Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Παίξαμε καλύτερα με 10 παίκτες»

Klopp: «Παίξαμε καλύτερα με 10 παίκτες»

Πολύ χαρούμενος για την τεράστια ανατροπή της ομάδας του επί της Newcastle, αλλά και για την απόδοση της ομάδας του, από όταν έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές έμεινε ο Jürgen Klopp, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα.

Ο Γερμανός για το διπλό και την απόδοση της ομάδας του δήλωσε:

“ Νομίζω ότι στα 1.000 παιχνίδια μου ως προπονητής ή παίκτης δεν είχα ποτέ τέτοιο παιχνίδι, αυτή είναι η αλήθεια. Όχι ότι δεν γυρίσαμε ποτέ τα παιχνίδια, το κάναμε αυτό, αλλά με 10 παίκτες σε μια τέτοια ατμόσφαιρα εναντίον ενός αντιπάλου όπως αυτού – δεν είναι ότι δεν μπορώ να θυμηθώ, είμαι σίγουρος ότι δεν συνέβη ποτέ γιατί αυτές οι στιγμές είναι σπάνιες. Αλλά νομίζω ότι τα αγόρια το άξιζαν σήμερα γιατί με 10 παίκτες παίξαμε καλύτερα και δώσαμε στη Newcastle ένα σωστό παιχνίδι. Πριν από αυτό ήταν λίγο άσχημο με προφανώς πλεονεκτήματα για τη Newcastle με το 1-0. Δεν παίζαμε αρκετά ήρεμα, νιώσαμε υπό πίεση όταν δεν θα έπρεπε. ”

“ Στο ημίχρονο δείξαμε στα αγόρια μια κατάσταση, ήταν μια επιθετική κατάσταση όπου ο Trent πέρασε την μπάλα πίσω από τη γραμμή στον Gakpo, όπου μπαίνει από την αριστερή πτέρυγα στη δεξιά, όπου μπορούμε απλά να μπούμε στην περιοχή τους. Δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα στο ημίχρονο ή τρία πράγματα πρέπει να συμβούν: ο Trent δεν μπορεί να πάρει άλλη κίτρινη κάρτα και τότε έχουμε μια ευκαιρία. Και τα παιδιά, ήταν έτοιμα να δουλέψουν πολύ σκληρά και… Νομίζω ότι πριν σκοράρει ο Darwin είχαμε ήδη ευκαιρίες. Αυτό που θυμάμαι τώρα είναι όταν ο Diogo πέρασε στον Mo, ο οποίος δυστυχώς [μπλοκαρίστηκε], αλλά είχαμε τις στιγμές μας και αυτό είναι σημαντικό, αυτό είναι σημαντικό. Νομίζω ότι πριν από ένα χρόνο ήμασταν σε παρόμοια κατάσταση, ήμασταν μπροστά με 2-0, μετά είχαν μια κόκκινη κάρτα, μετά δεν παίζαμε πια ποδόσφαιρο. Οπότε είναι προφανώς δύσκολο, δεν είναι τόσο εύκολο, και μπορώ να φανταστώ πώς νιώθει ο Eddie [Howe] και η Newcastle τώρα, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, αλλά συνήθως κερδίζεις ούτως ή άλλως. Αυτό δεν συνέβη σήμερα γιατί τα παιδιά μου συνέχισαν να πιστεύουν και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. ”

Πως άλλαξαν οι αλλαγές το ματς:

“ Τα άλλα παιδιά απλώς δούλεψαν εξαιρετικά σκληρά, αυτό είναι εξαιρετικά έντονο για τόσο καιρό και πιστεύαμε ότι κάναμε τις αλλαγές νωρίς για να το κάνουμε αυτό. Ο Diogo είναι κορυφαίος παίκτης. Ήταν άρρωστος δύο μέρες ξανά, μπορεί να είχε ξεκινήσει ή όχι, ποιος ξέρει, αλλά είναι κορυφαίος παίκτης που έρχεται και ο Harvey ρίχνει την καρδιά του στο γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα του. Μετά την επόμενη αλλαγή έπαιξε ακόμη και ως εξάρι. ”

“ Ναι, ο Darwin θα είναι στα πρωτοσέλιδα και δικαίως γιατί ό,τι κάναμε πριν, αν δεν το έκανε αυτό που έκανε, καθόμαστε εδώ παίζοντας ένα καλό παιχνίδι και χάνουμε 1-0 και πηγαίνουμε σπίτι χωρίς βαθμούς. Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα. Έτσι φαινόταν, στην πραγματικότητα, για ώρα, αλλά η Newcastle δεν τα κατάφερε πραγματικά και είχαμε, νομίζω, την κατάσταση των Diogo και Mo όταν νομίζω ότι όλοι στο γήπεδο σκέφτηκαν τότε, «Ωχ, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πλέον.» Μέχρι τότε ήταν απλώς κατοχή και είχαμε τις μικρές μας στιγμές. Λοιπόν, ήταν κάτι ξεχωριστό για εμάς. ”

Τι είπε στον Nunez και γιατί δεν ξεκίνησε:

“ Πήρα την απόφαση για την ενδεκάδα μεσοβδόμαδα. Μπορείτε όμως να έχετε τις αντιρρήσεις σας. ”

