Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι τοιχογραφίες της Liverpool FC που κοσμούν την πόλη

Οι τοιχογραφίες της Liverpool FC που κοσμούν την πόλη

Τα τελευταία χρόνια μια σειρά από τοιχογραφίες αφιερωμένες στην ποδοσφαιρική ομάδα της Liverpool έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε όλη την πόλη.

Από τους εορτασμούς θριάμβων στην απεικόνιση θρύλων και τοπικών ηρώων, οι Reds έχουν δει μερικούς λαμπρούς καλλιτέχνες να χρησιμοποιούν διάφορα κτίρια ως λευκούς καμβάδες, για να δημιουργήσουν μερικές απίστευτες τοιχογραφίες, τις οποίες παρουσιάζουμε πιο κάτω:

Jurgen Klopp

Διεύθυνση: Jamaica Street – γωνία της Jordan Street

Αυτό η τοιχογραφία του Klopp δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, από τα χέρια του καλλιτέχνη Akse, και βρίσκεται στην ιστορική βιομηχανική περιοχή «Baltic Triangle».

Η τοιχογραφία έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλής και συνοδεύεται από το σύνθημα: «We Are Liverpool, This Means More».

Trent Alexander-Arnold

Διεύθυνση: Sybil Road, Anfield – γωνία της Anfield Road

Η τοιχογραφία ήταν το πνευματικό τέκνο του καναλιού The Anfield Wrap μετά την επιτυχία των Reds στο Champions League το 2019, μέσα στο πλαίσιο της συλλογής τροφίμων για τους άπορους κατοίκους της πόλης.

Ακριβώς στη γωνία της Anfield Road, η τοιχογραφία απεικονίζει ένα ντόπιο νεαρό παιδί, το οποίο πραγματοποίησε το όνειρο του, με τα λόγια του «I’m just a normal lad from Liverpool whose dream has just come true» χαραγμένα δίπλα στην εικόνα.

Jordan Henderson

Διεύθυνση: Sybil Road, Anfield – γωνία της Anfield Road

Αυτή η τοιχογραφία δημιουργήθηκε από το The Redmen TV στο πλαίσιο των εορτασμών για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League και βρίσκεταιακριβώς απέναντι από την τοιχογραφία του Trent. Είναι, επίσης, αφιερωμένη στο προσωπικό του Alder Hey Hospital.

Henderson & Hansen

Διεύθυνση: Old Barn Road, Anfield – γωνία της Stonehill Street

Η τοιχογραφία αυτή απεικονίζει την πιο πρόσφατη επιτυχία κατάκτησης του πρωταθλήματος και αυτή που προηγήθηκε, με τον Henderson και τον Alan Hansen να υψώνουν περήφανα το τρόπαιο της Premier League και της First Division αντίστοιχα.

Ο Paul Curtis, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για τον πίνακα του Liver Bird wings, είναι ο καλλιτέχνης πίσω από αυτό το κομμάτι τέχνης, το οποίο δεν απέχει πολύ από το Anfield.

King Kenny & Shankly

Διεύθυνση: 166-182 Oakfield Rd, Anfield, Liverpool, L4 0UH

Ο καλλιτέχνης του Liverpool, John Culshaw, είναι ο υπεύθυνος για αυτό το δημιούργημα – αφιέρωμα σε δύο θρύλους του συλλόγου στον τοίχο της Sandon Pub, η οποία απέχει λιγότερο από πέντε λεπτά με τα πόδια από το Anfield.

Mohamed Salah

Διεύθυνση: 4 Basnett St, Liverpool, L1 1EJ

Αυτή η τοιχογραφία – αφιέρωμα στον Salah, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης, φιλοτεχνήθηκε από τον Guy McKinley, το καλοκαίρι του 2018, και περιλαμβάνει ένα ποίημα του Musa Okwonga.

Ian Rush

Διεύθυνση: Alroy Road – απέναντι από την Anfield Main Stand

Ο Rush έγινε ο τελευταίος Red, ο οποίος τιμήθηκε με μια νέα τοιχογραφία τον Μάιο του 2022, η οποία αποτίει φόρο τιμής στα απίστευτα κατορθώματα του Ουαλού ως Νο. 9 της Liverpool.

Βρίσκεται στη διπλανή γωνία των αφιερωμάτων στους Alexander-Arnold και Henderson, όπου η Sybil Road συναντά την Anfield Road ακριβώς απέναντι από το Main Stand.

