Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι «τοξικές» εμπειρίες του Joe Maguire στις χαμηλότερες κατηγορίες

Οι «τοξικές» εμπειρίες του Joe Maguire στις χαμηλότερες κατηγορίες

Ο Joe Maguire που εμφανίστηκε μόνο μία φορά με τη φανέλα της Liverpool, εξήγησε πώς οι «τοξικές» εμπειρίες στις χαμηλότερες κατηγορίες οδήγησαν στην πρόωρη αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο.

Ο Joe Maguire έκανε τη μοναδική του εμφάνιση για τους Reds, κατά το ξεκίνημα της θητείας του Jurgen Klopp, ενώ αργότερα συνέχισε με τους Tranmere, Fleetwood, Crawley και Accrington Stanley.

Πέρασε από την Ακαδημία νέων της Liverpool και έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή, σε μια ισοπαλία του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας εκτός έδρας με την Exeter, ένα παιχνίδι στο οποίο οι Reds αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σκορ από πίσω δύο φορές για να πάρουν την ισοπαλία 2-2. Ο Μaguire ήταν αναπληρωματικός στον επαναληπτικό στο Anfield χωρίς να παίξει δύο εβδομάδες αργότερα και αυτή ήταν η τελευταία φορά που ονομαζόταν στην ομάδα της πρώτης ομάδας την ημέρα του αγώνα.

Μιλώντας αποκλειστικά στην Athletic, ο πλέον «συνταξιούχος» αμυντικός παρουσίασε τις κάπως ασυνήθιστες συνθήκες και τη σύγχυση που οδήγησαν στην εισαγωγή του στο δεύτερο ημίχρονο στο St James Park του Exeter.

Εξιστορώντας τον προπονητή που ρώτησε αν ήθελε να παίξει σέντερ μπακ ή αριστερό μπακ Maguire είπε: «Απλώς σκέφτηκα, «Αλλά παίζω αριστερό μπακ!». Αλλά για κάποιο λόγο, είπα centre-back. Τότε ο Pep.Leaders, ο οποίος με είχε προπονήσει στις ρεζέρβες, ήρθε και είπε: «Όχι, σέντερ μπακ! Ο Jo δεν έπαιξε ποτέ κεντρικός αμυντικός στη ζωή του!».

Ο Μaguire αναζήτησε χρόνο για την καριέρα του πέρυσι, έχοντας κάνει μόνο μία εμφάνιση στη League Two καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021/22 για την Τranmir Παρά την έλλειψη δράσης, ο 27χρονος κοιτάζει πίσω με αγάπη την περίοδο που πέρασε στη Liverpool

Αφηγείται μια ιστορία για το πώς τελείωσε σε ένα McDonald’s με τον Daniel Sturridge στις 4 το πρωί σε βραδινή έξοδο ενός παίκτη στο Brisbane ενώ ο James Milner παρακολουθούσε κρίκετ στο τηλέφωνό του, καθώς και προπόνηση με τον Steven Gerrard. Οι μετέπειτα θητείες του στους Fleetwood, Crawley και Accrington Stanley ήταν λιγότερο ευχάριστες, με τον Maguire να παραδέχεται ότι κάτι δεν ήταν σωστό και ότι ήταν σοκαρισμένος από το πολιτισμικό σοκ που βίωσε.

«Στο Liverpool, είχες ανθρώπους σαν τον Jordan Henderson ο οποίος ήταν εξαιρετικό πρότυπο και όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά ταπεινοί», συνέχισε. «Κατεβαίνεις στα χαμηλότερα πρωταθλήματα και ξαφνικά βλέπεις εντυπωσιακά αυτοκίνητα — όλα μισθωμένα, προφανώς. Παιδιά με 10 φορές λιγότερα χρήματα, αλλά με φανταχτερά ρούχα, μεγάλοι εγωισμοί, πιο αλαζονικοί. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα, «Διάολε, τι συμβαίνει εδώ;».

Ο Maguire είναι πλέον ευτυχώς εκτός παιχνιδιού και εστιάζει την προσοχή του σε άλλους δρόμους που περιλαμβάνουν τη λειτουργία της δικής του επιχείρησης και τη λήψη μαθημάτων πτήσης.

Εξήγησε πώς η «τοξική» φύση του ποδοσφαίρου στις χαμηλές κατηγορίες, τον οδήγησε στην τελική απόφασή του να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του και ότι αγωνίστηκε να προσαρμοστεί πλήρως στο νέο του περιβάλλον.

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ καλό για μένα, να κατέβαινα μερικές κατηγορίες. Νόμιζα ότι ο πολιτισμός θα ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικός, σε πιο όμως ομαδικό κλίμα», θυμάται. «Αλλά ήταν… άτομα με λιγότερα κίνητρα, άνθρωποι που έκαναν συντομεύσεις, άνθρωποι που έκαναν μικρές συζητήσεις στη γωνία, μιλούσαν για πιθανή απόλυση του manager!».

«Γίνεται τόσο τοξικό με τους παίκτες που δεν παίζουν και τους προπονητές που δεν τους μιλάνε – ή που τους μιλούν σαν σκ*** χωρίς κανέναν σεβασμό. Εκεί συγκρούστηκα με τους μάνατζερ. Αν κάποιος μου μιλήσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δαγκώνω πίσω.»

«Προέρχεσαι από το Liverpool όπου είναι μια τεράστια μονάδα παικτών και προσωπικού, που θέλουν να κάνουν το καλό ο ένας για τον άλλον. Και μετά πηγαίνεις κάπου αλλού και είναι πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, πολλές κλίκες και αισθάνεται απλώς τοξικά».

Οι «τοξικές» εμπειρίες του Joe Maguire στις χαμηλότερες κατηγορίες
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com