Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το Top 10 παικτών της Liverpool με 50 γκολ στην Premier League (vids)

Το Top 10 παικτών της Liverpool με 50 γκολ στην Premier League (vids)

Η Liverpool επί εποχής Premier League, ευτύχησε να έχει στις τάξεις της μερικούς σπουδαίους σκόρερ, με αποκορύφωμα την θρυλική πλέον επιθετική τριάδα των Mo Salah, Roberto Firmino και Sadio Mane.

Δέκα παίκτες έχουν πετύχει 50 γκολ στην Premier League για την Liverpool. Αλλά ποιος το έχει κάνει σε λιγότερα παιχνίδια; Η λίστα με τους 10 κορυφαίους παίκτες της Liverpool, με βάση τον αριθμό των αγώνων που χρειάστηκαν για να φτάσουν το όριο των 50 γκολ, έχει ως εξής:

10. Steven Gerrard – 281 Αγώνες
Ο Gerrard είναι ο μοναδικός μέσος σε αυτήν τη λίστα. Ο αρχηγός τόσο των Reds όσο και της εθνικής ομάδας της Αγγλίας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόμενος ως κεντρικός μέσος για την Liverpool.
Θεωρούμενος ευρέως ως ένας από τους καλύτερους μέσους όλων των εποχών, ο Gerrard τιμήθηκε με το βραβείο UEFA Club Football of the Year το 2005 και το Χάλκινο Βραβείο Ballon d’Or.

9. Dirk Kuyt – 194 Αγώνες
Παρότι εξελίχθηκε σε δεξιό εξτρέμ, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Kuyt ήρθε ως σέντερ φορ στην Liverpool.
Ο Kuyt πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Premier League, στα τέλη του 2006, και έγινε άμεσα μέλος της πρώτης ομάδας. Σκόραρε στον πρώτη του συμμετοχή σε τελικό του UEFA Champions League με την Liverpool εναντίον της AC Milan.
Ο Ολλανδός μπορεί να μην ήταν και ο πιο παραγωγικός σκόρερ, αλλά πέτυχε μερικά πολύτιμα γκολ, όπως το αλησμόνητο χατ-τρικ του 2011 επί της Manchester United και τα επτά γκολ στο Champions League του 2007-2008.

8. Roberto Firmino – 141 Αγώνες
Ο Firmino υπέγραψε στην Liverpool τον Ιούλιο του 2015. Η δημιουργικότητά, τα γκολ και η σκληρή δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο τον έχουν καταξιώσει στα μάτια των οπαδών, με τον Jurgen Klopp να τον αποκαλεί τη «μηχανή» που ωθεί το σύστημα αντεπιθέσεων του συλλόγου.
Ο Βραζιλιάνος αποχαιρέτησε τους Reds, την περασμένη Κυριακή, με γκολ απέναντι στην Southampton και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του St Mary’s Stadium.

7. Daniel Sturridge – 103 Αγώνες
Ο Sturridge αποχώρησε από την Chelsea για να ενταχθεί στην Liverpool, τον Ιανουάριο του 2013, όπου σχημάτισε ένα εκπληκτικό επιθετικό δίδυμο με τον Luis Suarez (το περιβόητο SAS). Μάλιστα, το κόκκινο δίδυμο κατέλαβε τις δύο πρώτες θέσεις στον κατάλογο με τους σκόρερ της χρονιάς (Suarez με 31 γκολ και Sturridge με 21 γκολ).
Οι επόμενες σεζόν του Άγγλου σημαδεύτηκαν από μυριάδες τραυματισμούς, περιορίζοντας τον Sturridge σε πολύ λίγες εμφανίσεις. Έφυγε από την Liverpool το καλοκαίρι του 2019.

