Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως ήταν το website της Liverpool FC πριν 20 χρόνια

Πως ήταν το website της Liverpool FC πριν 20 χρόνια

Ο κόσμος έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και μαζί με αυτόν έχει αλλάξει ο τρόπος που καταναλώνουμε το ποδόσφαιρο. Μια μάτια στο website της ομάδα μας τότε είναι αρκετή για να μας πείσει.

Πολλοί οπαδοί μεταξύ αυτών και ο συγγραφέας του άρθρου που διαβάζεις τώρα δεν ήταν καν γεννημένοι όταν ιδρύθηκε το website της Liverpool, αλλά όπως ξέρουμε ότι ανεβαίνει στο διαδύκτιο μένει εκεί για πάντα. Έτσι χωρίς πολύ προσπάθεια ψάξαμε και βρήκαμε τα αλλοπρόσαλλα με βάση την σημερινή εποχή χαρακτηριστικά του website των Reds.

Εμείς οι οπαδοί έχουμε εκμεταλλευτεί τα social media στο έπακρο δημιουργώντας forums και broadcasts σχετικά με την ομάδα ανταλλάζοντας απόψεις και τυχόν πληροφορίες που μπορεί να έχουμε, προλαβαίνοντας πολλές φορές την ίδια την ομάδα στις ανακοινώσεις της.

Η εξέλιξη του website της ομάδας μας ήταν η εξής:

Όλα ξεκίνησαν με την αγορά μετόχων της Granada η οποία κατέκτησε το 9,9% του club το 1999. Η εταιρία βοήθησε στο να αποκτήσει η ομάδα website και τελικά οδήγησε στην δημιουργία του LFCTV.

Βέβαια όλα ξεκίνησαν με το website της ομάδας μας που ήταν φυσικά σε πολύ απλή μορφή. Τον Μάρτιο λοιπόν του 2000 και με το url στο liverpoolfc.net εγκαινιάστηκε το website της Liverpool με την παρακάτω μορφή.

Το site παρέμεινε έτσι για έναν χρόνο όπου η ομάδα προχώρησε στο liverpoolfc.tv. Όπως θα δείτε παρακάτω, η ίδρυση του liverpoolfc.tv ήταν κάτι το πρωτοποριακό για την ομάδα που παρείχε 5 κανάλια web tv, μια tunnel cam και ένα email του προπονητή της ομάδας όπου παρείχε τις απόψεις του σχετικά με το τελευταίο παιχνίδι.

Η tunnel camp δηλαδή μια κάμερα που θα βρίσκετε μέσα στο tunnel είναι μια παροχή που δεν την έχουμε τώρα αν και την εποχή που την παρείχε η ομάδα στους φιλάθλους τους ήταν κάτι καινοτόμο και αν υπήρχε τώρα θα είχε το ίδιο ενδιαφέρον.

Όταν κυκλοφόρησε το liverpoolfc.tv εικόνα του οποίου θα δείτε κάτω ήταν ξεκάθαρα βελτιωμένο και καλύτερο από αυτό της προηγούμενης φοράς. Βέβαια λόγω έλλειψης βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης στους τίτλους χρησιμοποιούνταν ψευδώνυμα όπως το Macca για τον Gary MacAllister και το Kirky για τον Chris Kirkland.

Το 2003, οι υπολογιστές άρχισαν να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, άρα οι απαιτήσεις για καλύτερο website ήταν υψηλότερες. Έτσι το club ενσωμάτωσε στο website ενότητες όπως το e-ticket console, διαγωνισμούς και περιοχή μελών.

Προσπερνώντας έναν χρόνο και φτάνοντας στο 2005 το site έχει εξελιχθεί αρκετά και έχει φτάσει σε ένα σημείο αρκετά κοντά σε αυτό που θα έπρεπε να είναι σήμερα. Έτσι ήταν το site το πρωί της επόμενης μέρας μετά το θαύμα της Κωνσταντινούπολης και την νίκη στα πέναλτι κόντρα στην Milan στον τελικό του 2005.

Τελικά το 2007, το LFCTV εμφανίστηκε στην ζωή μας. Στην φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω βλέπουμε τους πρώτους παρουσιαστές Matt Critchley, Claire Rourke και Peter McDowall.

Το 2012 ήταν η χρόνια που το site έγινε αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε. Το νέο format είχε νέα στοιχεία όπως η απόκτηση εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου, παιχνίδια για τα μικρά παιδιά και πολύ περισσότερη αλληλεπίδραση με τους οπαδούς.

Προς το τέλος του 2013 η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει το url που έχει μέχρι σήμερα liverpoolfc.com. Η καθυστέρηση μέχρι να αποκτηθεί το τελευταίο url άργησε τόσο καθώς το Liverpool Fashion Club είχε προλάβει να το αποκτήσει πριν την ομάδα μας.

Η επόμενη αναβάθμιση έγινε το 2016, όταν η ομάδα μας έβαλε την επιλογή αναζήτησης του site βάζοντας ένα banner στην κορυφή της σελίδας.

Την ίδια χρόνια αφαίρεσαν την ενοχλητική οθόνη εισόδου που ουσιαστικά ήταν μια διαφήμιση για το shop της ομάδας μας. Παρακάτω ένα παράδειγμα του website το 2014.

Μετά το 2016 και την αναβάθμιση που έγινε δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές μέχρι πρότινος. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά σχετικά με το LFC website, με την απόκτηση εισιτηρίων να είναι ένα σημείο που θέλει ακόμα σημαντική βελτίωση, ώστε να αποφεύγεται η διάθεση τους σε «επαγγελματίες».

Πως ήταν το website της Liverpool FC πριν 20 χρόνια
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com