Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > James Milner: «Το να είσαι στη Liverpool είναι μια απίστευτη ευκαιρία»

James Milner: «Το να είσαι στη Liverpool είναι μια απίστευτη ευκαιρία»

Η παρουσία του James Milner στα αποδυτήρια της Liverpool δεν υπάρχει πια, αλλά τα λόγια του θα συνεχίσουν να έχουν απήχηση για την επόμενη φουρνιά νεαρών παιδιών που ανεβαίνουν μέσα από τις τάξεις.

Για οκτώ χρόνια, ο Milner έθεσε τα πρότυπα εντός και εκτός γηπέδου και φρόντισε να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του μετά από περισσότερα από 21 χρόνια ως επαγγελματίας.

Έκανε το ντεμπούτο του στη Leeds στα 16 του και τώρα, στα 37 του, είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση, αφού ολοκλήρωσε το ταξίδι του με την Liverpool – αλλά η επιρροή του θα συνεχίσει να αντηχεί για τα επόμενα χρόνια.

Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι ο Jurgen Klopp ήθελε να κρατήσει τον βετεράνο μέσο και θα ήταν ιδανικό αν ο σύλλογος τον κρατούσε στην ομάδα με την προοπτική ενός ρόλου προπονητή.

Αλλά οι νεαροί της Liverpool δεν θα πάψουν το να αντλήσουν έμπνευση και συμβουλές παρά την αποχώρησή του, όπως δείχνει η συνέντευξη του This Is Anfield με τον Milner από το 2019.

«Τους αντιμετωπίζουν σαν επαγγελματίες παίκτες από τόσο νεαρή ηλικία, οπότε τα πάντα είναι εκεί γι’ αυτούς», αντανακλά ο Milner για την άνοδό του στην ιεραρχία σε σύγκριση με τη σύγχρονη εποχή.

Όσον αφορά τις συμβουλές, είπε: «Συγκεντρωθείτε και βελτιωθείτε όσο μπορείτε και ξεκινήστε με καλά πρότυπα τότε, γιατί αυτά θα σας οδηγήσουν. Έχεις μια τεράστια ευκαιρία και δεν θέλεις να συνειδητοποιήσεις ότι την έχασες πέντε χρόνια μετά. Το να είσαι στη Liverpool είναι μια απίστευτη ευκαιρία, οι παίκτες που είσαι γύρω σου και όλο το προσωπικό – εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και κάνε ό,τι μπορείς για να γίνεις ο καλύτερος παίκτης που μπορείς. Στο γήπεδο, θέλεις να είναι αλαζόνες, με την καλή έννοια και να έχουν αυτή την αυτοπεποίθηση και την πίστη και πρέπει να τους ενθαρρύνεις.»

«Θέλεις να βοηθήσεις τα νέα παιδιά και θέλεις αυτή την αυτοπεποίθηση», εξήγησε.

«Εκτός γηπέδου, είναι να προσγειωμένοι και φροντίζουμε να σέβονται. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, είναι νέα παιδιά και βρίσκονται σε προνομιακή θέση και πληρώνονται καλά χρήματα, οπότε δεν είναι εύκολο, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε να μάθουν πριν κάνουν λάθη.»

Όσο για τις συμβουλές προς τους νέους του συλλόγου, λίγοι είναι καλύτεροι για να τις δώσουν από τον Milner, που τα έχει δει και τα έχει κάνει όλα. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες έτοιμοι να αδράξουν τη στιγμή στη Liverpool – σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Stefan Bajcetic, Ben Doak και Kaide Gordon. Και ο Milner είναι το ιδανικό πρότυπο για το τι είναι εφικτό.

James Milner: «Το να είσαι στη Liverpool είναι μια απίστευτη ευκαιρία»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com