Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η παράδοση που πρέπει να ξεπεράσει απέναντι στη Man City ο Klopp

Η παράδοση που πρέπει να ξεπεράσει απέναντι στη Man City ο Klopp

Η Premier League επιστρέφει το Σάββατο και οι δύο κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας θα αναμετρηθούν στο πρώτο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου σε μια μεσημεριανή συνάντηση στο Etihad, με τον Jurgen Klopp να έχει να ξεπεράσει μία παράδοση απέναντι στη Man City.

Ο Klopp έχει εκφράσει πολλές φορές την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η ομάδα του καλείται να αγωνιστεί τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επερχόμενη αναμέτρηση δεν είναι η πρώτη στην οποία η Liverpool θα “ανοίξει την αυλαία” έπειτα από διακοπή για αγώνες Εθνικών ομάδων φετινή σεζόν.

Οι αγωνιστικές αυτές έχουν πάντα αυξημένο επίπεδο δυσκολίας. Ειδικά αν κανείς αναλογιστεί τον περιορισμένο χρόνο μεταξύ των αγώνων αλλά και τα ταξίδια που χρειάζεται να κάνουν οι ποδοσφαιριστές , ιδιαίτερα οι λατινοαμερικάνοι.

Πως τα έχουν πάει όμως οι κόκκινοι στις προηγούμενες πρώτες σαββατιάτικες αναμετρήσεις υπό την ηγεσία του Jurgen Klopp;

Η πρώτη σεζόν του Klopp στον σύλλογο απέφερε δύο νίκες και μία ήττα από τις τέσσερις πρώιμες αναμετρήσεις του -παιζόταν στις 12.45μμ κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν- αλλά η ιστορία συνήθως βλέπει το 2015/16 σαν μεταβατικό στάδιο για τον σύλλογο.

Το εν λόγω ρεκόρ επαναλήφθηκε στην πρώτη πλήρη σεζόν του Klopp στον σύλλογο, όταν οι κόκκινοι πήραν τον ίδιο αριθμό βαθμών από τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Η τάση αυτή επιδεινώθηκε το 2017/18, παρά το γεγονός ότι η Liverpool έφτασε στον τελικό του Champions League, κατέγραψε μόλις μία νίκη από τις οκτώ αναμετρήσεις της στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββάτου.

Υπήρξαν και οι πολύ καλές επιδόσεις τις χρονιές 2018/19, 2019/20 και 2021/22, με παρεμβολή την σεζόν που επηρεάστηκε από τον covid-19, κατά την οποία η Liverpool κέρδισε μόλις μία από τις αναμετρήσεις της στις 12.30 το μεσημέρι.

Η περσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη όσον αφορά τις πρωινές αναμετρήσεις, με τους κόκκινους να μην κερδίζουν κανένα από τα έξι παιχνίδια τους εκείνη την ώρα.

Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αυτή τη σεζόν, με μια δραματική νίκη επί της Wolves τον Σεπτέμβριο και μια νίκη 2-0 στο ντέρμπι του Merseyside τον περασμένο μήνα.

Έτσι, η Liverpool έχει ρεκόρ 19 νίκες, 13 ισοπαλίες και επτά ήττες από τις 39 μεσημεριανές αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί από τότε που ανέλαβε ο Klopp τον Οκτώβριο του 2015.

Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο 1,8 πόντους ανά παιχνίδι, κάτι που ίσως είναι ελαφρώς καλύτερο από ό,τι πολλοί νομίζουν, δεδομένων των “ιστοριών τρόμου” που είχαμε βιώσει μέχρι την άφιξη του Jurgen Klopp στην ομάδα. Παρ’ όλ’ αυτά ο συγκεκριμένος μέσος όρος παραμένει αισθητά μικρότερος του εντυπωσιακού 2,11 που “τρέχει” ο Γερμανός στη θητεία του στην ομάδα.

Ακόμα μια τέτοια αναμέτρηση στις 12.30 μ.μ. έρχεται τον επόμενο μήνα στην έδρα της Crystal Palace, αλλά ευτυχώς, δεν έχουμε άλλη διεθνή διακοπή μέχρι τον Μάρτιο.

Ίσως η μεγαλύτερη δοκιμασία από όλες περιμένει το Σάββατο, όμως, με τη Man City να υποδέχεται την Liverpool σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την κούρσα του τίτλου.

Η Liverpool βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την ομάδα του Pep Guardiola έχοντας κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν της Premier League, αλλά τα διαπιστευτήριά της θα δοκιμαστούν στο Etihad.

Ας ελπίσουμε ότι οι Reds μπορούν να τα καταφέρουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Η παράδοση που πρέπει να ξεπεράσει απέναντι στη Man City ο Klopp
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com