Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι 10 μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών από την Liverpool

Οι 10 μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών από την Liverpool

Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της μεταγραφικής περιόδου και με μεγάλα ονόματα να έχουν ήδη αποχωρήσει από την Liverpool, θεωρήσαμε κατάλληλη την στιγμή να ανατρέξουμε σε μερικές από τις αποχωρήσεις παικτών, οι οποίες έφεραν πολλά χρήματα στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.
Χάρη στη βοήθεια του TransferMarkt και άλλων πηγών, παραθέτουμε τις 10 πιο προσοδοφόρες αποχωρήσεις παικτών από την Liverpool.

10. Danny Ings – 20 εκατομμύρια λίρες
Ο Danny Ings αποκτήθηκε από την Liverpool το 2014, για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Alexis Sanchez στην επίθεση των Reds, αλλά ο Χιλιανός κατέληξε τελικά στην Arsenal αφήνοντας την ομάδα του Brendan Rodgers στα κρύα του λουτρού.
Ο Ings σκόραρε μόνο τρεις φορές σε 14 εμφανίσεις, γεγονός το οποίο οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις δύο ρήξεις πρόσθιου χιαστού, τις οποίες υπέστη, με αποτέλεσμα να μειωθει σημαντικά ο χρόνος συμμετοχής του.
Ωστόσο, η Liverpool κατάφερε να εισπράξει 20 εκατομμύρια λίρες από την μεταγραφή του στην Southampton.

9. Mamadou Sakho – 26 εκατομμύρια λίρες
Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός μετατράπηκε σε cult ήρωα του Anfield με την εμφάνισή του κόντρα στην Borussia Dortmund στο Europa League, τον Απρίλιο του 2016, σημειώνοντας μάλιστα το 3-1 με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και ανοίγοντας τον δρόμο για την εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση των Reds με 4-3.
Ο Sakho άρεσε στον Klopp και ως αποτέλεσμα, του έδωσε τη φανέλα με το νούμερο 3 για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο, κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας της ομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Γερμανός προπονητής κουράστηκε από τα τερτίπια και τα κρούσματα απειθαρχίας του Sakho και τον έστειλε πίσω στο Melwood.
Η καριέρα του στην Liverpool δεν ανέκαμψε ποτέ και έτσι παραχωρήθηκε στην Crystal Palace, το επόμενο καλοκαίρι, για 26 εκατομμύρια λίρες.

8. Christian Benteke – 27 εκατομμύρια λίρες
Φτάνοντας στην Liverpool ως ένα από τα βασικά καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα του Rodgers, το 2015, σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό.
Έχοντας εργαστεί κάτω από δύο διαφορετικούς προπονητές, ο Βέλγος επιθετικός μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του άτυχο, καθώς ο χρόνος του στο Anfield δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε. Όταν ο Klopp έφτασε στον σύλλογο, ο Γερμανός συνειδητοποίησε γρήγορα ότι ο Benteke απλά δεν ταίριαζε στο στυλ παιχνιδιού του και συχνά τον άφηνε στον πάγκο.
Ως αποτέλεσμα, ο Benteke σκόραρε μόνο 9 γκολ σε 29 εμφανίσεις εκείνη τη σεζόν. Παρόλα αυτά, η Liverpool κατάφερε να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής των 32 εκατομμυρίων λιρών που πλήρωσε στην Aston Villa το προηγούμενο καλοκαίρι, με την Crystal Palace να πληρώνει 27 εκατομμύρια λίρες για τον Βέλγο επιθετικό.

7. Xabi Alonso – 30 εκατομμύρια λίρες
Ο Ισπανός θρύλος της Liverpool έφτασε στο Anfield το 2004 ως ένας νεαρός χαφ με εξαιρετική προοπτική, τον οποίο ο Rafael Benitez μετέτρεψε σε έναν από τους καλύτερους χαφ του κόσμου.
Ο Alonso έπαιξε τεράστιο ρόλο στην κατάκτηση του Champions League το 2005, σκοράροντας το πέναλτι, το οποίο έφερε το σκορ στα ίσα (3-3) στην εκπληκτική επιστροφή των Reds στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο πρώην Ισπανός διεθνής πραγματοποίησε 210 εμφανίσεις για τους Merseysiders, προτού συμβάλει τα μέγιστα στην τεράστια ανοικοδόμηση της Real Madrid, το καλοκαίρι του 2010, δίπλα στον Cristiano Ronaldo, φέρνοντας στα ταμεία των Reds 30 εκατομμύρια λίρες.

