Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot (Μέρος 5ο)

Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot (Μέρος 5ο)

Από το τεχνικό επιτελείο των Κόκκινων, μάλλον από τα μέλη του που αποχωρούν, δεν ζητήθηκε η άποψη τους για τον διάδοχο του Klopp, εντούτοις ο Slot διαθέτει ανάμεσα σε αυτούς έναν μεγάλο οπαδό του, τον Pep Lijnders.

Ο Slot είχε επισκεφτεί τον Lijnders στο σπίτι του, την εποχή που ξεκινούσε την καριέρα του ως νέος προπονητής, σχεδόν πριν από μια δεκαετία και είχαν ανταλλάξει απόψεις για αρκετές ώρες. Ο Lijnders βλέπει στο πρόσωπο του Slot, τον καλύτερο Ολλανδό τεχνικό, θεωρώντας τον ως έξυπνο από πλευράς τακτικής και καινοτόμο, με ένα ξεκάθαρο στυλ παιχνιδιού και την απαραίτητη προσωπικότητα για κάνει βήματα προς τα πάνω.

Στα τελευταία χρόνια μάλιστα, ο Lijnders ανέφερε πολλές φορές τη δουλειά που έκανε ο Slot στην Ολλανδία σε υψηλά ιστάμενους στο Anfield.
Ο Hughes επίσης μίλησε και ζήτησε την αντικειμενική άποψη του Senesi, καθώς και ανθρώπων που έχουν δει από κοντά τη δουλειά του στη Feyenoord.

Το μήνυμα που έπαιρνε από το Rotterdam, ήταν συνεχές και επαναλαμβανόμενο. O Slot μπορεί να μεταδώσει την ενέργεια του τόσο στους παίκτες του όσο και στους οπαδούς της ομάδας.

Όπως το Liverpool έτσι και το Rotterdam ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και ο τρόπος με τον οποίο ανέλαβε και οδήγησε την Feyenoord και τους οπαδούς της σε αυτό το ταξίδι, μοιάζει αρκετά γνώριμο στους οπαδούς των Κόκκινων. Στην έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα ανάλυσης των Κόκκινων για τον διάδοχο του Klopp, αυτό δεν «ήταν προαπαιτούμενο». Στην περίπτωση του Slot αποδείχθηκε όμως το bonus.

Για τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Alonso ότι παραμένει στην Leverkusen, ο προπονητής του οποίου το όνομα ακουγόταν ηχηρά ως ο πιθανότερος head coach των Κόκκινων, ήταν ο Amorim, που είχε οδηγήσει την Sporting Lisbon στην παραλίγο δεύτερη κατάκτηση του τίτλου της Primeira Liga σε τέσσερα(4) χρόνια, μετά από 19 χρόνια ‘ανομβρίας’.

Την δεύτερη βδομάδα του Απρίλη, υπήρξαν αναφορές από την Πορτογαλία, πως στον Amorim είχε προσφερθεί ήδη η θέση του manager με συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων. Η Liverpool διέψευσε κατηγορηματικά αυτήν την φήμη και το ίδιο και ο Amorim.

«Δεν υπήρξε καμία συνέντευξη και σίγουρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία» είπε το αφεντικό της Sporting Lisbon στις 11 Απριλίου.
Οι αναφορές πάντως αυτές από την Ιβηρική χερσόνησο για τον Amorim, του οποίου ο προπονητής στον τομέα της φυσικής κατάστασης είναι ένα πρώην μέλος του Anfield- ο Paulo Barreira, προκάλεσαν μεγάλη ενόχληση στην Διοίκηση των Κόκκινων, γιατί δεν ήθελαν να νομίζει ο κάθε πιθανός υποψήφιος και ειδικά ο Slot, πως είχαν ήδη προσπαθήσει να αποκτήσουν κάποιον άλλο.

Η πραγματικότητα για τον Amorim, σύμφωνα πάντα με τις έγκυρες πηγές του Anfield, είναι πως το όνομα του βρισκόταν μέσα στη λίστα των πιθανών στόχων, τα είχε πάει καλά με τους αλγόριθμους του τμήματος έρευνας, αλλά δεν ‘έπιασε’ ποτέ την κορυφή.
Ο ατζέντης του Amorim o Raul Costa, εθεάθη στο Merseyside στις αρχές του Απρίλη, αλλά η επίσκεψη του αυτή είχε ως μοναδικό σκοπό τη συζήτηση για το μέλλον του άλλου πελάτη του, του Luis Diaz.

Αν και είχαν εντυπωσιαστεί λοιπόν με τις αποδόσεις του Amorim στα προγράμματα των υπολογιστών τους, οι Edwards και Hughes είχαν αμφιβολίες για τη συμβατότητα του συγκεκριμένου manager με το πόστο των Κόκκινων.
Δεν είχαν πειστεί για παράδειγμα με την επιμονή του να παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς- όπως και ο Alonso στη Leverkusen και πως το σύστημα αυτό θα ταίριαζε σε πολλούς από τους παίκτες με τους οποίους θα συνεργαζόταν.

Το πλέον αξιοσημείωτο όμως στα στατιστικά του Amorim, που τους προκάλεσε ανησυχία ήταν το γεγονός πως αν και η ομάδα του είχε σημειώσει 96 τέρματα σε 34 αγώνες πρωταθλήματος είχε αργό στυλ παιχνιδιού και συχνά δεν πατούσε γκάζι, τόσο όταν είχε την κατοχή όσο και όταν άφηνε στους αντίπαλους τη θέση στο τιμόνι.

Ανάλογα συμπεράσματα εξήγαγαν και για τους De Zerbi στη Brighton και Julian Nagelsmann. Όπως και ο Amorim, ο De Zerbi ήταν στη θεωρητική λίστα αλλά όχι ένα από τα πρώτα ονόματα. Το στυλ παιχνιδιού και η συμβατότητα με αυτό των Κόκκινων θεωρήθηκαν οι κύριοι παράγοντες.

Συνεχίζεται…

Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com