Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η συνέντευξη τύπου της αποχώρησης του Jürgen Klopp

Η συνέντευξη τύπου της αποχώρησης του Jürgen Klopp

Ο Jürgen Klopp παραχώρησε από το AXA Training Centre έκτακτη συνέντευξη τύπου αναφορικά με την απόφαση του να αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της φετινής σεζόν, εξηγώντας μεταξύ άλλων τους λόγους που τον οδήγησαν στο να πει αντίο στο Anfield.

Ο Γερμανός αρχικά ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει τώρα:

“ Νόμιζα ότι το είπα στην άλλη συνέντευξη. Με όλη την ευθύνη, πρέπει να είσαι στην κορυφή του παιχνιδιού σου. ”

“ Συνειδητοποίησα ότι οι πόροι μου δεν είναι ατελείωτοι και προτιμώ να κάνω τα πάντα σε αυτή τη σεζόν και μετά να κάνω ένα διάλειμμα ή οτιδήποτε άλλο και να σταματήσω. ”

“ Άρχισα να το σκέφτομαι και αυτή ήταν η στιγμή που το ήξερα, ειδικά με την ομάδα που έχουμε. Αυτός ο σύλλογος χρειάζεται έναν προπονητή στο κορυφαίο επίπεδο και δεν μπορώ να είμαι εκεί 100%. ”

Πως ανακοίνωσε την απόφαση του:

“ Είπα πρώτα στον σύλλογο την απόφασή μου και μετά στους προπονητές την απόφασή μου…Δεν αντιμετωπίζω αυτά τα πράγματα ελαφρά… ”

“ Τα δύο σημαντικά πράγματα που έπρεπε να κάνω ήταν (έπρεπε να το πω στους ιδιοκτήτες ότι ήταν ξεκάθαρο) ήταν να το πω στους οπαδούς και τους παίκτες. ”

“ Με όλες τις ευθύνες, πρέπει να είσαι στην κορυφή του παιχνιδιού σου, αλλά το κάνω 24 χρόνια τώρα. Όταν έχεις την καριέρα που έκανα, είναι αδύνατο να ξεκινήσεις από εκεί που ξεκινώ και να φτάσεις στη Liverpool, αλλά αν το κάνεις είναι επειδή επένδυσες τα πάντα. ”

“ Συνειδητοποιείς τον εαυτό σου, δεν είσαι πια νεαρό κουνέλι και μην πηδάς τόσο ψηλά όπως έκανες. Δεν ήταν ότι το σκέφτηκα επίτηδες, απλά συνέβη, μετά άρχισα να το σκέφτομαι και αυτόν τον σύλλογο , με όλα τα σούπερ πράγματα που έχουμε, αυτός ο σύλλογος χρειάζεται έναν κορυφαίο προπονητή. ”

“ Είμαι εδώ, πλήρως εδώ και απαντάω σε 1000 ερωτήσεις αν θέλετε, αλλά αυτό είναι μέχρι το τέλος της σεζόν καθώς είμαι πλήρως σε αυτήν. Μερικές συζητήσεις τις τελευταίες μέρες για να πω στους ανθρώπους λίγο νωρίτερα, μερικά δάκρυα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό μετά τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι το σωστό πράγμα. ”

Πως αντέδρασαν οι παίκτες:

“ Κορυφαία ήταν η αντίδραση των παικτών. Υπήρχαν μερικά δάκρυα (όχι από τουσ παίκτες) και τέτοια πράγματα, γιατί περάσαμε πολύ καιρό μαζί, αλλά αυτό είναι απολύτως το σωστό.”

“ Μίλησα με τους παίκτες όλους μαζί και μετά μίλησα ξεχωριστά. Δεν έκαναν ερωτήσεις ακόμα γιατί είμαστε επαγγελματίες… ”

“ Τα αγόρια είναι σε πολύ καλή διάθεση. Δεν είναι ότι σηκώνονταν για ένα πάρτι όταν τους το είπα. Είναι διαφορετικό από άλλες καταστάσεις. Συνήθως, όταν ένας προπονητής απολύεται, απλά λένε αντίο. Αυτό δεν θα συνέβαινε εδώ. ”

“ Θέλουμε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε ακόμη περισσότερο μαζί σε αυτή την κατάσταση, που είναι 100% για να στοχεύσουμε τους παίκτες και εμένα, και να προσπαθήσουμε να τα σβήσουμε όλα για αυτήν την κατάσταση. ”

“ Και μόνο το γεγονός ότι είπα ότι δεν θα είμαι ο προπονητής του χρόνου δεν αποτελεί δικαιολογία για να κάνω ένα βήμα λιγότερο. Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά στο μέλλον, αλλά μπορώ να την κάνω τώρα. ” Σημείωσε ο Klopp.