6. Sadio Mane – 35 εκατομμύρια λίρες
Μιλώντας για θρύλους, ο Sadio Mane είναι σίγουρα ένας από αυτούς.
Ο Σενεγαλέζος εξτρέμ κέρδισε κάθε διαθέσιμο τρόπαιο ως μέρος της περίφημης επιθετικής τριπλέτας του Klopp, με τον Salah και τον Firmino, καθιστώντας τους Reds μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 2010 και στις αρχές της δεκαετίας του 2020.
Ωστόσο, ο Mane ένιωσε ότι ο χρόνος του στην Liverpool έφτασε στο τέλος του μετά την ήττα με 1-0 από την Real Madrid, στον τελικό του UCL του 2022 και αποχώρησε για να ενταχθεί στην Bayern Munich για 35 εκατομμύρια λίρες.
Παρέμεινε για ένα χρόνο στην Γερμανία και πλέον αφήνει την Ευρώπη για την Al Nassr του Cristiano Ronaldo.

5. Fabinho – 40 εκατομμύρια λίρες
Ο 29χρονος μέσος δεν ταξίδεψε με τους Reds στο προπονητικό στρατόπεδο στη Γερμανία, αφού η αραβική ομάδα κατέθεσε προσφορά 40 εκατομμυρίων λιρών για την απόκτηση του. Έμεινε επίσης εκτός του τρέχοντος ταξιδιού του συλλόγου στη Σιγκαπούρη, καθώς η μετακίνηση του έχει οριστικοποιηθεί. Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στην Al-Ittihad υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.
Εντάχθηκε στην Liverpool τον Ιούλιο του 2018 από τη Monaco έναντι το ποσού των 39 εκατομμυρίων λιρών.
Ο Fabinho δήλωσε χθες ότι άφηνει το «σπίτι» του, το οποίο εκπροσωπούσε «με τη μεγαλύτερη τιμή και ευτυχία» για πέντε χρόνια.
Και πρόσθεσε: «Το λέω αυτό με μια καρδιά γεμάτη χαρά: Λατρεύω αυτόν τον σύλλογο. Ευχαριστώ, Reds, για όλα όσα ζήσαμε μαζί».
Ο Fabinho πραγματοποίησε 219 εμφανίσεις με την Liverpool, σημειώνοντας 11 γκολ.

4. Raheem Sterling – 49 εκατομμύρια λίρες
Ο γεννημένος στην Τζαμάικα εξτρέμ έφτασε στον σύλλογο ως νεαρός από τους Queens Park Rangers, για 450.000 λίρες, υπό τον Benitez, και εργάστηκε ακούραστα για να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα του Brendan Rodgers, στις αρχές της δεκαετίας του 2010.
Αναμφισβήτητα η καλύτερη σεζόν του Sterling για την Liverpool ήταν η 2013-2014, όπου σημείωσε 10 γκολ σε 38 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και είχε τεράστια συνεισφορά στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου της Premier League.
Mετά από την μέτρια σε απόδοση σεζόν του 2014-2015, ο Sterling έδωσε μια συνέντευξη στο BBC λέγοντας ότι απέρριψε ένα νέο συμβόλαιο και ότι ήθελε να αποχωρήσει από τον σύλλογο, γεγονός το οποίο αναστάτωσε τον Rodgers.
H ανυποχώρητη στάση του ανάγκασε τελικά την Liverpool να αποδεχτεί την πρόταση των 49 εκατομμυρίων λιρών της Manchester City για την απόκτηση του.

