Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Wataru Endo: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος»

Wataru Endo: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος»

Ο Wataru Endo εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε στο Liverpoolfc.com πριν το παιχνίδι του Σαββάτου, πώς εκπλήρωσε μια μακρόχρονη φιλοδοξία του υπογράφοντας στη Liverpool.

Οι κόκκινοι συμφώνησαν την περασμένη Παρασκευή για την απόκτηση του 30χρονου μέσου από την ομάδα της Bundesliga VfB Stuttgart, υπό την προϋπόθεση της διεθνούς άδειας και της αίτησης για άδεια εργασίας.

Ο Endo μεγάλωσε παρακολουθώντας τον σύλλογο στην πατρίδα του, την Ιαπωνία, και τώρα είναι πέρα για πέρα ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσει το ταξίδι του στο Anfield μετά την υπογραφή μακροχρόνιου συμβολαίου.

Λίγο αφότου έβαλε το στυλό στο χαρτί, το Liverpoolfc.com συνάντησε το νέο Νο 3 στο προπονητικό κέντρο AXA για την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Liverpool…

?Wataru, καλώς ήρθες στην Liverpool FC. Πώς αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή;

▪️Σας ευχαριστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή και είμαι ενθουσιασμένος που θα εν ταχθώ σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι η Liverpool.

?Έχει γίνει κατανοητό ότι είσαι επίσημα παίκτης της Liverpool τώρα;

▪️Νιώθω καταπληκτικά και αυτό είναι το όνειρό μου. Πάντα ήταν όνειρο να παίξω [στην] Premier League και με έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα.

?Μπορείτε να μας πείτε πώς ήταν οι τελευταίες ημέρες για εσάς;

▪️Ναι, είχε πολλή δουλειά! Αλλά ήταν πολύ γρήγορο, επειδή έπρεπε να αποφασίσω αυτή την κίνηση μέσα σε 24 ώρες, και αποφάσισα. Μόλις αποχαιρέτησα την οικογένειά μου και πέταξα μέχρι εδώ, έκανα τον ιατρικό έλεγχο και αυτή τη στιγμή κάνω αυτή τη συνέντευξη.

?Έχετε πει ότι είναι το όνειρό σας να έρθετε εδώ, οπότε παρακολουθούσατε συχνά τη Liverpool όταν μεγαλώνατε στην Ιαπωνία;

▪️Ναι, ναι. Όταν ήμουν παιδί, παρακολουθούσα συχνά αγώνες της Premier League με τον πατέρα μου. Μου άρεσε ο [Steven] Gerrard και συχνά παρακολουθούσα πώς έπαιζε. Παρακολουθούσα συχνά παιχνίδια της Liverpool.

?Πώς ήταν η αντίδραση της οικογένειας και των φίλων σας στην Ιαπωνία;

▪️Δεν έστειλα ακόμα μηνύματα στους γονείς μου, αλλά πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι.

?Πόσο κίνητρο έχετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία στη Liverpool;

▪️Στην πραγματικότητα εξεπλάγην λίγο όταν μου έγινε η πρόταση, αλλά επίσης αισθάνομαι ότι «έχω ακόμα την ευκαιρία να μετακομίσω σε έναν μεγάλο σύλλογο;» Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για μένα και, όπως είπα, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

?Έχετε φανταστεί πώς θα είναι να παίζετε για πρώτη φορά στο Anfield ως παίκτης της Liverpool; Έχετε επισκεφτεί ποτέ το γήπεδο;

▪️Όχι, θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξω στο Anfield. Ανυπομονώ να παίξω στο Anfield μπροστά στους οπαδούς της Liverpool.

?Μπορείτε να μας πείτε τι είδους παίκτης είστε;

▪️Παίζω ως Νο6 και είμαι λίγο πιο πολύ [αμυντικός] παίκτης. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω αυτόν τον σύλλογο αμυντικά και θα έχω καλή οργάνωση στο κέντρο. Νομίζω ότι αυτή είναι η δουλειά μου.

