Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool εισάγει ασφαλή τύπου καθίσματα από την επόμενη σεζόν

Η Liverpool εισάγει ασφαλή τύπου καθίσματα από την επόμενη σεζόν

Η Liverpool θα συνεχίσει να προσθέτει χιλιάδες καθίσματα σε ράγα στο Anfield μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή, η οποία οδήγησε σε μια σημαντική ανάπτυξη της ασφαλούς στάσης που θα εισαχθεί την επόμενη σεζόν.

Ο σύλλογος εισήγαγε για πρώτη φορά τα καθίσματα σε ράγα πριν από τη σεζόν 2021/22 και η δοκιμή τους έφτασε στο τέλος της, αφού εγκαταστάθηκαν στο Kop και στην κατώτερη κερκίδα Anfield Road Stand. Έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 10.000 καθίσματα σε ράγα και τώρα προχωρούν μόνιμα, ενώ στην επόμενη φάση αυτό το καλοκαίρι θα προστεθούν άλλα 3.000 στο Kop.

Ο σύλλογος εξέτασε την αποτελεσματικότητα των καθισμάτων ράγας όσον αφορά την ασφάλεια των φιλάθλων στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου και, ως αποτέλεσμα των συμπερασμάτων του, θα υποβάλει αίτηση για άδεια ασφαλούς στάσης. Οι πιο πρόσφατες συστάσεις επιβολής από την Αρχή Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων (SGSA) δηλώνουν ότι τα γήπεδα με καθίσματα ράγας για περισσότερο από δύο χρόνια πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια ασφαλούς χρήσης.

Με την κίνηση αυτή θα καθιερωθούν από την επόμενη σεζόν ασφαλείς χώροι ορθοστασίας σε όλα τα τμήματα των καθισμάτων ράγας στο Kop και στην κάτω κερκίδα Anfield Road Stand. Σε αυτούς τους χώρους ασφαλούς στάσης, οι οπαδοί θα μπορούν να στέκονται καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων και όχι μόνο σε σημαντικές στιγμές, όπως οι πανηγυρισμοί γκολ.

Οι χώροι ασφαλούς στάσης αδειοδοτούνται από την SGSA και οι οπαδοί πρέπει να μπορούν να κάθονται ή να στέκονται – τα καθίσματα δεν μπορούν να κλειδώνονται σε θέση «πάνω» ή «κάτω». Πρέπει επίσης να υπάρχει ένα κάθισμα/χώρος ανά άτομο και οι αδειοδοτημένοι χώροι ορθίων δεν πρέπει να επηρεάζουν τα πρότυπα θέασης άλλων φιλάθλων, συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων με αναπηρία.

Μέχρι στιγμής έξι άλλοι σύλλογοι της Premier League έχουν υποβάλει αίτηση και έχουν λάβει άδεια ασφαλούς στάσης – Wolves, Spurs, Manchester City, Manchester United, Brentford και Chelsea.

Τα καθίσματα ράγας εισήχθησαν για πρώτη φορά σε δύο περιοχές του γηπέδου Anfield κατά τη διάρκεια της πανδημίας 2020/21 μετά από επανεξέταση της ασφάλειας από την SGSA. Κατά την αρχική δοκιμή εγκαταστάθηκαν 7.800 καθίσματα ράγας στο Kop και στο κάτω διάζωμα του Anfield Road Stand, ενώ σε δεύτερη φάση εισήχθησαν επιπλέον 2.500 καθίσματα ράγας στο Kop κατά τη διάρκεια της διακοπής της περασμένης σεζόν για το χειμερινό World Cup.

Η επόμενη φάση εγκατάστασης θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι, όταν θα τοποθετηθούν επιπλέον 3.000 καθίσματα με ράγες στο Kop, στο υπόλοιπο των μπλοκ 202-208 μέχρι τη σειρά 33.

Αυτό θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό των 7.425 καθισμάτων ράγας στο Kop, λίγο πάνω από το 55% της χωρητικότητας της κερκίδας. Η Liverpool σκοπεύει να επεκτείνει τις καθίσματα σε ράγα στο Kop τον επόμενο χρόνο στα μπλοκ 102-108, μέχρι τη σειρά 13.

Ο Andy Hughes, διευθύνων σύμβουλος της Liverpool, δήλωσε: «Μετά από εκτεταμένη εξέταση της δοκιμής των καθισμάτων ράγας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν επιτυχής και αποτελεί πλέον μόνιμο χαρακτηριστικό στο στάδιο Anfield. Εξετάσαμε επίσης πόσο αποτελεσματικά είναι τα καθίσματα αυτά όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των φιλάθλων μας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διαχείριση των καθισμάτων αυτών θα ωφελούσε τους ασφαλείς χώρους ορθίων.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πήραμε την απόφαση να υποβάλουμε αίτηση για άδεια ασφαλούς ορθοστασίας, η οποία θα προβλέπει την εισαγωγή ασφαλών χώρων ορθοστασίας σε όλα τα τμήματα του γηπέδου με καθίσματα ράγας από την επόμενη σεζόν. Η υγεία και η ασφάλεια των οπαδών μας όταν παρακολουθούν τους αγώνες στο Anfield είναι και θα είναι πάντα πρωταρχικής σημασίας».

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας των οποίων οι θέσεις επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές θα επικοινωνήσουν άμεσα εν ευ θέτω χρόνω για να τους εξηγήσουν τις αλλαγές. Ο σύλλογος έχει διαβουλευτεί με το συμβούλιο των οπαδών του σχετικά με τη μόνιμη επέκταση των καθισμάτων με κιγκλιδώματα και τη σχεδιαζόμενη αίτησή του για άδεια ασφαλούς στάσης.

Η Liverpool εισάγει ασφαλή τύπου καθίσματα από την επόμενη σεζόν
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com