6. Sadio Mane – 100 Αγώνες
Μεταγράφηκε στην Liverpool το 2016 έναντι 34 εκατομμυρίων λιρών, ένα ποσό το οποίο τον κατέστησε ως τον πιο ακριβό Αφρικανό παίκτη στην ιστορία, εκείνη την εποχή. Ο Mane, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, σκόραρε στον τελικό του UEFA Champions League του 2018.
Την επόμενη σεζόν κέρδισε από κοινού με Salah και Aubameyang το Χρυσό Παπούτσι της Premier League, με 22 γκολ, και ήταν μέλος της ομάδας των Reds, η οποία κέρδισε το Champions League, του 2019. Την ίδια χρονιά, μπήκε στην δεκάδα των υποψηφίων για το βραβείο Best FIFA Men’s Player, τερματίζοντας τελικά 5ος στην ψηφοφορία.

5. Michael Owen – 98 Αγώνες
Ο Owen γιόρτασε τα 17α γενέθλιά του υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο με την Liverpool το 1996 και σκόραρε στο ντεμπούτο του επί της Wimbledon στο Selhurst Park, τον Μάιο του 1997. Στην πρώτη του πλήρη σεζόν στην Premier League (1997 – 1998) χρίστηκε πρώτος σκόρερ με 18 γκολ. Το επανέλαβε την επόμενη χρονιά και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Liverpool την περίοδο 1997–2004.
Σκόραρε 118 γκολ σε 216 εμφανίσεις στην Premier League, για την Liverpool, και 158 γκολ σε 297 συνολικά εμφανίσεις.

4. Robbie Fowler – 88 Αγώνες
Στις τέσσερις πρώτες σεζόν του στην Liverpool (1993-1997), σκόραρε 18, 31, 36 και 31 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Fowler είναι ο έβδομος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League. Πέτυχε συνολικά 183 γκολ με την Liverpool, εκ των οποίων τα 128 στην Premier League (162 συνολικά γκολ στην Premier League).
Κέρδισε το παρατσούκλι «God» από το πλήθος του Anfield, και έγινε θρύλος του συλλόγου λόγω της δεινότητας του στο σκοράρισμα.

3. Luis Suarez – 86 Αγώνες
Τον Ιανουάριο του 2011, ο Suarez μεταγράφηκε στην Liverpool και κέρδισε το League Cup στην πρώτη του πλήρη σεζόν. Το 2014, ψηφίστηκε ως ο παίκτης της χρονιάς τόσο από τους συναδέλφους του (PFA Players’ Player of the Year) όσο και από τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ποδοσφαίρου (FWA Footballer of the Year), κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι της Premier League και μοιράστηκε το Ευρωπαϊκό Χρυσό Παπούτσι με τον Cristiano Ronaldo.

2. Fernando Torres – 72 Αγώνες
Αποκτήθηκε από την Liverpool το 2007, για ένα ποσό-ρεκόρ τότε για τον σύλλογο. Στην πρώτη του σεζόν στο Anfield έγινε ο πρώτος παίκτης των Reds, μετά τον Robbie Fowler τη σεζόν 1995–96, που σκόραρε περισσότερα από 20 γκολ πρωταθλήματος σε μια σεζόν. Συμπεριλήφθηκε στην εντεκάδα της FIFA το 2008 και το 2009.

1. Mohamed Salah – 69 Αγώνες
Στις 22 Ιουνίου 2017, ο Salah υπέγραψε συμβόλαιο με τους Reds για ένα ποσό γύρω στα 43 εκατομμύρια λίρες, ξεπερνώντας τα 35 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν για τον Andy Carroll, το 2011.
Ο Salah κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι της Premier League, για μια σεζόν 38 αγώνων, σημειώνοντας 32 γκολ σε 36 αγώνες πρωταθλήματος. Οι εμφανίσεις του τον οδήγησαν σε μια σειρά από διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του PFA Players’ Player of the Year. Επίσης, ο Αιγύπτιος διεθνής κατετάγη τρίτος στο βραβείο Best FIFA Men’s Player, το 2018.
Την επόμενη σεζόν (2018-2019), έγινε ο πρώτος σκόρερ της Premier League και βοήθησε τον σύλλογο να κερδίσει το UEFA Champions League.

Το Top 10 παικτών της Liverpool με 50 γκολ στην Premier League
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com