Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στον Alisson το βραβείο Castrol Save of the Month για τον Αύγουστο

Στον Alisson το βραβείο Castrol Save of the Month για τον Αύγουστο

Η εκπληκτική απόκρουση του τερματοφύλακα της Liverpool Alisson Becker, στο φοβερό σουτ του Miguel Almiron κέρδισε το βραβείο Castrol Save of the Month για τον Αύγουστο του 2023.

Ο Alisson με μια ενστικτώδη βουτιά στην αριστερά του έστειλε την μπάλα, μετά το φοβερό βολέ του Almiron, στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως πήρε και το ριμπάουντ διώχνοντας την μπάλα μακριά από το τέρμα του.

Ο προπονητής της Newcastle Utd Eddie Howe, την χαρακτήρισε ως μία από τις καλύτερες αποκρούσεις που έχει δει ζωντανά και μάλιστα αποδείχθηκε πολύ καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς η Liverpool των 10 παικτών κέρδισε τελικά με 2-1.

«Αυτό το βραβείο είναι ακόμα πιο ξεχωριστό, γιατί η απόκρουση μας βοήθησε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», δήλωσε ο Alisson. «Έχω δει την απόκρουση πολλές φορές. Ήταν πολύ καλή. Αφορούσε την έγκαιρη αντίδραση, την καλή τοποθέτηση και την προσπάθεια να διαβάσω την κατάσταση. Η δύναμη του σουτ ήταν μεγάλη. Δεν μπορούσα να δω την μπάλα σωστά, ήταν τόσοι πολλοί παίκτες μπροστά μου».

«Αλλά πρέπει να αναφερθώ και στους άλλους τερματοφύλακες αυτόν τον μήνα που έκαναν απίστευτες αποκρούσεις. [Jose] Sa, [Jordan] Pickford επίσης. Τόσοι πολλοί που θα μπορούσαν να είχαν βραβευθεί και αυτοί».

Ερωτηθείς εάν είναι η καλύτερη απόκρουση που έκανε στην Premier League για την Liverpool, ο Alisson ανέφερε εκείνη που πραγματοποίησε στο παιχνίδι με την Norwich City την σεζόν 2021 – 2022, η οποία προτάθηκε για το βραβείο Save of the Season αλλά δεν το κέρδισε.

«Η απόκρουση στο παιχνίδι με την Norwich City. Ήταν μια ευκαιρία ένας εναντίον ενός στο τέλος του αγώνα. Νομίζω ότι θα έβαζα και αυτή στην κορυφή».

Ο Alisson βρίσκεται σε μοναδική θέση, καθώς είναι ένας τερματοφύλακας, ο οποίος βίωσε την αίσθηση τόσο μιας μεγάλης απόκρουσης όσο και της επίτευξης ενός γκολ, πετυχαίνοντας το περίφημο γκολ με κεφαλιά εναντίον της West Bromwich Albion την σεζόν 2020 – 2021.

Πώς συγκρίνεται η αίσθηση μιας τόσο μεγάλης απόκρουσης, σε μια σημαντική στιγμή ενός αγώνα, με την αίσθηση που έχει ένας παίκτης όταν σκοράρει;

«Δεν συγκρίνεται», τόνισε ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας. «Όταν πραγματοποιείς μια απόκρουση, ακόμα κι αν είναι πολύ καλή, πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος. Δεν μπορείς να πανηγυρίσεις για πολύ, γιατί 10 δευτερόλεπτα μετά πρέπει να αντιδράσεις ξανά!»

Στον Alisson το βραβείο Castrol Save of the Month για τον Αύγουστο
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com