Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πού βρίσκονται σήμερα οι Ozan Kabak και Ben Davies;

Πού βρίσκονται σήμερα οι Ozan Kabak και Ben Davies;

Πριν από τρία χρόνια, στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2021, η Liverpool αποφάσισε να αποκτήσει τους Ozan Kabak και Ben Davies, καθώς οι Reds προσπάθησαν να αντεπεξέλθουν στους σοβαρούς τραυματισμούς των βασικών κεντρικών μπακ.

Ο Jurgen Klopp έχασε τον Virgil van Dijk, από ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, τον Οκτώβριο του 2020, μετά την απαράδεκτη ενέργεια του Jordan Pickford στο ντέρμπι του Merseyside, η οποία έθεσε τον Van Dijk εκτός για 10 μήνες, με τον Ολλανδό να επιστρέφει στην Premier League την πρώτη ημέρα της επόμενης σεζόν.

Στη συνέχεια, ο Joel Matip προστέθηκε στην λίστα με τους μακροχρόνια απόντες της Liverpool, αφού υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους του αστραγάλου στα τέλη Ιανουαρίου 2021. Αυτό άφησε τους Reds με τον Joe Gomez ως τον μοναδικό αξιόπιστο σέντερ μπακ, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να πανικοβληθεί.

Η Liverpool αποφάσισε να αποκτήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς, τους Kabak και Davies, την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, τον Ιανουάριο του 2021. Ο Kabak έφτασε ως δανεικός από την Schalke, μετά από σύσταση του πρώην προπονητή της Huddersfield, David Wagner, ενώ ο Davies αποκτήθηκε για 500.000 λίρες από την Preston.

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στην Galadasaray, ο Κabak πέρασε και από την Vfb Stuttgart πριν καταλήξει στην Schalke το 2019. Πραγματοποίησε 42 εμφανίσεις για την ομάδα του Gelsenkirchen πριν από τη μετάβασή του στην Liverpool για το υπόλοιπο της σεζόν. Η συμφωνία δανεισμού του παίκτη φέρεται να ήταν αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών συν τα πρόσθετα.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη μετακίνησή του, ο Κabak έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα εναντίον της Leicester. Πραγματοποίησε άλλες 13 εμφανίσεις για τους Reds, βοηθώντας τους να κερδίσουν μία σπό τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Ωστόσο, οι Reds αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν την επιλογή αγοράς στο συμβόλαιό του, αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών, η οποία θα μπορούσε να ανέλθει στα 26,5 εκατομμύρια λίρες.

Ο Κabak επέστρεψε στην Schalke, αλλά δόθηκε και πάλι δανεικός, αυτή τη φορά στην Norwich, τη νεοφώτιστη ομάδα της Premier League. Ωστόσο, ο Τούρκος διεθνής δυσκολεύτηκε στο Carrow Road, καταγράφοντας μόλις 14 εμφανίσεις, κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, στην οποία κτυπήθηκε από πολλούς τραυματισμούς, με τους Canaries να υποβιβάζονται τελικά στην Championship.

Τον Ιούλιο του 2022, ο Κabak υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στην Hoffenheim. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε 33 εμφανίσεις την περασμένη σεζόν και εξακολουθεί να έχει θέση βασικού στον σύλλογο που εδρεύει στο Sinsheim. Ο Κabak δεν συμμετείχε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββατοκύριακου, κόντρα στην Heidenheim, το οποίο έληξε ισόπαλο με 1-1, λόγω τιμωρίας.

Ο Davies, ο οποίος δεν πραγματοποίησε ούτε μία εμφάνιση για την Liverpool στο υπόλοιπο της σεζόν 2020-2021, παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Sheffield United την επόμενη σεζόν, καθώς προσπαθούσε να πάρει περισσότερο χρόνο παιχνιδιού. Ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας πραγματοποιήσει 23 εμφανίσεις, καθώς οι Blades έφτασαν στα play-off του Πρωταθλήματος.

Η απογοητευτική 18μηνη περίοδος του Davies στην Liverpool έληξε τον Ιούλιο του 2022, καθώς μετακόμισε στην Rangers, με μόνιμη συμφωνία, η οποία αναφέρεται ότι έφτασε τα 3 εκατομμύρια λίρες. Ο Davies εξακολουθεί να είναι αυτή τη στιγμή στο Ibrox και έχει πραγματοποιήσει 50 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο της Γλασκώβης.

Η Liverpool τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση τη σεζόν 2020-2021, με τους απόφοιτους της ακαδημίας, Nat Phillips και Rhys Williams, να καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις των σέντερ μπακ κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Πού βρίσκονται σήμερα οι Ozan Kabak και Ben Davies;
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com