Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ήταν καλύτερη στο δεύτερο και μπορούσε την ανατροπή

Ήταν καλύτερη στο δεύτερο και μπορούσε την ανατροπή

Liverpool και Manchester City αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλες, για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν και μάλιστα με σκορ 1-1, όπως ακριβώς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Σκόρερ για τη Liverpool ο Mac Allister με εκτέλεση πέναλτι, σε ένα φοβερό ματς και από τις 2 ομάδες.

Δεύτερη στη βαθμολογία η Liverpool, με τους ίδιους βαθμούς με την Arsenal, αλλά χειρότερη διαφορά τερμάτων.

Α’ Ημίχρονο: Με τρεις αλλαγές από τον αγώνα της Πέμπτης, τον Joe Gomez ως αριστερό μπακ, τον Quansah στο κέντρο της άμυνας και τον Szoboszlai στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Reds.

Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα βρήκαν οι φιλοξενούμενοι την πρώτη τους στιγμή, με τον Kelleher ωστόσο να μπλοκάρει το σουτ του Alvarez, ενώ στο 8’ απείλησε ο De Bruyne με τη σέντρα-σουτ που επιχείρησε, για να σταματήσει ο Kelleher το μακρινό σουτ του Βέλγου στο επόμενο λεπτό.

Μετά το δεκάλεπτο ήταν η στιγμή των Reds να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας την ευκαιρία τους στο 16’, όταν ο Nunez δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, μη βρίσκοντας εστία.

Η ομάδα του Klopp δεν μπόρεσε ωστόσο να εκμεταλλευτεί το καλό της διάστημα και το σύνολο του Guardiola πήρε προβάδισμα στο 23’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Nunez έχασε τελείως τον Stones και εκείνος απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Liverpool λίγα λεπτά μετά το 0-1 πήρε και πάλι τα πάνω της, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 31’ με την κεφαλιά του Szoboszlai και στο 34’ με σουτ του Bradley.

Οι Cityzens έψαχναν συνεχώς ένα δεύτερο γκολ και μάλιστα στο 38’, ο Haaland δεν μπόρεσε να το βρει, παρότι ήταν στο ένας με έναν με τον van Dijk, κάνοντας εν τέλει το πλασέ στην αγκαλιά του Kelleher.

Στο 42’ οι Reds έχασαν πιθανότατα την καλύτερη τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν κέρδισαν τη μπάλα στο κέντρο, για να πλασάρει στη συνέχεια ο Diaz έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το μακρινό φάουλ του Szoboszlai σταμάτησε στον Ederson.

Β’ Ημίχρονο: Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Reds κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Ake γύρισε απρόσεκτα προς τον Ederson και εκείνος αντί να απομακρύνει χτύπησε τον Nunez, ο οποίος είχε τσιμπήσει τη μπάλα!

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Mac Allister και ισοφάρισε σε 1-1  παρότι ο Ederson έπεσε σωστά!

Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν ξανά το προβάδισμα, όταν ο Foden βρέθηκε σε εξαιρετική θέση στην περιοχή, αλλά ο Kelleher σταμάτησε με τα πόδια την προσπάθεια του.

Οι Reds υα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα στο 59’, αν ο Diaz έκανε κοντρόλ στην περιοχή και στο 61’ είχαμε τις 2 πρώτες Κόκκινες αλλαγές, με τους Salah και Robertson να περνούν αντί των Szoboszlai και Bradley.

Ο Αιγύπτιος μόλις πέρασε στο ματς έβγαλε με μια καταπληκτική μπαλιά τετ α τετ τον Diaz με τον Ortega, αλλά το τελείωμα του Κολομβιανού ήταν απογοητευτικό.

Το momentum του αγώνα είχε πλέον αλλάξει υπέρ των Reds, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο σουτ από τους Salah και Mac Allister, αλλά και μια ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 71’, όταν ο Robertson σέντραρε, ο Nunez τσίμπησε τη μπάλα, αλλά ο Ortega απέκρουσε με το σώμα.

Λίγες στιγμές αργότερα, η City παραλίγο να πάρει προβάδισμα με ανορθόδοξο τρόπο, όταν ο Kelleher πήγε να διώξει τη σέντρα του Ake, η μπάλα βρήκε στον Foden και μετά στο δοκάρι και άουτ.

Η Κόκκινη πίεση ωστόσο συνεχίστηκε και στο 80’ ο Ortega είχε απάντηση και στο καλό σουτ του Quansah, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη από τους Gomez και Mac Allister.

Η Manchester City παραλίγο όμως να πάρει το τρίποντο στο 89ο λεπτό, με τον Doku, όταν ο Βέλγος πλάσαρε μέσα στην περιοχή και η μπάλα βρήκε στον Kelleher και έπειτα στο δοκάρι.

Στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου, η Liverpool θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή, όμως ο Gakpo μπερδεύτηκε και δεν σούταρε ποτέ, δίνοντας καθυστερημένα στον Salah.

Σοβαρή περίπτωση πέναλτι υπέρ της Liverpool υπήρξε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από κόρνερ, ο Mac Allister πήγε προς τη μπάλα, ο Doku θέλησε να απομακρύνει, αλλά βρήκε με τις τάπες τον Αργεντινό στο στήθος. Σύσσωμη η διαιτητική ομάδα, αποφάσισε να κλείσει μάτια και να μη δώσει πέναλτι για τους Reds.

Liverpool: Kelleher; Bradley (Robertson 61′), Quansah, Van Dijk, Gomez; Endo, Szoboszlai (Salah 61′), Mac Allister; Elliott, Diaz, Nunez (Gakpo 76′)

Πάγκος: Adrian, Nallo, Τσιμίκας, McConnell, Clark, Koumas

Man City: Ederson; Walker, Akanji, Ake; Stones, Rodri; Silva, De Bruyne (Kovacic 69′), Foden, Alvarez (Doku 69′); Haaland

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Πέμπτης με τη Sparta Prague.

Απίστευτος κόσμος και Κόκκινη ομάδα που τα έδωσε όλα στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com