Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δανεικός ο νεαρός των Reds Owen Beck στην Dundee

Δανεικός ο νεαρός των Reds Owen Beck στην Dundee

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο Tony Doherty, το νέο αφεντικό της Dundee για την απόκτηση με δανεισμό από τους Κόκκινους του Owen Beck, ενός παίκτη που ο ίδιος ο Klopp χαρακτήρισε ως ‘εξαιρετικό ταλέντο’ και του οποίου οι δεσμοί με την Liverpool είναι…οικογενειακοί.

Ο νεαρός Ουαλός γεννήθηκε στο Flint, οπότε ξεκίνησε την καριέρα του στην Flint Town πριν μετακινηθεί στην Tranmere Rovers και στη συνέχεια στη Stoke City. Οι δεσμοί αίματος όμως στη συνέχεια τον οδήγησαν στις ακαδημίες των Κόκκινων, αφού η γιαγιά του Carole είναι αδελφή του Ian Rush.

Στις πρώτες μέρες της καριέρας του στην Ακαδημία των Κόκκινων ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικός για να περάσει στη συνέχεια στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από τότε τον συγκρίνουν τακτικά με τον Andy Robertson έχοντας ως βάση τις επιθετικές του αρετές ενώ το στυλ παιχνιδιού του ταιριάζει απόλυτα με αυτό του μοντέρνου αριστερού ακραίου που προωθείται και δημιουργεί ευκαιρίες.

Οι εμπειρίες βέβαια του νεαρού Owen Beck από την πρώτη ομάδα των Κόκκινων είναι ελάχιστες, για αυτό και δεν υπήρξε κανένας δισταγμός στην απόφαση δανεισμού του.

Το ντεμπούτο του Beck έγινε- ως αλλαγή, σε έναν αγώνα του Carabao Cup, εναντίον της Preston, όταν αντικατέστησε στα τελευταία λεπτά τον Alex Oxlade-Chamberlain. Στον επόμενο γύρο αντικατέστησε στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα τον Κώστα Τσιμίκα και βοήθησε τους Κόκκινους να ισοφαρίσουν. Τελικά εκείνος ο αγώνας είχε οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι, με την Liverpool να προσπερνά και αυτό το εμπόδιο και να κατακτά το τρόπαιο με αντίπαλο την Chelsea.

Πέρυσι με εξαιρετικά μειωμένες τις πιθανότητες για συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, ο Beck δόθηκε ως δανεικός στην Bolton, όπου και εκεί όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα κάνοντας συνολικά 9 εμφανίσεις -τις 5 εκ των οποίων ως αλλαγή. Αναλαμβάνοντας δραστικά μέτρα η ομάδα του Jurgen Klopp αποφάσισε να διακόψει τον δανεισμό του τον Ιανουάριο του 2023, όπου και με την επιστροφή του ο παίκτης βοήθησε την Liverpool στην κατάληψη της 2ης θέσης στην Premier League Two.

Ο Beck έχει αγωνιστεί τόσο στην U17 όσο και στην U21 της Εθνικής Ουαλίας με 10 συμμετοχές στην τελευταία. Το πρώτο του τέρμα σε επίπεδο Εθνικής το πέτυχε στη νίκη με 7-0 εναντίον του Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Euro 2023, ενώ την τελευταία συμμετοχή του την είχε στην εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 εναντίον της Δανίας τον Ιούνιο.

Ο Jurgen Klopp έχει δηλώσει fan του 20χρονου οπότε και δεν αποτέλεσε έκπληξη η υπογραφή του συμβολαίου του το 2021, με διάρκεια 5 χρόνων. Στην περίοδο της προετοιμασίας το 2021 και αφού είχε αντικαταστήσει τον Andy Robertson σε φιλικό αγώνα, ο Klopp είχε πει: «Ο Owen είναι απίστευτο ταλέντο. Νιώθω πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτόν.»

Τις δηλώσεις του manager είχε υποστηρίξει και ο Alexander- Arnold ο οποίος είχε πει: «Έχει εντυπωσιάσει πολλούς από εμάς. Μεγαλώνει ακόμα και ωριμάζει ως έφηβος. Έχει ακόμα πολλά να μάθει αλλά τα σημάδια αναγνωρίζονται εύκολα. Θα εξελιχθεί σε μεγάλο παίκτη.»

Δανεικός ο νεαρός των Reds Owen Beck στην Dundee
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com