Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Υπέγραψε στην Liverpool o έφηβος αμυντικός της Wolves Harvey Owen

Υπέγραψε στην Liverpool o έφηβος αμυντικός της Wolves Harvey Owen

Ενώ σημειώνεται πρόοδος καθώς η Liverpool αναζητά περισσότερες μεταγραφές για την πρώτη ομάδα, ο σύλλογος ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τον έφηβο αμυντικό της Wolves, Harvey Owen.

Αυτό το καλοκαίρι έχουν ήδη αποχωρήσει 10 παίκτες από τις ακαδημίες της Liverpool, με έξι να αποδεσμεύονται και άλλους τέσσερις να πωλούνται σε άλλους συλλόγους. Ο Leighton Clarkson εντάχθηκε στην Aberdeen, ο Layton Stewart πήγε στην Preston, ο Elijah Gift εντάχθηκε στην Athletic Club και ο Kerron Samuels υπέγραψε συμβόλαιο με την Brentford.

Από εκείνους των οποίων τα συμβόλαια έληξαν, οι Jack Bearne (Greenock Morton), Charlie Hayes-Green (Bolton) και Iwan Roberts (Bala Town) έχουν ήδη καταλήξει αλλού, ενώ ο Oludare Olufunwa δοκιμάζεται στην Burton Albion. Αναμένονται περαιτέρω αποχωρήσεις, καθώς ο Max Woltman προσπαθεί να εντυπωσιάσει με δοκιμαστικό στην Oxford United, αλλά υπήρξε επίσης κινητικότητα όσον αφορά τις εισόδους.

Ο 14χρονος Owen ανακοίνωσε την άφιξή του στο προπονητικό κέντρο AXA μετά από επτά χρόνια στη Wolves, με τη συμφωνία να φέρεται να αξίζει έως και 800.000 λίρες.

«Πολύ χαρούμενος που υπογράφω στη Liverpool, ανυπομονώ να ξεκινήσω» έγραψε στο Instagram. «Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να φτάσω εκεί που είμαι σήμερα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Wolves που με στήριξαν σε όλη μου την καριέρα».

Η Liverpool συμφώνησε με τη Wolves το σημαντικό ποσό – υψηλότερο από αυτό που θα είχε καθοριστεί από το δικαστήριο – προκειμένου να κερδίσει τον ανταγωνισμό από αλλού. Σε ρεπορτάζ του Μαΐου, ο Liam Keen της Express & Star περιέγραψε τον σύλλογο των Midlands ως «απογοητευμένο που τον έχασε», αλλά οι διαπραγματεύσεις γίνονται πιο δύσκολες όταν οι παίκτες δεν έχουν υπογράψει ακόμη υποτροφίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Liverpool επιβεβαίωσε ότι 12 νέοι είχαν συμφωνήσει με συμβόλαια ως πρωτοετείς υπότροφοι, με αυτή την ομάδα να αποτελεί πιθανότατα τον πυρήνα της ομάδας κάτω των 18 του Marc Bridge-Wilkinson. Ο Owen ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει τη ζωή του με την ομάδα κάτω των 16 ετών, την οποία διευθύνει ο βοηθός προπονητή της ομάδας κάτω των 21 ετών, Jonathan Robinson.

Αν και οι προσδοκίες θα πρέπει να είναι συγκρατημένες για έναν παίκτη της ηλικίας του, το ποσό που συνοδεύει τη συμφωνία δείχνει την πίστη της Liverpool στον Owen, αν αξιοποιήσει τις δυνατότητές του. Ο έφηβος συνοδεύεται ακόμη και από την έγκριση του Yaya Toure, όπως εξήγησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ο πρώην προπονητής ακαδημιών του Owen, Wes Hughes.

«Παίξαμε πρόσφατα στην Totttenham και είχε ένα ωραίο χτύπημα στην πλάτη από έναν πρώην παίκτη του Yaya Toure», εξήγησε ο Hughes. «Πήγε προσωπικά στον Harvey και του είπε ότι έχει πολλές δυνατότητες και ότι θα γίνει ένας πολύ καλός παίκτης στο μέλλον, οπότε νομίζω ότι θα είναι πολύ περήφανος γι’ αυτό».

Ο Hughes πρόσθεσε: «Είναι ένας δεξιοπόδαρος παίκτης που του αρέσει να παίζει στην αριστερή πλευρά της άμυνας – είτε σε μια τριάδα είτε σε μια τετράδα. Έχει κάνει άλματα προόδου όσον αφορά το ποδόσφαιρό του».

Υπέγραψε στην Liverpool o έφηβος αμυντικός της Wolves Harvey Owen
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com