Αν έχει κάποια συμβουλή για τον αντικαταστάτη του:

“ Γιατί θα έπρεπε; ”

“ Αυτό που χτίσαμε τα τελευταία οκτώμισι χρόνια ήταν μια πολύ δυνατή δομή, αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπορώ να φύγω… ”

“ Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι συμβουλές από τον γέρο που βγαίνει έξω. ”

Τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι:

“ Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Δεν ήταν πολύς χρόνος που έπρεπε να βάλουμε τα πόδια στο τραπέζι. Το καλοκαίρι που περάσαμε, η προετοιμασία που είχαμε, μου έδωσε χαρά για την επόμενη σεζόν. ”

“ Είναι απλά τα πράγματα που πρέπει να κάνεις γύρω από αυτό, ο προγραμματισμός. Η δουλειά γύρω από τον προγραμματισμό της προετοιμασίας της σεζόν και όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να είσαι εκεί και είναι πολύ σημαντική. ”

“ Ανυπομονώ για τη στιγμή που δεν θα χρειάζεται να το κάνω άλλο (συνεντεύξεις τύπου). ”

“ Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά με τρεις και όχι τέσσερις ρόδες. Δεν επιτρέπεται αυτό. ”

Για το γεγονός ότι αποχωρεί πριν το τέλος του συμβολαίου του:

“ Δεν ήταν ιδέα μου όταν υπέγραψα νέο συμβόλαιο. Ήμουν 100% πεπεισμένος αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε μέχρι το 2026. Το υποτίμησα ή το έκρινα λάθος. ”

Αν η απόφαση του έχει να κάνει με την FSG:

“ Είδα μόνο σήμερα το πρωί τον Jose Enrique, έναν άνθρωπο που μου αρέσει πολύ. Είπε ότι έχει να κάνει με την FSG. ”

“ Δεν έχει. Θα ήταν εύκολο σε αυτή τη δουλειά να κατηγορήσουμε τους ιδιοκτήτες και να πούμε ότι η FSG πρέπει να ξοδέψει περισσότερα. ”

“ Ήμουν πάντα ευχαριστημένος με αυτό; Όχι, αλλά έφτιαξαν δύο εξέδρες, αυτό το Κέντρο AXA για τα επόμενα 40 ή 50 χρόνια, το κάναμε σωστά, με τον τρόπο. ”

Για την ανάγκη του να ζήσει μια κανονική ζωή:

“ Δεν έχω ζήσει ποτέ μια ζωή κανονική. Αυτό είναι αλήθεια, αρκούσε να έχω τρεις ή τέσσερις εβδομάδες το καλοκαίρι, αλλά όχι παραπάνω. Θα είμαι χωρίς σύλλογο, καμία χώρα για την επόμενη χρονιά, κανένα άλλο αγγλικό κλαμπ ποτέ, μπορώ να υποσχεθώ αυτό. Ακόμα κι αν δεν έχω να φάω, δεν θα γίνει. ”

“ Αυτό δεν θα συμβεί εξίσου καλά, χάρη στη Liverpool. ”

Αν μπορεί να αλλάξει η απόφαση του:

“ Όχι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει…Σκέφτηκα πραγματικά πολύ για το πώς έλεγα ότι η κατάσταση ήταν πάντα ξεκάθαρη. ”

“ Πρέπει να πάρω μια απόφαση κάποια στιγμή. Οι ιδιοκτήτες ήξεραν ότι θα έπαιρνα την απόφαση γιατί δεν θέλω να τριγυρνάω. ”

“ Αν δεν κερδίσουμε τίποτα, δεν θα άλλαζα γνώμη. ” Είπε ο Klopp.

“ Έχουμε εδώ μια πολύ καλή βάση για να δουλέψεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και γι’ αυτό είναι μια καλή στιγμή να το δώσεις σε κάποιον άλλον. ”

“ Δεν πρέπει να τα κάνουμε όλα να έχουν σχέση με εμένα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ας τα δώσουμε όλα όσα έχουμε τη σεζόν. ”

“ Τα τελευταία τρία ειδικά χρόνια που πέρασαν ήταν σαν σκυλίσια. Αν δείτε τη φωτογραφία μου το 2015 και τη σημερινή, θα αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν να πέρασαν μόνο 9 χρόνια. ”

Για το ότι είναι πλέον αξιότιμος Scouser:

“ Αυτός είναι ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο… ”

“ Το να είμαι ένας αξιότιμος Scouser θα μπορούσε να ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσα να πετύχω ποτέ στη ζωή μου. Ο τρόπος που αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες είναι πρότυπο για μένα. ”

Όσο για το staff του που επίσης αποχωρεί:

“ Θα κάνω το διάλειμμα αλλά τα άλλα αγόρια είναι έτοιμα. Αν κάποιος είναι έτοιμος και κάποιος μπορεί να το πει αυτό, είμαι εγώ. Είναι έτοιμοι. Ο αντίκτυπος που είχε ο Pep (Lijnders) τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο που παίζουμε είναι πολύ σημαντικός. ”

“ Θα πάνε καλά, όπου κι αν βρίσκομαι και θα το απολαύσουν πολύ. ”

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο ανυπομονεί περισσότερο:

“ Δεν το έχω σκεφτεί αυτό ακόμα. ”

Τέλος εποχής για τον Klopp και τη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com