3. Fernando Torres – 50 εκατομμύρια λίρες
Ο Fernando Torres έζησε τις καλύτερες μέρες της καριέρας του με τη φανέλα της Liverpool.
Οι οπαδοί των Reds σε όλο τον κόσμο ήταν πολύ ενθουσιασμένοι που είδαν τον Ισπανό, με τα μακριά ξανθά μαλλιά, να παίρνει τη διάσημη φανέλα με το νούμερο 9 και είχαν κάθε λόγο να είναι.
Ο Torres, στην πρώτη του σεζόν στο Anfield, έσπασε τα ρεκόρ που κατείχαν οι Roger Hunt και Ruud van Nistelrooy σκοράροντας σε οκτώ διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια και κατακτώντας το ρεκόρ του πιο παραγωγικού ξένου σκόρερ στην Αγγλία σε μια σεζόν-ντεμπούτο.
Η εντυπωσιακή εμφάνιση του κατά τη διάρκεια της εμβληματικής νίκης της Liverpool με 4-1 επί της Manchester United, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2008-2009 ενίσχυσε περαιτέρω την εικόνα του ως ήρωα του Anfield.
Ωστόσο, η απόδοση του έπεσε δραματικά τους επόμενους 18 μήνες (μια δύσκολη και αμφιλεγόμενη περίοδος) και η αποδοχή της προσφοράς των 50 εκατομμυρίων λιρών της Chelsea φάνταζε σαν την καλύτερη λύση.
Μάλιστα, ο πρώην αμυντικός των Reds, Jamie Carragher, σχολιάζοντας την μεταγραφή του Torres στο Sky Sports τόνισε: «Ο χρόνος του Torres είχε τελειώσει. Με το να εισπράξεις 50 εκατομμύρια λίρες για τον Torres, εκείνη την εποχή, ήσουν περισσότερο από ευχαριστημένος. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».
Ο Torres έκλεισε την καριέρα του στην Liverpool με 81 γκολ σε 142 συμμετοχές.

2. Luis Suarez – 75 εκατομμύρια λίρες
Ένα από τα καλύτερα επτάρια που έχουν παίξει ποτέ για την Liverpool. Ο Ουρουγουανός επιθετικός έφτασε τον Ιανουάριο του 2011 και ήταν ο αντικαταστάτης του απερχόμενου Fernando Torres.
Ο Suarez είχε άμεσο αντίκτυπο, βοηθώντας τους Reds να τερματίσουν στην 6η θέση στο πρωτάθλημα και να κερδίσουν το League Cup εναντίον της Cardiff City.
Την σεζόν 2013-2014 ο κόσμος του ποδοσφαίρου παρακολούθησε με δέος τον Suarez να σημειώνει 31 γκολ και να κερδίζει το Golden Boot Award και το FA Writers’ Player of the Year Award και να χάνει στις λεπτομέρειες τον τίτλο της Premier League από τη Manchester City.
Ωστόσο, μετά από πολλά επεισόδια και καταδίκες από την FA για ρατσιστική συμπεριφορά, η Liverpool αποφάσισε να τον παραχωρήσει στην Barcelona, η οποία πλήρωσε 75 εκατομμύρια λίρες, καθιστώντας τον Ουρουγουανό έναν από τους πιο ακριβούς παίκτες στην ιστορία, την εποχή εκείνη.

1. Philippe Coutinho – 146 εκατομμύρια λίρες
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Liverpool, ο Βραζιλιάνος ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς επιθετικούς χαφ στην Ευρώπη και οι εμφανίσεις του υπό τον Rodgers και τον Klopp τράβηξαν τα βλέμματα των σκάουτερ μερικών από τους καλύτερους συλλόγους του κόσμου.
Τη σεζόν 2016-2017, ο Coutinho, μαζί με τον Sadio Mane, ήταν οι πρώτοι σκόρερ του συλλόγου στην Premier League (13 γκολ), ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ αποτελεσματικός από την αριστερή πλευρά στο σύστημα του Klopp (4-3-3).
Όμως, αφού σημείωσε 54 γκολ και έδωσε 45 ασίστ, σε 201 εμφανίσεις από το 2013, ο Coutinho ένιωσε ότι ο χρόνος του στην ομάδα είχε τελειώσει. Τον Ιανουάριο του 2018, η Barcelona κατέθεσε μια εκπληκτική προσφορά 146 εκατομμυρίων λιρών, την οποία αποδέχτηκαν οι Reds, η μεγαλύτερη που είχε λάβει ποτέ ένας βρετανικός σύλλογος για έναν παίκτη.

Οι 10 μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών από την Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com