“ Σίγουρα αυτό που είπα στον Darwin δεν είχε καμία επίδραση στην απόδοσή του. Ο Pep μπορεί να του μιλήσει και αυτό έκανε, απλά τον αγκαλιάζω και τον ενθαρρύνω να βγει εκεί έξω και να παλέψει για την ομάδα. Αυτό είναι. Ο Darwin, το είχαμε πριν, δεν είναι χαρούμενος που δεν ξεκίνησε, έτσι είναι, αλλά κάποιος, σε αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν, μπορεί να μην ξεκινήσει. Δεν μπορούμε να έχουμε 11 παίκτες και να τους βάζουμε συνέχεια, οπότε πρέπει να βρούμε σταθερότητα… Δεν ξέρω αν το συζητά το κοινό, αλλά φυσικά οι παίκτες δεν είναι ευχαριστημένοι [όταν δεν ξεκινούν]. ” Είπε ο Klopp.

“ Αλλά μετά το διεθνές διάλειμμα παίζουμε κάθε τρεις μέρες και κανείς δεν μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε διαφορετικές επιλογές για να πάμε. Και πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο να παίζουμε ποδόσφαιρο και, φυσικά, ο Darwin μπορεί να είναι ένα σούπερ μέρος αυτού. Τα βασικά του δυνατά σημεία είναι εξαιρετικά, απολύτως, αλλά πρέπει να βρούμε και σταθερότητα. Οπότε, γι’ αυτόν όλα θα πάνε καλά, αλλά ίσως έπρεπε να ήταν έτσι – αν δεν ήταν τόσο θυμωμένος και ξεκινούσε το παιχνίδι σήμερα, δεν θα σκόραρε δύο στα τελευταία έξι λεπτά, ας το πάρουμε έτσι. ”

Για το πνεύμα της ομάδας:

“ Πρέπει να δημιουργήσουμε πνεύμα. Ετσι είναι. Είμαστε νωρίς, είναι νωρίς στη σεζόν, η ατμόσφαιρα και η κατανόηση των αγοριών είναι εξαιρετική, είχαμε κορυφαίες προπονήσεις, όλα αυτά είναι υπέροχα. Αλλά το πνεύμα είναι κάτι διαφορετικό, επομένως είναι αυτό που το φτιάχνεις. Μου αρέσει βέβαια που έχουμε δύο παιχνίδια με 10 παίκτες; Όχι. Μάλλον ο τραυματισμός του Ibou Konate οφείλεται στο ότι είχαμε 10 παίκτες εναντίον της Bournemouth. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν έντονο, δεν είναι τεράστιος τραυματισμός, αλλά είναι υπαρκτός και θα δω τι είχαμε σήμερα. Λοιπόν, 70 λεπτά στην Premier League, ακούσατε πολλές ότι αυτό οδηγεί σε ανατροπή σε ένα παιχνίδι; Δεν μπορώ να θυμηθώ, αλλά οι μεγάλες ιστορίες χρειάζονται σημαντικές στιγμές και θα δούμε. Θα δούμε τι θα βγει. Δεν μπορώ να κάτσω εδώ και να λέω, «Εντάξει, εδώ που είμαστε τώρα, ξέρουμε πώς πάει». Όχι. Είμαστε φρέσκοι, έχουμε νέους βασικούς παίκτες στην ομάδα και πρέπει να δημιουργήσουμε βασικές στιγμές και αυτό σήμερα ήταν σίγουρα μια βασική στιγμή. Γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. ”

Αν έπρεπε να αποβληθεί ο Alexander-Arnold στο πρώτο μέρος:

“ Ως παρατήρηση, όχι ως αποβολή… υπάρχει ένα φάουλ στον Trent, το οποίο είναι ξεκάθαρο μπροστά στον τέταρτο διαιτητή [και αυτός] μου λέει, «Ναι, είναι φάουλ.» Ο διαιτητής. δεν το δίνει και μετά ο Trent κλωτσάει την μπάλα – δικό του λάθος. Εγινε. Κίτρινη. Η επόμενη φάση είναι το θέμα, αν θέλεις μια δεύτερη κίτρινη, αν τη δώσει, τη δίνει, αλλά δεν το έκανε και θεωρώ πως δεν έπρεπε να το κάνει. ”

Αν ο Matip έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού:

“ Όχι, όχι. Ο Matip φαινόταν κάπως κουρασμένος, να το πω έτσι. Πριν από πολύ καιρό τα παιδιά έπαιξαν 90 λεπτά, τέτοια πράγματα. Ο Joey έπαιξε προφανώς 70 και έχουμε τον Quansah. Ειναι υπέροχος. Είναι πραγματικό ταλέντο. Έκανε δύο πολύ καλές πάσες, πολύ σημαντικές, θα έλεγα. Αμυντικά χρειαζόμασταν λίγη τύχη, ήμασταν λίγο βαθιά στο γήπεδο, λίγο πολύ παθητικοί, μπορούσαν να σουτάρουν αλλά έχουμε τον Ali. Υπήρχαν, προφανώς, εκτός από το αποτέλεσμα και μερικές ωραίες ιστορίες και η παρουσίαση του Quansah είναι μία από αυτές. ”

Μια τεράστια ανατροπή από τους Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com