Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στην ελίτ των συμμετοχών καριέρας μπήκε ο Pepe Reina

Στην ελίτ των συμμετοχών καριέρας μπήκε ο Pepe Reina

Ο πρώην τερματοφύλακας των Reds Pepe Reina έφτασε σε ένα απίστευτο ορόσημο στην καριέρα του, καθώς η ομάδα του νίκησε την Cadiz το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ισπανός goalkeeper κράτησε ανέπαφη την εστία του στη νίκη με 2-0 στην προτελευταία εντός έδρας αναμέτρηση της Villarreal’s για τη La Liga.

Ήταν μια ιστορική βραδιά από ατομική άποψη, καθώς σηματοδότησε την 1.000ή επαγγελματική εμφάνιση του Reina, επίτευγμα που αναγνωρίστηκε από την πρώην ομάδα του στον λογαριασμό της στο Twitter. Ο 40χρονος μπαίνει σε έναν αποκλειστικό κατάλογο παικτών που έχουν συγκεντρώσει τετραψήφιο αριθμό συμμετοχών στην καριέρα τους, όπως οι Xavi, Iker Casillas και Roberto Carlos.

Ο Reina είναι περίπου ο 44ος παίκτης που πετυχαίνει αυτό το κατόρθωμα, ενώ είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβώς οι αριθμοί για παίκτες παλαιότερων γενεών, καθώς τα αρχεία πηγαίνουν πίσω μέχρι ένα σημείο. Το επίτευγμά του είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν συνυπολογίσετε ότι ολόκληρη η καριέρα του έχει περάσει σε συλλόγους πρώτης κατηγορίας.

Ο Peter Shilton κατέχει σήμερα το ρεκόρ των περισσότερων επαγγελματικών εμφανίσεων ανδρών στο άθλημα με σχεδόν 1.500, ένα ρεκόρ που είναι εξαιρετικά απίθανο να καταρριφθεί σύντομα. Ο πρώην νούμερο 1 της Liverpool Ray Clemence βρίσκεται επίσης στη λίστα με περίπου 1.200 παιχνίδια και ο αριθμός του θα ήταν πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερος, αν δεν υπήρχε η απλή ύπαρξη του ίδιου του shilton στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Μόνο 12 από τα ονόματα της λίστας εξακολουθούν να παίζουν ενεργά σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Cristiano Ronaldo και Lionel Messi.
Μιλώντας πριν από την αναμέτρηση με την Cadiz, ο Reina χαρακτήρισε τον εαυτό του «πολύ τυχερό» που είναι ακόμα σε θέση να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και παραδέχθηκε ότι η Villarreal θα είναι ο «τελευταίος σύλλογος» της καριέρας του.

«Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων και πολύ τυχερός γιατί αγαπώ αυτό που κάνω. Αυτό είναι το μοναδικό μυστικό, η αφοσίωση, το να είμαι όσο πιο επαγγελματίας μπορώ», εξήγησε ο Reina στο BBC World Service.

«Θέλω να συνεχίσω για όσο καιρό με θέλουν. Όσο είμαι εντάξει για να είμαι χρήσιμος στην ομάδα, θα είμαι εδώ. Ο σύλλογος το ξέρει. Όποτε αποφασίσουν ότι δεν είμαι πλέον χρήσιμος για τον σύλλογο, τουλάχιστον στον αγωνιστικό τομέα, θα κρεμάσω τα γάντια μου γιατί (είναι) ξεκάθαρο ότι θα είναι ο τελευταίος μου σύλλογος».

Ο Reina πραγματοποίησε 394 εμφανίσεις με τη φανέλα της Liverpool , βοηθώντας τους Reds να φτάσουν στον τελικό του Champions League το 2007 στην Αθήνα.

Οι ηρωισμοί του στον τελικό του FA Cup το 2006 στη διαδικασία των πέναλτι του χάρισαν το μετάλλιο των νικητών στην πρώτη του σεζόν στον σύλλογο, παράλληλα με την κατάκτηση του Super Cup νωρίτερα. Ο Ισπανός πήρε επίσης τρία συνεχόμενα χρυσά γάντια στην Premier League στις τρεις πρώτες του σεζόν στο Merseyside, καθώς έγινε ζωτικό στοιχείο της εποχής του Rafael Benitez.

Επέστρεψε στο Anfield με την Aston Villa τον Ιούλιο του 2020, αλλά η πανδημία του covid εμπόδισε τους οπαδούς να υποδεχτούν τον τερματοφύλακα ξανά μπροστά στο Kop.

Στην ελίτ των συμμετοχών καριέρας μπήκε ο Pepe Reina
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com