Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η πρόβλεψη για τους τραυματισμούς των Jota και Jones

Η πρόβλεψη για τους τραυματισμούς των Jota και Jones

Τις προβλέψεις του για τους τραυματισμούς των Diogo Jota και Curtis Jones έδωσε ο λογαριασμός Physio Scout στο Χ.

Το συγκεκριμένο account ασχολείται με τραυματισμούς και μέσω των πλάνων της τηλεόρασης, δίνει τις δικιές του προβλέψεις σχετικά με τους τύπους και τους χρόνους αποκατάστασης των προβλημάτων τραυματισμών των ποδοσφαιριστών, συνήθως με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας.

Σχετικά με τους δύο παίκτες της Liverpool, οι προβλέψεις δεν είναι και οι καλύτερες.

Ξεκινώντας από τα πιο άσχημα, ο Physio Scout προβλέπει πως ο Curtis Jones έχει υποστεί διάστρεμμα ψηλά στον αστράγαλο, με τις εξετάσεις να δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Αναφέρει πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το πρόβλημα στον σύνδεσμο του αστραγάλου, ο παίκτης ίσως χρειαστεί και χειρουργείο, με την αποκατάσταση σε αυτή τη περίπτωση να υπερβαίνει τις έξι και να φτάνει ως και τις δέκα εβδομάδες, κάτι που θα τον άφηνε στα pits μέχρι τον Απρίλιο.

Από την άλλη, η πρόβλεψη για τον Jota ίσως να είναι πιο θετική από τις αρχικές φοβίες. Ο Norgaard προσγειώθηκε ολόκληρος πάνω στον Diogo, δημιουργώντας του πρόβλημα στο γόνατο, με τον Πορτογάλο να χρειάζεται φορείο για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Όλοι φοβήθηκαν αμέσως τα… χειρότερα, δηλαδή πρόβλημα στον χιαστό, όμως ο Physio Scout δεν θεωρεί πως αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι πιθανότητες η ζημιά να είναι στον πρόσθιο χιαστό (ACL) είναι σχεδόν απίθανο, ενώ υπάρχει μια ανησυχία να είναι στον οπίσθιο χιαστό (PCL).

Πιο πιθανό, θεωρεί, είναι το θέμα να βρίσκεται στον έσω πλάγιο σύνδεσμο, καθώς το γόνατο του πιέστηκε προς τα μέσα.

Τα χρονοδιαγράμματα, εδώ, διαφέρουν.

Στο «σχεδόν απίθανο» σενάριο του πρόσθιου χιαστού, από τη στιγμή που στη συντριπτική πλειοψηφία οι τραυματισμοί εκεί φέρνουν ολική ρήξη του συνδέσμου, τον Diogo θα τον ξαναδούμε με άλλον προπονητή στο πάγκο.

Στη περίπτωση του οπίσθιου χιαστού, τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού συνήθως οι τραυματισμοί εκεί δεν είναι τόσο σοβαροί και ο σύνδεσμος επουλώνεται μόνος του με θεραπεία, όμως υπάρχει το – πιο ακραίο – σενάριο η ρήξη να είναι ολική, κάτι που φέρνει το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στα επίπεδα του πρόσθιου χιαστού.

Αν ισχύσει η πρόβλεψη του Physio Scout για ρήξη έσω πλάγιου, θα χρειαστούμε τις εξετάσεις για να μας δείξουν το βαθμό του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, αν είναι πρώτου βαθμού, ο Jota θα μείνει έξω το πολύ δύο εβδομάδες. Αν είναι δεύτερου, πάμε στις 3-6 εβδομάδες, ενώ στη περίπτωση του τρίτου βαθμού, πάμε στα επίπεδα του τραυματισμού του Jones, δηλαδή στις 6-10 εβδομάδες.

Το κακό είναι πως οι ελπίδες για πρόβλημα πρώτου ή δεύτερου βαθμού στον έσω πλάγιο είναι λίγες, αφού ο Πορτογάλος επιθετικός δεν μπορούσε καν να περπατήσει εκτός γηπέδου.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com