμβολαίων, ενώ θα συνεργάζεται στενά με το προσωπικό προσλήψεων του συλλόγου.

Αν και γεννήθηκε στη Γλασκώβη, ο Hughes μεγάλωσε στο Μιλάνο της Ιταλίας, λόγω της εργασίας του πατέρα του στην πόλη με την Penguin Books – πράγμα που σημαίνει ότι μιλάει άπταιστα τόσο τα αγγλικά όσο και τα ιταλικά.

????Για ποιο λόγο θα μπορούσαμε να τον αναγνωρίσουμε;

Παρόλο που μπορεί να μην είναι γνωστό όνομα, ο Hughes θα είναι γνωστός στους οπαδούς μιας συγκεκριμένης χρονιάς, καθώς έχει παίξει τόσο για την Portsmouth όσο και για την Bournemouth κατά τη διάρκεια μιας μακράς καριέρας.

Αρχικά πήρε μεταγραφή στην ακαδημία της Atalanta στην Ιταλία, πριν επιστρέψει στην Αγγλία με μετακίνηση στην Arsenal και στη συνέχεια υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Bournemouth.

Ο Hughes έπαιξε 169 φορές σε δύο περιόδους με τα «κεράσια», ενώ 114 από τις 165 εμφανίσεις του με την Portsmouth ήταν στην Premier League. Στην Portsmouth ο Hughes ήρθε κοντά με τον Edwards, ο οποίος εργαζόταν ως αναλυτής επιδόσεων.

Πέντε φορές διεθνής με τη Σκωτία, ο Hughes αντιμετώπισε τη Liverpool εννέα φορές ως παίκτης, σκοράροντας το μοναδικό γκολ όταν η Portsmouth απέκλεισε τους κόκκινους στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας το 2003/04.

????Ποιον υπέγραψε στην Portsmouth;

Η πρώτη μεταγραφική περίοδος του Hughes ως τεχνικός διευθυντής τον είδε να υπογράφει τόσο τον Jordon Ibe όσο και τον Brad Smith από τη Liverpool έναντι 21 εκατομμυρίων λιρών. Αυτές οι μεταγραφές αύξησαν άθελά τους τη φήμη του Edwards, καθώς θεωρήθηκαν ευρέως ως εξαιρετική επιχείρηση για τους Κόκκινους, αλλά πολλές από τις άλλες μεταγραφές του Hughes αποδείχθηκαν πιο επιτυχημένες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Dean Court, βοήθησε να έρθουν οι Aaron Ramsdale (800 χιλιάδες λίρες), Nathan Ake (20 εκατομμύρια λίρες), Dominic Solanke (19 εκατομμύρια λίρες), David Brooks (11,5 εκατομμύρια λίρες), Philip Billing (15 εκατομμύρια λίρες), Lloyd Kelly (13 εκατομμύρια λίρες), Neto (ελεύθερος), Marcos Senesi (12 εκατομμύρια λίρες) και Milos Kerkez (15,5 εκατομμύρια λίρες).

Με τις διασυνδέσεις του στη Liverpool εξασφάλισε επίσης τον δανεισμό του Harry Wilson και του Nat Phillips, ενώ αποκόμισε σημαντικά κέρδη από τις πωλήσεις των Ake, Ramsdale, Callum Wilson και Tyrone Mings. Εκτός γηπέδων, ο Hughes ήταν αυτός που έπαιξε κεντρικό ρόλο στο διορισμό του Andoni Iraola.

????Tι έχει πει;

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Bournemouth το 2019 – όταν ο Eddie Howe ήταν ακόμα προπονητής – ο Hughes εξήγησε την επιμέλεια που καταβάλλει για την υπογραφή νέων παικτών:

«Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά είναι μια τεράστια πτυχή των παικτών που έχουμε και της κουλτούρας που έχει εμφυσήσει ο Eddie στον σύλλογο. Αυτό σημαίνει ότι η εύρεση πληροφοριών για έναν παίκτη πέρα από αυτά που μπορείς να δεις στα 90 λεπτά είναι πιο σημαντική.
Αυτό είναι κάτι στο οποίο πάντα δίναμε μεγάλη σημασία, αλλά έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας για να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τα άτομα που φέρνουμε στην ομάδα.
Πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες όταν υπογράφεις και ελπίζω ότι καθώς προχωράμε και αποκτάμε μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι των πραγμάτων είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό καλύτερα απ’ ό,τι όταν ξεκινήσαμε».

Μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στη Liverpool ο Richard Hughes.

Το who is who του Richard Hughes, του αθλητικού διευθυντή των Reds (?)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com