Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στα προημιτελικά με εικόνα από το μέλλον!

Στα προημιτελικά με εικόνα από το μέλλον!

Με εικόνα από το κοντινό μέλλον, η Liverpool επικράτησε με 3-0 της Southampton στο Anfield και προκρίθηκε στα προημιτελικά του FA Cup.

Οι Reds παρά τα πολλά νεαρά πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, έκαναν ξανά τη δουλειά, αυτή τη φορά με τα παρθενικά γκολ των Koumas και Danns, για να κλείσουν ραντεβού με τη Manchester United στο Old Trafford.

Α’ Ημίχρονο: Με πολλές αλλά αναγκαστικές, λόγω τραυματισμών και ξεκούρασης, αλλαγές ξεκίνησε η Liverpool εναντίον της Southampton, με τους Clark, McConnell και Koumas να παίρνουν φανέλα βασικού.

Οι Saints μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο ματς από τους Reds και μετά από ένα οφσάιντ γκολ στο πρώτο λεπτό, είχαν δοκάρι στο 5’ με πλασέ του Sulemana και μεγάλη ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Kelleher απέκρουσε το τετ α τετ του Mara, ενώ στο 19’ απείλησε και ο Rothwell.

Η ομάδα του Klopp προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο και τον ρυθμό, μη καταφέρνοντας να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι το 40’, όπως αντιθέτως το έκαναν οι Saints και στο 38’ με νέο πλασέ του Sulemana, το οποίο και πάλι μπλόκαρε ο Kelleher.

Με τη συμπλήρωση 41 λεπτών, οι γηπεδούχοι πλησίασαν για πρώτη φορά στο γκολ και παράλληλα προειδοποίησαν για το γκολ που επρόκειτο να έρθει, με καλό εκτός περιοχής σουτ του Harvey Elliott.

Το σκορ άνοιξε από τη Liverpool στο 44’, όταν Clark και Koumas συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα, για το 1-0, με το παρθενικό γκολ του νεαρού στο ντεμπούτο του με τα Κόκκινα!

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το 1-0, ο Koumas έφτασε πολύ κοντά στο να δώσει και ασίστ, αλλά ο Gakpo δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την τελική του πάσα, τελειώνοντας απογοητευτικά τη φάση από πολύ καλή θέση.

Β’ Ημίχρονο: Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Ibou Konate, αντικαθιστώντας τον Virgil van Dijk.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, δηλαδή με μεγάλη επέμβαση του Kelleher σε προσπάθεια του Sulemana από κοντινή απόσταση, αυτή τη φορά.

Στο 52’, ήταν ο Clark εκείνος που έβγαλε τον Gakpo σε εξαιρετική θέση, για να αστοχήσει όμως ξανά ο Ολλανδός με ένα κακό τελείωμα.

Στο 62’ συνεχίστηκαν οι αλλαγές από τον Klopp, με τον McConnell και τον σκόρερ, Koumas να αφήνουν τις θέσεις τους, στους Mac Allister και Danns, με τον τελευταίο να έχει μια πρώτη προσπάθεια, μόλις 3 λεπτά μετά την είσοδο του.

Οι Reds ήθελαν να ελέγξουν το ματς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν απειλητικοί και στο 68’ έφτασαν ξανά μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Charles, μετά από κόρνερ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά αστόχησε με το πλασέ του.

Το 1-1 ωστόσο δεν έγινε ποτέ, οπότε οι Reds τελείωσαν το ματς και την πρόκριση στο 73’, όταν ο Elliott βρήκε με μια εξαιρετική κάθετη τον Dann και εκείνος τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Lumley για το 2-0!

Στο 78ο λεπτό ήταν η σειρά του Trey Nyoni να γράψει ιστορία με τη φανέλα της Liverpool, καθώς πήρε τη θέση του Elliott και έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στον θεσμό για την ομάδα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Danns πλησίασε σε δεύτερο προσωπικό τέρμα, με τον Lumley να μπλοκάρει αυτή τη φορά, ενώ ούτε ο Gakpo στο 85’ με τη δική του προσωπική προσπάθεια μπόρεσε να σημειώσει το 3-0, για να έρθει αυτό λίγες στιγμές αργότερα.

Στο 88ο λεπτό, ο Bradley έκανε το πρώτο σουτ, ο Lumley απέκρουσε, το rebound κατέληξε στον Danns, για να σκοράρει ο 18χρονος το δεύτερο του γκολ, μπροστά από το Kop, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Στο 90’ ο Gakpo παραχώρησε τη θέση του, στον Kaide Gordon, ώστε να πραγματοποιήσει εκείνος την πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, έπειτα από 2 χρόνια!

Liverpool: Kelleher; Gomez, Quansah, Van Dijk (Konate 46′), Τσιμίκας; McConnell (Mac Allister 62′), Elliott (Nyoni 78′), Clark; Bradley, Gakpo (Gordon 90′), Koumas (Danns 62′)

Πάγκος: Adrian, Nallo, Scanlon, Diaz

Southampton: Lumley; Bree (Walker-Peters 58′, Harwood-Bellis 75′), Stephens, Bednarek, Manning; Rothwell, Charles, Aribo; Edozie, Mara, Sulemana (A. Armstrong 58′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα της Nottingham Forest.

Ο Jayden Danns σκοράρει το πρώτο από τα δύο του γκολ.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com