Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Early: «Η χαμηλή ποιότητα του αγώνα έδειξε ότι & οι δύο ομάδες απέχουν πολύ από τους στόχους τους»

Early: «Η χαμηλή ποιότητα του αγώνα έδειξε ότι & οι δύο ομάδες απέχουν πολύ από τους στόχους τους»

Ένας αγώνας που περισσότερο είχε τα στοιχεία ενός ‘καυγά, απέτυχε να ανταποκριθεί στην ένταση που προκάλεσε το μεταγραφικό δράμα της περιόδου με τον Moises Caicedo, σύμφωνα με τον Ken Early των The Irish Times.

Ίσως κανένας αγώνας να μην μπορούσε να το πετύχει αυτό. Ο συγκεκριμένος όμως ανέδειξε ακριβώς δύο πράγματα.

Πρώτον, μπορούσε κάποιος να δει γιατί και οι δύο ομάδες είναι τόσο απελπισμένες για την υπογραφή του Caicedo. Και δεύτερον καμία από τις δύο ομάδες δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί αυτή τη σαιζόν τις Manchester City, Arsenal ή ακόμα και την Newcastle.

H αποσύνθεση της Liverpool στο χώρο του κέντρου αποτελεί σημείο συζήτησης εδώ και ένα χρόνο αλλά και αυτό που συνέβη το καλοκαίρι στην Chelsea είναι εξαιρετικά παράδοξο. Οι πωλήσεις -φωτιά του καλοκαιριού για να ‘συμμαζέψουν’ την πληθώρας παικτών ομάδα του Boehly είχαν ως αποτέλεσμα τις αποχωρήσεις των N’ Golo Kante, Mason Mount, Mateo Kovacic και Kai Harvetz δηλαδή της ραχοκοκαλιάς που κατέκτησε το 2021 το Champions League.

Ο πολύ καλός Kante είχε προβλήματα φυσικής κατάστασης αλλά οι άλλοι τρεις πήγαν σε ομάδες της Premier League που πέρυσι είχαν κατακτήσει μια από τις θέσεις της πρώτης τετράδας. Σίγουρα όλοι οι παραπάνω είναι παίκτες ανώτερης κλάσης από τον Conor Gallagher που αναγκάστηκε να παίξει δίπλα στον Enzo, αν και η ομάδα του ξόδεψε έως τώρα 700 εκατομμύρια λίρες.

Αποδείχθηκε βέβαια ότι ο Gallagher έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, διαθέτοντας την απίστευτη ενέργεια του στην διατάραξη των όποιων συστημάτων της Liverpool και όποτε κάποιος από τους Κόκκινους κέρδιζε την μπάλα και ετοιμαζόταν να προωθηθεί, ο Fernandez βρισκόταν πάντα εκεί κοντά.
Ο Fernandez έφτασε στην Chelsea τον Γενάρη του 2023 και όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην ταμπέλα των 105 εκατομμυρίων λιρών που τον συνόδευε αλλά και στο χάος που τον περιτριγύριζε στο Stamford Bridge.

Στον πρώτο του όμως αγώνα για τον Pochettino ήταν εκπληκτικός έχοντας στο ενεργητικό του 117 πάσες, τις διπλάσιες σχεδόν από τον συμπατριώτη του Alexis Mac Allister, απαιτούσε να έχει την μπάλα στην κατοχή του συνεχώς και δεν την ‘έδινε’ στον αντίπαλο σχεδόν ποτέ.
Διαπρέπει τόσο στο να αλλάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού όσο και να το επεκτείνει με μακριές μπαλιές- 10 από τις 11 βρήκαν τον στόχο τους με αντίπαλο τη Liverpool, ενώ τέλος δείχνει να μπορεί να απομακρύνει την πίεση σε μικρούς χώρους.

Αν η Chelsea καταφέρει να κλείσει τον Caicedo- όπως ακούγεται, τότε θα έχουν ένα κέντρο που θα μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε.
Όσο για τη Liverpool, από τη στιγμή που δείχνουν ανίκανοι να βρουν μια ικανή λύση στο κέντρο τους θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στην ανεύρεση ενός ικανού δεξιού αμυντικού ώστε να απελευθερώσουν τον Trent Alexander- Arnold στον χώρο του κέντρου όπου θα ήθελε και ο ίδιος να παίζει.

Εναντίον της Chelsea, ο νέος υπαρχηγός της Liverpool επέστρεψε στον ρόλο ενός μάλλον συμβατικού δεξιού αμυντικού με λιγότερες επελάσεις στο κέντρο επικεντρώνοντας την δραστηριότητα του στη δεξιά πλευρά της ομάδας του.

Οι 60 επαφές που είχε με την μπάλα ήταν οι λιγότερες που είχε σε αγώνα μετά την ήττα με 4-1 από την Manchester City την 1η Απριλίου του 2023. Μετά από εκείνον τον αγώνα είχε ακολουθήσει η ισοπαλία με 2-2 εναντίον της Arsenal όπου και εμφανίστηκε στο νέο του ρόλο. Και με αυτήν την εσωτερική αλλαγή ξεκίνησε και το σερί των 10 αήττητων αγωνιστικών για τους Κόκκινους με τον Trent Alexander- Arnold να έχει κατά μέσο όρο 104 επαφές με την μπάλα.

Ένας υβριδικός ρόλος γι’ αυτόν που θα συνδυάζει τη θέση του δεξιού αμυντικού αλλά και αυτή του παίκτη της μεσαίας γραμμής θα συγκαλύψει ίσως το πρόβλημα χωρίς να το λύσει.