Mohamed Salah

Διεύθυνση: Anfield Road – απέναντι από το King Harry

Εκτός από την τοιχογραφία του στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν περισσότερα έργα τέχνης αφιερωμένα στον Αιγύπτιο βασιλιά πιο κοντά στο Anfield.

Αυτό η όμορφη τοιχογραφία ολοκληρώθηκε από τον καλλιτέχνη Culshaw τον Μάρτιο του 2022.

Απεικονίζει δύο εμβληματικούς πανηγυρισμούς του Salah, τον έναν κατά τη νίκη με 2-1 επί της Manchester City στο Champions League, το 2018, και τον άλλο από τη νίκη με 4-1 επί της Everton στο Goodison Park.

Anne Williams

Διεύθυνση: Anfield Road – δίπλα στο Anfield News General Store

Ένα σχέδιο που αποτίει φόρο τιμής στην αείμνηστη Anne Williams, η οποία ήταν το εμβληματικό πρόσωπο πίσω από την εκστρατεία για δικαιοσύνη, μετά την καταστροφή του Hillsborough.

Η τοιχογραφία, έργο του Paul Curtis, απεικονίζει την Williams να κρατά τη γροθιά της ψηλά μετά την απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής του Hillsborough, το 2012, η οποία ακύρωσε τις αρχικές ανακριτικές αποφάσεις.

Ray Clemence

Διεύθυνση: Wylva Road – κοντά στο Anfield

Η τοιχογραφία για τον θρυλικό τερματοφύλακα του συλλόγου Ray Clemence ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Συνοδεύεται από ένα απόσπασμα του Shankly, το οποίο λέει: «Ray had everything, he’s quick, he doesn’t wanna be beaten. He’s just a great goalkeeper».

Ο Clemence δυστυχώς πέθανε ένα μήνα μετά την ολοκλήρωσή του.

Steven Gerrard, The Sandon

Διεύθυνση: The Sandon Pub, η γενέτειρα της Liverpool FC

Το 2021, οι οπαδοί των Reds είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν για την τοιχογραφία που θα εμφανιζόταν στο πλάι της εμβληματικής Sandon Pub.

Ο καλλιτέχνης John Culshaw δημιούργησε πέντε διαφορετικές επιλογές, με το σχέδιο του Gerrard να κερδίζει την προτίμηση των οπαδών από τα αντίστοιχα των Bob Paisley, Sami Hyypia, Robbie Fowler και Jerzy Dudek.

Steven Gerrard, Dinorwic Road

Διεύθυνση: Dinorwic Road – Anfield

Ένα άλλο σχέδιο για τον εμβληματικό πρώην αρχηγό της Liverpool, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2021.

Η τοιχογραφία εμφανίζεται στο πλάι ενός σπιτιού στην Dinorwic Road, στο Anfield, και περιλαμβάνει ένα πορτρέτο του θρύλου της Liverpool δίπλα στο Νο. 8, το διάσημο νούμερο της φανέλας του με τους Reds.

Alan Kennedy

Διεύθυνση: Dinorwic Lodge – Dinorwick Road, Anfield

Μόλις λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της τοιχογραφίας του Gerrard στον ίδιο δρόμο, οι ειδικοί της τέχνης του δρόμου MurWalls ολοκλήρωσαν ένα άλλο σχέδιο στην ίδια περιοχή, αφιερωμένο στον θρύλο της Liverpool, Alan Kennedy.

Το έργο τέχνης παρουσιάζει την εμβληματική εικόνα του Kennedy που κρατά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1981.

Θα το βρείτε στην πλευρά του Dinorwic Lodge, ενός τοπικού bed and breakfast χώρου.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του 2020

Διεύθυνση: Οδός Jamaica – μεταξύ των οδών Norfolk και Brick

Ο Klopp και οι πρωταθλητές του για το 2020 χαράκτηκαν στον τοίχο από τον καλλιτέχνη του Liverpool, Caleb, με την εξασφάλιση του 19ου τίτλου πρωταθλήματος του συλλόγου.

Η τοιχογραφία, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του «Baltic Triangle», απεικονίζει το Liver Bird με τον τίτλο του πρωταθλήματος και τον Klopp να κοιτάζει με το χαμόγελο – σήμα κατατεθέν του.

Οι τοιχογραφίες της Liverpool FC που κοσμούν την πόλη
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com