Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot (Μέρος 4ο)

Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot (Μέρος 4ο)

Οι Hughes και Edwards είχαν συζητήσει ήδη την πιθανότητα πρόσληψης του Slot, και έμειναν εμβρόντητοι όταν ο Spearman τους παρέδωσε τον φάκελο και έλεγξαν τα στατιστικά του Ολλανδού, που αντανακλούσαν την απόδοση του κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του στη Feyenoord.

Το σκορ του στα πολλαπλά tests ήταν εκπληκτικό, σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές του Anfield, κάτι που δεν το περίμεναν οι προαναφερθέντες.
«Ο κορυφαίος των κορυφαίων» ακούστηκαν να λένε μεταξύ τους.

Ο Hughes δεν βασίστηκε όμως μόνο στα δεδομένα που του παρουσίασε το τμήμα έρευνας και ανάλυσης. Είχε μελετήσει καλά την Feyenoord του Slot, ως τεχνικός διευθυντής της Bournemouth, έχοντας αποκτήσει από αυτούς τον Αργεντινό αμυντικό Marcos Senesi τον Αύγουστο του 2022 και έχοντας παρακολουθήσει αρκετούς άλλους παίκτες της Ολλανδικής ομάδας, όπως τους Marcus Pedersen- δεξιό αμυντικό που δόθηκε δανεικός στη Sassuolo, τον αριστερό μπακ Quilindschy Pedersen ο οποίος κάλυψε το κενό του Tyrell Malacia (όταν ο τελευταίος πήγε στην Manchester Utd τον Ιούλιο του 2022) και τον Κολομβιανό επιθετικό Luis Sinistera, ο οποίος κατέληξε στην Bournemouth, μετά από έναν χρόνο στη Leeds.

Οι scouts της Bournemouth, με τις εντολές του Hughes παρακολουθούσαν ανελλιπώς τους παίκτες της Feyenoord, στους αγώνες της Ολλανδικής ομάδας. Κυκλοφορεί πλέον ως αστείο στους διαδρόμους του Vitality Stadium, η αντίδραση του Hughes, όταν συνειδητοποίησε τα αίτια των επιτυχιών της Ολλανδικής ομάδας, λέγοντας: «Ξεχάστε τους παίκτες τους. Όλα οφείλονται στον προπονητή τους και στο σύστημα του».

Στην ιεραρχία των Κόκκινων αναγνώριζαν ήδη πως θα ήταν αδύνατο να βρουν έναν πανομοιότυπο χαρακτήρα σαν τον Jurgen Klopp, ο οποίος θεωρούνταν ήδη μοναδικός στο είδος του, οπότε και οποιαδήποτε συμβουλή να προσπαθήσουν να βρουν κάποιον τέτοιο, είχε απορριφθεί κατηγορηματικά.

Στον Slot πάντως διέκριναν κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Γερμανό τεχνικό, που υπήρξε ο μεγαλύτερος αναμορφωτής των Κόκκινων από την εποχή του Bill Shankly. Οι Edwards και Hughes νιώθουν ότι το συναρπαστικό, έντονο, με μεγάλη πίεση, εστιασμένο στην κατοχή της μπάλας, επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου του Arne Slot, πληροί όλες τις προϋποθέσεις της ενεργοποίησης των παικτών των Κόκκινων αλλά και των οπαδών τους.

Έχοντας πίστη στα ταλέντα που υπάρχουν ήδη στην ομάδα, δηλώνουν σίγουροι πως το στυλ του Slot, ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα που κληρονομεί. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει αποδείξει επανειλημμένα την πίστη του στην ανάπτυξη των νέων παικτών και αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τους Κόκκινους με τους Jarell Quansah, Conor Bradley, Bobby Clark, Jayden Danns και Lewis Koumas να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην πρώτη ομάδα.

Τα στατιστικά δεδομένα που πήραν στα χέρια τους οι Edwards και Hughes, υπογράμμισαν απλά πως ο Slot κατάφερε την ομάδα του να κάνει συνεχώς υπέρβαση. Τον Μάιο του 2022 τους έφτασε στον Τελικό του Europa Conference League, όπου και έχασαν με 1-0 από την Roma, ενώ τους είχε στέψει ήδη πρωταθλητές της Eredivisie.
Και όλα αυτά με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών και έχοντας διαθέσιμο προϋπολογισμό ένα κλάσμα μόνο των αντίστοιχων, ομάδων όπως οι PSV Eindhoven και Ajax.

Την σαιζόν που μας πέρασε κέρδισαν το KNVB Cup και ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση, πίσω από την PSV. Ο Slot, έκανε το βάπτισμα του πυρός στο Champions League με αντιπάλους τις Atletico Madrid και Lazio- η Feyenoord κατέκτησε την Τρίτη θέση στον όμιλο της και συνέχισε στο Europa League όπου και αποκλείστηκε στα penalties από την Roma.

Συνεχίζεται…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com