Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Rafa Benitez: «Ο Alonso ήταν έξυπνος και αντιλαμβανόταν την τακτική»

Rafa Benitez: «Ο Alonso ήταν έξυπνος και αντιλαμβανόταν την τακτική»

Ο πρώην προπονητής της Liverpool Rafa Benitez, σχολίασε την φημολογία που περιβάλλει τον Xabi Alonso, γύρω από την πιθανή επιστροφή του στο Anfield ως διάδοχος του Jurgen Klopp.

Ο Alonso θεωρείται ότι είναι ο κορυφαίος στόχος των κόκκινων, καθώς προετοιμάζονται για την φυγή του προπονητή τους αυτό το καλοκαίρι. Αυτός ο ντόρος που γίνεται γύρω από το θέμα αυτό, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο Ισπανός έχει κάνει θαύματα στη Bayern Leverkusen από τότε που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2022, μετά από τρία χρόνια ως επικεφαλής της Real Sociedad B.

Ο γερμανικός σύλλογος είναι αήττητος σε 33 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις φέτος -ένα γερμανικό ρεκόρ- και είναι μια πορεία που τον έχει δει να παίρνει ένα επιβλητικό προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο της Bundesliga και να φτάνει στην επόμενη φάση τόσο του DFB-Pokal όσο και του Europa League.

Ωστόσο, ο Benitez είναι επιφυλακτικός ότι μπορεί να αναμένονται πάρα πολλά από τον πρώην παίχτη του πολύ σύντομα, ως αποτέλεσμα της κάλυψης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των πρώτων επιτυχιών του ως προπονητής.

«Είναι ένα μεγάλο όνομα, καλός επαγγελματίας, καλό παιδί, έξυπνος, τα πάει πολύ καλά, οπότε καταλαβαίνω γιατί», δήλωσε στον Guardian. «Αλλά φανταστείτε ότι ο Steven Gerrard ήταν εδώ και τα πήγαινε καλά. Τότε θα ήταν: Gerrard! Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλα γίνονται πολύ γρήγορα, ώστε ο κόσμος να μην βλέπει την πραγματικότητα».

Ο Alonso ήταν μία από τις πρώτες μεταγραφές του Benitez ως αφεντικό της Liverpool και συνέχισε να παίζει σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες του Champions League και του Κυπέλλου Αγγλίας που ακολούθησαν στην θητεία του Ισπανού προπονητή.

Σύμφωνα με τον 63χρονο, αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά του να αφομοιώνει γρήγορα τις πληροφορίες τακτικής. Και πρόσθεσε:
«Όλοι είχαν αμφιβολίες. Θα μπορούσε να παίξει στην Αγγλία; Δεν είναι αρκετά δυνατός στο πάνω μέρος του σώματος, δεν είναι γρήγορος. Υπήρχαν ερωτηματικά. Ξέραμε ότι είχε το ταλέντο, αλλά υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν ταλέντο, οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη σωματική δύναμη και τον ρυθμό.
Ήταν έξυπνος και αναλυτικός. Όταν εξηγείς τα πράγματα σε κάποιους παίκτες, πρέπει να τα επαναλαμβάνεις. Ο Xabi ήταν ένας παίκτης που μάθαινε γρήγορα».

Σύμφωνα με τον Benitez, η ευφυΐα του Alonso υπογραμμίστηκε με τον καλύτερο τρόπο από την απόδοσή του στην ισοπαλία χωρίς τέρματα στη Juventus που βοήθησε τη Liverpool να φτάσει στην ευρωπαϊκή καταξίωση στην πρώτη του σεζόν.

Και συνέχισε: «Ο Alonso είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας που έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Είχαν τον Zlatan Ibrahimovic και τον Alessandro Del Piero μπροστά με τον Pavel Nedved ανάμεσα στις γραμμές. Εμείς έπρεπε να παίξουμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.
Άλλαξα για να παίξω 5-3-1-1, με τον Milan Baros μπροστά, τον Igor Biscan και τον Antonio Nunez [στη μεσαία γραμμή] με τον Xabi στο κέντρο.
Είπα στον Xabi: ‘Μείνε στο κέντρο! Μην κινείσαι!’ Επειδή δεν μπορούσε να τρέξει. ‘Ο Nunez θα τρέξει! Ο Warnock θα τρέξει! Εσύ μείνε εκεί! Φρόντισε να προστατεύσεις τους κεντρικούς αμυντικούς από τον Nedved.
Τακτικά τα κάναμε όλα πολύ καλά, αλλά το κλειδί ήταν να ανακτήσουμε γρήγορα τον Xabi (από τον τραυματισμό του) για να βεβαιωθούμε ότι θα μπορούσε να παίξει ως ανασταλτικός μέσος».

Ο ίδιος ο Jurgen Klopp εξήρε πρόσφατα τον Alonso ως «τον κορυφαίο» της νέας γενιάς των μάνατζερ, με το στυλ του Ισπανού στη Leverkusen να περιγράφεται ως «απολύτως εξαιρετικό».

Rafa Benitez: «Ο Alonso ήταν έξυπνος και αντιλαμβανόταν την τακτική»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com