Η αμυντική λειτουργία της Liverpool στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας ήταν πολύ προβληματική και η Bayern Munich -ανάμεσα στις άλλες ομάδες, εξέθεσε τη θέση του Arnold με γρήγορες μπαλιές από τη δεξιά πλευρά των Κόκκινων.

Ίσως ο Klopp να τον έκανε υπαρχηγό της ομάδας του για να του χρυσώσει το χάπι της επιστροφής στα παλιά του καθήκοντα. Θα ήταν καλύτερο όμως για τον Γερμανό τεχνικό να παραδεχτεί ότι ο Arnold είναι πλέον ένας κεντρώος παίκτης και να του επιτρέψει να παίξει εκεί χωρίς να τον επιβαρύνει με το φορτίο της άμυνας από τα δεξιά.

Εξάλλου η Liverpool δεν έχει κανέναν άλλο- και μάλλον δεν θα αποκτήσει ,καλύτερο για αυτή τη δουλειά. Ένα άλλο μέλος της λεγόμενης ‘ηγετικής ομάδας’ του Klopp ,ο Mohamed Salah αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Chelsea κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο ,όταν δεν έκρυψε την οργή του για την αλλαγή του, κάτι που μπόρεσαν αν δουν όλοι.

Μόνο συμπάθεια θα μπορούσε να νιώσει κάποιος για τον Salah ,ο οποίος αν και δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του είχε μεγάλη συνεισφορά στην ποιότητα της Liverpool όταν αυτή βρέθηκε να επιτίθεται. Υπήρχε άραγε κάποια λογική σε αυτήν την αλλαγή με τον Salah να κάθεται απογοητευμένος τα τελευταία 20 λεπτά στον πάγκο, βλέποντας τον Nunez να τρέχει στον αγωνιστικό χώρο;

Αποτελεί ένδειξη της περιρρέουσας ατμόσφαιρας στο Anfield για τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή τους ότι αν και ξεκίνησαν τον αγώνα με 4 επιθετικούς κανένας τους δεν ήταν ο Ουρουγουανός.
Η πρώτη του με σημασία ανάμειξη στον αγώνα ήταν όταν προσπάθησε να φύγει προς τα δεξιά θέλοντας να δημιουργήσει ένα τρίγωνο με τους Salah και Arnold, μόνο που οι δύο τελευταίοι δεν φάνηκαν να ενδιαφέρονται για να του δώσουν κάποια πάσα. Αντίθετα, δίστασαν, γύρισαν προς τα πίσω, με τον Arnold να χάνει την κατοχή και στη συνέχεια ο Nicolas Jackson να δημιουργεί την ευκαιρία την οποία απεσόβησε ο Allison.

Αυτή η ευκαιρία της Chelsea ήταν που ανάγκασε τον Klopp μετά από λίγα λεπτά να κάνει τις αλλαγές αλλά θα ήταν πολύ καλύτερο γι’ αυτούς αν αντί του Salah έβγαινε ο Nunez έστω κι αν είχε παίξει μόλις 7 λεπτά.

Οι κορυφαίες στιγμές του Nunez στη δράση, στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα ήταν οι ακόλουθες: να χάσει μια 50-50 διεκδίκηση της μπάλας από τον Thiago Silva, να κάνει προς τα πίσω όταν ο Szoboszlai τον ήθελε να προωθηθεί για να τον βγάλει σε ένας εναντίον ενός και να χάσει τον έλεγχο της μπάλας στην γρήγορη πάσα του Mac Allister όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της Chelsea. Η πάσα του Mac Allister δεν ήταν καλή, αλλά η επαφή του Nunez ήταν χειρότερη.

Στο τέλος, βγήκε κόντρα στον Malo Gusto, τον έριξε στο έδαφος, γύρισε, έτρεξε και δοκίμασε ένα σουτ από απόσταση στο οποίο η μπάλα χτύπησε στον Uguchukwu και βγήκε εκτός, σε μια στιγμή που έδειξε εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τον Nunez σε έναν καλό παίκτη σε μια κακή ομάδα.

Είναι αστείο να σκεφτεί κανείς ότι με τη δύναμη του, την ταχύτητα του αλλά και την ικανότητα του να βλέπει διαδρόμους ο Nunez θα μετατρεπόταν σε παίκτη -φαινόμενο στην παρούσα ομάδα της Everton ή οποιαδήποτε άλλη αργή ομάδα στην άμυνα που χρειάζεται έναν γρήγορο επιθετικό χωρίς τη μπάλα στα πόδια του.

Αλλά η Liverpool του Klopp έχει διαπρέψει στο να προσθέτει όλο και περισσότερη πίεση στον αντίπαλο, μέχρι που αυτός καταρρέει. Ασκώντας συνεχώς πίεση σημαίνει ότι πρέπει να κρατάς τη μπάλα σε στενούς χώρους και εκεί ο Nunez έχει πρόβλημα. Με αυτόν στην ενδεκάδα, η πίεση που ασκείται κάποια στιγμή θα εξατμιστεί.

Εκτός κι αν έχει κάποιους κρυφούς θαυμαστές στη Σαουδική Αραβία μάλλον θα δούμε και πάλι μια παράξενη χρονιά γι’ αυτόν τον παίκτη.

Early: «Η χαμηλή ποιότητα του αγώνα έδειξε ότι & οι δύο ομάδες απέχουν πολύ από τους στόχους τους»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com