?Ξέρουμε ότι σας αρέσει να μαρκάρετε στον αγωνιστικό χώρο – πιστεύετε ότι θα ταιριάξετε καλά με τα σχέδια του προπονητή;

▪️Ναι, προσπαθώ να έχω καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς και πάντα προσπαθώ να σκανάρω πού στέκονται οι αντίπαλοι και να προσπαθώ να τους πιάσω. Νομίζω ότι αυτή είναι η δουλειά μου.

?Έχετε ήδη γνωρίσει τον Jürgen Klopp. Πόσο σημαντικός παράγοντας ήταν αυτός για την πραγματοποίηση αυτής της κίνησης;

▪️Για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί του γιατί όταν έγινα ποδοσφαιριστής παρακολουθούσα συχνά παιχνίδια της Dortmund όταν ήταν εκεί και ο Shinji [Kagawa] ήταν επίσης εκεί. Νομίζω ότι ο πρώην συμπαίκτης μου πρέπει να είναι χαρούμενος. Και φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί του.

?Ήσουν αρχηγός του συλλόγου και της χώρας. Θέλετε να μεταφέρετε αυτή την ηγετική ικανότητα και την εμπειρία σας στη Liverpool και να βοηθήσετε την ομάδα εδώ;

▪️Ναι, το ελπίζω. Το ελπίζω. Δεν μιλάω πολύ, αλλά πάντα δείχνω τι πρέπει να κάνω στο γήπεδο και τι πρέπει να κάνω για την ομάδα. Αυτό είναι που σκέφτομαι πάντα. Το κάνω αυτό για την εθνική ομάδα και με τους πρώην συμπαίκτες μου στη Stuttgart επίσης, οπότε θα προσπαθήσω να το κάνω και στη Liverpool.

?Πόσο ανυπομονείτε να παίξετε με τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης που έχουμε εδώ;

▪️Έχω γνωρίσει μόνο λίγους παίκτες εδώ, αλλά ανυπομονώ πραγματικά να τους δω και, φυσικά, ανυπομονώ να παίξω με τους μεγάλους παίκτες εδώ.

?Γνωρίζετε ήδη έναν παίκτη εδώ, τον Nathaniel Phillips, από την κοινή σας θητεία στη Stuttgart…

▪️Ναι! Παίξαμε μαζί και κάναμε μαζί μαθήματα γερμανικών! Έχω μια πολύ καλή σχέση μαζί του και φυσικά, του έστειλα ένα μήνυμα πριν φτάσω εδώ. Νομίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει να ενταχθώ γρήγορα σε αυτόν τον σύλλογο.

?Είσαι μόλις ο δεύτερος Ιάπωνας παίκτης που αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα της Liverpool μετά τον Takumi Minamino, συμπαίκτη σου στην Ιαπωνία. Σου έχει πει τίποτα για τη Liverpool;

▪️Ναι, ναι. Μου έστειλε μήνυμα και μου είπε συγχαρητήρια. Του ζήτησα να μου μιλήσει για τη Liverpool, οπότε κάναμε αυτή τη συζήτηση.

?Πήρες τη φανέλα με το Νο 3 εδώ στη Liverpool. Το φόρεσες και στη Stuttgart. Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα για σένα με αυτό το νούμερο;

▪️Το νούμερο τρία είναι το νούμερό μου, επειδή έπαιξα ως νούμερο 3 στη Stuttgart και όταν έπαιζα στην Ιαπωνία. Λατρεύω αυτό το νούμερο! Ανυπομονώ να παίξω με αυτό το νούμερο εδώ.

?Τι ελπίζετε να πετύχετε εδώ όσο βρίσκεστε στη Liverpool;

▪️Θέλω να γίνω πρωταθλητής της Premier League. Παίζουμε επίσης Europa League αυτή τη σεζόν, οπότε νομίζω ότι η κατάκτηση τίτλων είναι η δουλειά μας και θέλω να το πετύχω αυτό.

?Τέλος, ποιο θα ήταν το μήνυμά σας προς τους οπαδούς που διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;

▪️Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ σε αυτόν τον σύλλογο και ανυπομονώ να σας δω στο Anfield!

Wataru Endo: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com