Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Λύγισε από Spurs & Hooper στο 96’ με 9 παίκτες και αυτογκόλ του Matip

Λύγισε από Spurs & Hooper στο 96’ με 9 παίκτες και αυτογκόλ του Matip

Πρώτη ήττα για τη Liverpool στη φετινή Premier League. Οι Reds είχαν να αντιμετωπίσουν περισσότερους από 11 παίκτες, έμειναν με 9 ποδοσφαιριστές στο δεύτερο μέρος και ηττήθηκαν με 2-1, χάρη σε αυτογκόλ του Matip στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Για τους Reds σκόραρε ο Cody Gakpo, ενώ αποβλήθηκαν οι Jota και Jones.

Μια τραγική και σφαγιαστική διαιτησία από τον Hooper και το VAR, οι οποίοι ακύρωσαν ένα πεντακάθαρο γκολ του Luis Diaz και απέβαλλαν αδίκως τον Diogo Jota!

Α’ Ημίχρονο: Με τον Joel Matip να προτιμάται για το κέντρο της άμυνας και τον Cody Gakpo να παίρνει φανέλα βασικού αντί του Darwin Nunez, λόγω μικροπροβλήματος, ξεκίνησε η Liverpool στο Tottenham Stadium.

Μόλις στο 4’ απείλησε για πρώτη φορά η Liverpool με σουτ του Mac Allister με το αριστερό, που όμως έφυγε άουτ.

Στο 13ο λεπτό οι Reds είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία εντός περιοχής, με τον Vicario να αποκρούει αρχικά το σουτ του Gakpo και στη συνέχεια εκείνο του Robertson, ενώ ευκαιρία που κατέληξε κόρνερ είχε και ο Jones στο 19’.

Η Liverpool είχε ξεκινήσει καλύτερα το ματς και ήταν πιο απειλητική από τους Spurs, πατώντας περιοχή, ωστόσο τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν στο 26’, όταν ο Curtis Jones στην προσπάθεια του να πάρει την μπάλα, πάτησε τον Bissouma και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Hooper, μετά από έλεγχο στο VAR.

Η Tottenham αμέσως μετά εκμεταλλεύτηκε την αποβολή και είχε τις πρώτες στιγμές της στο ημίωρο, με εκτός περιοχής σουτ του Maddison, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Alisson και με ένα ακόμη του Richarlison.

Η Liverpool ωστόσο δεν πτοήθηκε από την αποβολή και στο 34’ σκόραρε έπειτα από αντεπίθεση και συνεργασία των Salah και Luis Diaz, ωστόσο ο Κολομβιανός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο τελείωμα, ήταν εκτεθειμένος σύμφωνα με το VAR.

Αφού το γκολ των Reds δεν μέτρησε, σκόραρε η Tottenham στο 36’, μετά από σωστό γύρισμα του Richarlison προς τον Son, με τον τελευταίο να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Οι γηπεδούχοι πήραν ώθηση από το γκολ που πέτυχαν και απείλησαν δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά με τον Richarlison, με την δεύτερη προσπάθεια του να καταλήγει μάλιστα στο δοκάρι στο 42’.

Η ομάδα του Klopp έχει μάθει ωστόσο να μην τα παρατάει και εκμεταλλεύτηκε τα λεπτά καθυστερήσεων που δόθηκαν, σκοράροντας στο πέμπτο. Ο Szoboszlai γέμισε προς την περιοχή, ο van Dijk πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα προς τον Gakpo, εκείνος κοντρόλαρε, γύροσε και εκτέλεσε εξαίσια τον Vicario για το 1-1, παρότι πονούσε από χτύπημα του Udogie δευτερόλεπτα πριν.

Στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου, η Liverpool παραλίγο να κάνει την ολική ανατροπή, όταν ο Salah βγήκε με εξαιρετική σέντρα τον Luis Diaz στην περιοχή, αλλά το μονοκόμματο τελείωμα του τελευταίου έφυγε άουτ.

Β’ Ημίχρονο: Με την έναρξη της επανάληψης, ο Diogo Jota πήρε τη θέση του Cody Gakpo που είχε τραυματιστεί πριν ισοφαρίσει.

Σε αντίθεσή με το πρώτο μέρος, το δεύτερο ξεκίνησε με πολύ καλές ευκαιρίες των Spurs, αρχικά με το πλασέ του Maddison στο 48’ και στο 50’ με το δεξί σουτ του Son. Ο Alisson είχε απάντηση σε αμφότερες τις προσπάθειες, αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Το καλό διάστημα της Tottenham συνεχίστηκε με ένα μακρινό σουτ του Sarr που μπλόκαρε σταθερά ο Alisson, αλλά και με ένα γκολ του Son που ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ στο 59’.

Η κακή διαιτησία από πλευράς Hooper συνεχίστηκε όμως, καθώς χρέωσε με φάουλ τον Salah πάνω στον Bissouma, χωρίς ο Αιγύπτιος να κάνει τίποτα και ενώ ήταν έτοιμος να μπει στην περιοχή, δίνοντας του και κίτρινη για διαμαρτυρία.

Πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών, η Liverpool έμεινε με 9 παίκτες, καθώς ο Diogo Jota είδε αρχικά κίτρινη κάρτα από τον Hooper για φάουλ (;) πάνω στον Bissouma, ενώ δεν τον είχε ακουμπήσει καν και δύο λεπτά αργότερα του έδειξε και δεύτερη κίτρινη για τάκλιν στον Udogie, αποβάλλοντας τον.

Ο Klopp μετά τη δεύτερη αποβολή προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Endo, Trent και Konate πήραν τις θέσεις των Diaz, Gomez και Salah, ενώ στο 80’ αντίκαταστάθηκε και ο Mac Allister, από τον Gravenberch.

Οι Reds γύρισαν προς τα πίσω, είχαν κλείσει όσους περισσότερους χώρους μπορούσαν και οι Spurs είχαν απλώς την κατοχή, αλλά όχι και κάποια μεγάλη ευκαιρία, με τον Hooper πάντως να σταματάει με φάουλ και κάρτα στον Robertson μια αντεπίθεση των Reds στο 85’.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Alisson μπλόκαρε δίχως πρόβλημα και την αδύναμη κεφαλιά του Richarlison.

Οι Spurs ωστόσο συνέχισαν να προσπαθούν μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν και βρήκαν τη λύση και το 2-1, μετά από σέντρα του Porro και παρέμβαση του Matip, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Liverpool: Alisson; Gomez (Alexander-Arnold 73′), Matip, Van Dijk, Robertson; Mac Allister (Gravenberch 80′), Szoboszlai, Jones; Salah (Endo 73′), Gakpo (Jota 46′), Diaz (Konate 73′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Union St. Gilloise.

Το γκολ του Cody Gakpo δεν έφτασε για τους Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com