Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Igor Biscan πρωταθλητής Κροατίας δύο μήνες μετά την πρόσληψη του

Ο Igor Biscan πρωταθλητής Κροατίας δύο μήνες μετά την πρόσληψη του

Ο πρώην μέσος των Reds Igor Biscan στέφθηκε πρωταθλητής Κροατίας με την Dinamo Zagreb, δύο μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, στην θέση του Ante Cacic.

Η απόλυση ενός προπονητή όταν έχει διαφορά επτά βαθμών με εννέα παιχνίδια να απομένουν είναι μια τολμηρή κίνηση, αλλά ωφέλησε τον πρώην μέσο της Liverpool, Igor Biscan. Όταν ο Ante Cacic απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του στη Dinamo Zagreb στις αρχές Απριλίου, θεωρήθηκε ως μια σπασμωδική αντίδραση από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Η Dinamo είχε μόλις χάσει 2-1 από την HNK Sibenik στα ημιτελικά του Croatian Cup, αλλά ο Cacic είχε οδηγήσει την ομάδα του σε ένα υγιές προβάδισμα επτά βαθμών στην κορυφή του πρωταθλήματος. Όμως ο σύλλογος έδιωξε τον δύο φορές προπονητή του και διόρισε γρήγορα τον Biscan ως αντικαταστάτη του, με τον 45χρονο να αφήνει έτσι ελεύθερο τον ρόλο του ως προπονητής της Croatia Under-21.

Ο Biscan βοήθησε τώρα την Dinamo να τερματίσει πρώτη τη γραμμή για το πέμπτο τρόπαιο σε επτά χρόνια ως προπονητής. Η ομάδα του Zagreb τερμάτισε τη σεζόν με διαφορά 10 βαθμών από τη Hadjuk Split, με τον Biscan να επιβλέπει ένα αήττητο σερί εννέα αγώνων αφότου ανέλαβε.

Αυτό περιελάμβανε έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες 0-0, με 18 γκολ ενεργητικό και μόνο τρία γκολ παθητικό, καθώς η Dinamo έφτασε τους έξι συνεχόμενους τίτλους HNL. Η Dinamo έχει κατακτήσει την κορυφαία κατηγορία τις 17 από τις τελευταίες 18 σεζόν, ενώ η μόνη δεύτερη θέση που κατέκτησε σε αυτό το διάστημα ήταν όταν η HNK Rijeka κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο το 2016/17.

Ο ίδιος ο Biscan κέρδισε τέσσερις από αυτούς τους τίτλους ως παίκτης, αφού ήρθε στη Dinamo για δεύτερη φορά το 2008, αφού έφυγε από τη Liverpool μέσω του Παναθηναϊκού.

Πέντε χρόνια στο Anfield τον είδαν να κατακτά το treble υπό τον Gerard Houllier, καθώς και ένα ακόμη Κύπελλο και στο τελευταίο του παιχνίδι, το Champions League. Στην Istanbul όμως, δεν χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε όλα τα παιχνίδια από τους 16 του τελικού και μετά, καθώς η Liverpool έμεινε αήττητη σε δύο αγώνες απέναντι στην Bayern Leverkusen, τη Juventus και την Chelsea.

Μεταφέροντας τώρα την εμπειρία του στη διοίκηση, ο Biscan έχει επίσης κατακτήσει τη δεύτερη κατηγορία της Κροατίας με την NK Rudes, πριν από ένα νταμπλ πρωταθλήματος και κυπέλλου με τη σλοβενική Olimpija Ljubljana και το Croatian Cup, ενώ ήταν υπεύθυνος στη Rijeka. Ο πρώην μεσοεπιθετικός μπορεί τώρα να σχεδιάσει την πρώτη του πλήρη σεζόν πίσω στο Zagreb και να υπερασπιστεί και πάλι τον τίτλο της HNL.

Ο Igor Biscan πρωταθλητής Κροατίας δύο μήνες μετά την πρόσληψη του
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com