Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Joe Gomez, ο τελευταίος από τους 33 του Brendan Rodgers

Joe Gomez, ο τελευταίος από τους 33 του Brendan Rodgers

Από την επόμενη σεζόν, όταν ο Roberto Firmino και ο James Milner θα έχουν αποχωρήσει, μόνο ο Joe Gomez από τις 33 μεταγραφές του Brendan Rodgers θα εξακολουθεί να είναι στη Liverpool.

Σε λίγο περισσότερο από τρία χρόνια που ήταν επικεφαλής στο Anfield, ο Rodgers έφερε 33 παίκτες στη μεταγραφική αγορά – αν και δεν μπορούσαν να θεωρηθούν όλοι ως μεταγραφές του.

Ο Βορειοϊρλανδός βρέθηκε συχνά σε αντίθεση με την επιτροπή μεταγραφών του συλλόγου, με τα δύο μέρη να αφήνονται να κάνουν παραχωρήσεις όταν πρόκειται για νέες προσθήκες.

Για παράδειγμα, αναφέρθηκε ευρέως ότι ενώ τα μέλη του επιτελείου μετεγγραφών πίεζαν να υπογράψουν τον Firmino από τη Hoffenheim, η επιλογή του Rodgers ήταν ο Christian Benteke.

Όταν ο Firmino και ο Milner αποχωρήσουν με τη λήξη των συμβολαίων τους αυτό το καλοκαίρι, είναι αξιοσημείωτο ότι θα υπάρχει μόνο ένας από τους 33 παίκτες που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Rodgers.

Και αυτός ο παίκτης που είναι ο Joe Gomez, αποκτήθηκε από την Charlton Athletic ως 18χρονος το 2015, με τη συμφωνία να ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια λίρες. Ο Gomez ήταν η 26η υπογραφή υπό τον Rodgers, αλλά οι επτά που τον ακολούθησαν είτε έχουν ήδη φύγει είτε θα συνεχίσουν αυτό το καλοκαίρι.

Ο Adam Bogdan, ο Danny Ings, ο Nathaniel Clyne και ο Allan Rodrigues έχουν φύγει από το Merseyside μαζί με τον Benteke.

Από αυτές τις 33 μεταγραφές, οι Firmino, Milner, Daniel Sturridge, Philippe Coutinho, Simon Mignolet, Kolo Toure, Mamadou Sakho, Adam Lallana, Emre Can, Dejan Lovren και Divock Origi καθιερώθηκαν όλοι ως κανονικοί παίκτες υπό τον Klopp. Αλλά τελικά, όλοι αποχώρησαν, με τον Origi την πιο πρόσφατη αποχώρηση πριν από τον Milner και τον Firmino.

Οι Oussama Assaidi, Fabio Borini, Luis Alberto, Iago Aspas, Aly Cissokho, Rickie Lambert, Mario Balotelli και Lazar Markovic είχαν προχωρήσει ή δεν εξετάστηκαν από τον Klopp κατά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Κόκκινων. Τον Οκτώβριο του 2015.

Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τους Gomez και Jordan Henderson – ο οποίος ήταν μετεγγραφή του Kenny Dalglish – ολόκληρη η ομάδα της Liverpool για την επόμενη σεζόν θα έχει αποκτηθεί από τον Klopp ή, όπως με τους Trent Alexander-Arnold και Curtis Jones, θα έχει προβιβαστεί από την Ακαδημία.

Ήταν φυσικά ο Rodgers που έφερε για πρώτη φορά τον Alexander-Arnold, από τα μικρά τμήματα υποδομής, στην πρώτη του γεύση από ποδόσφαιρο με ενήλικες, σε ένα φιλικό προετοιμασίας εναντίον της Swindon το 2015.

Όσο για τον Gomez, το ξεκίμημα του ως έφηβος αριστερός μπακ υπό τον Rodgers άνοιξε το δρόμο για μια μακροχρόνια θέση στο κέντρο της άμυνας. Προχωρώντας στη νέα χρονιά, αναμένεται να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας, ως εναλλακτική επιλογή τόσο σε κεντρικό όσο και πιθανότατα δεξιό μπακ.

Joe Gomez, ο τελευταίος από τους 33 του Brendan Rodgers
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com