Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Συγκινήθηκε ο Sir Kenny Dalglish στην απονομή βραβείων του BBC

Συγκινήθηκε ο Sir Kenny Dalglish στην απονομή βραβείων του BBC

Ο θρύλος των Κόκκινων, Sir Kenny Dalglish δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα συναισθήματα του και δάκρυσε κατά τη διάρκεια του λόγου του, στην απονομή των βραβείων Life Achievements του BBC.

Ο Dalglish παρουσιάστηκε στο κοινό ως «ο άνθρωπος ο οποίος είχε μια τεράστια επίδραση στον κόσμο του αθλητισμού» κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής καριέρας τόσο ως παίκτης όσο και ως manager.

Ο Sir Kenny υπήρξε manager των Κόκκινων κατά τη διάρκεια δύο περιόδων, την μία ως παίκτης- προπονητής και κατάφερε να κερδίσει 8 Πρωταθλήματα, 5 League Cups και 2 FA Cups. Ως παίκτης πέτυχε 172 τέρματα εμφανιζόμενος σε περισσότερους από 500 αγώνες για τη Liverpool και θεωρείται δικαίως ως ένας από τους καλύτερους ή ακόμα και ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου.

Η ηγεσία που επέδειξε ο Σκωτσέζος μετά την τραγωδία του Hillsborough, τον Απρίλιο του 1989 συνέδραμε ακόμα περισσότερο στη δημιουργία του θρυλικού προφίλ του. Δείχνοντας έμπρακτα την τεράστια υποστήριξη του στις οικογένειες των θυμάτων κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Dalglish αποτέλεσε την επιτομή του πνεύματος της Liverpool με τον καλύτερο τρόπο έμπνευσης.

Αποδεχόμενος το βραβείο του κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης από το BBC, για την Προσωπικότητα του Αθλητισμού για το 2023 δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων στο BBC που με επέλεξε για αυτό το βραβείο. Θα αποτελεί ένα αγαπημένο βραβείο για μένα. Όπως είδατε από τα video clips αυτός ο λόγος είναι ένας ευχαριστήριος λόγος από μένα προς τους ανθρώπους που με βοήθησαν, πολύ περισσότερο σε αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου, όπως στην οικογένεια μου αλλά και σε προσωπικότητες του αθλητισμού.»

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε με το ποδόσφαιρο ήταν να κάνουμε ευτυχισμένους τους ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος για να τους κάνεις ευτυχισμένους είναι να είσαι αποτελεσματικός. Ευτυχώς εμείς το καταφέραμε αρκετές φορές.»

«Αν αυτοί το απόλαυσαν βλέποντας μας να κερδίζουμε το ίδιο απολαύσαμε και εμείς την υποστήριξη που μας έδωσαν.»

«Οι ομάδες που με υποστήριξαν, η Celtic, η Liverpool, η Blackburn… θα είμαι πάντα ιδιαίτερα ευγνώμων σε αυτούς τους ανθρώπους στάθηκαν δίπλα μου και μου προσέφεραν δουλειά. Το θέμα δεν είναι απλά να συμμετέχεις αλλά να κερδίζεις και ευτυχώς στάθηκα ικανός να το καταφέρω.»

Καθώς συνεχιζόταν ο λόγος του, τα συναισθήματα του βγήκαν στην επιφάνεια και άρχισε να κλαίει επί σκηνής. Κατάφερε να πει «θα γίνω λίγο συναισθηματικός τώρα γιατί η(εν μέσω λυγμών)…..Μαρίνα (και έδειξε τη σύζυγο του) έγραψε αυτό το κομμάτι του λόγου.»

Τελειώνοντας πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Αυτές τις μέρες εργάζομαι στη Liverpool ως non executive director. Δεν γνωρίζω τι σημαίνει αλλά έχω μια δουλειά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Fenway Sports Group που με έφερε πίσω και νιώθω αρκετά τυχερός που κατά την επιστροφή μου κερδίσαμε ένα τρόπαιο.»

«Ήταν θαυμάσιο αυτό που έγινε για την Liverpool γιατί όλοι πήραμε τα πάνω μας. Κάποιοι εδώ ανέφεραν το Hillsborough. Ο καθένας γνωρίζει τι συνέβη. Οι άνθρωποι του Hillsborough είναι οι πλέον σημαντικοί στο χώρο του ποδοσφαίρου. Υποστήριξαν αυτήν την ομάδα και όταν χρειάστηκε ήταν η σειρά μας να ανταποδώσουμε την στήριξη αυτή.»

«Όπως λένε ‘You ll Never Walk Alone’».

Συγκινήθηκε ο Sir Kenny Dalglish στην απονομή βραβείων του BBC
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com