Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp για Leicester, τραυματίες, μετεγγραφές και Champions League

Ο Klopp για Leicester, τραυματίες, μετεγγραφές και Champions League

Ο Jurgen Klopp μίλησε στα μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί για να κάνει μια προεπισκόπηση του επερχόμενου αγώνα της Liverpool στην Premier League εναντίον της Leicester City στο King Power Stadium την Δευτέρα το βράδυ.

Για τις διαφορές μεταξύ της Λέστερ όταν έφτασε στην Premier League με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα:

«Ήταν η πρώτη σεζόν που έφτασα εδώ,όταν η Leicester κέρδισε το πρωτάθλημα (2016). Ειδική ιστορία, πολύ ιδιαίτερη ιστορία. Θα μείνει για πάντα. Αλλά ναι, προφανώς η κατάστασή τους είναι πολύ διαφορετική. Δεν θέλω πραγματικά να συγκρίνω την ομάδα του Brendan με την ομάδα του Dean. Είναι σε μάχη για τον υποβιβασμό, αυτό είναι προφανές. Είδα το παιχνίδι με την Everton. Πολύ καλές ενέργειες στο παιχνίδι και πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα.»

«Αλλά στη μάχη για τον υποβιβασμό, δεν είσαι πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, γι’ αυτό το κάνει τόσο δύσκολο. Αλλά αυτό που πρέπει να περιμένουμε ως ομάδα είναι κάποιος που θέλει να μείνει στο πρωτάθλημα και θα παλέψει με όλο τους το είναι. Το έχω πει ήδη στους παίκτες μου. Αυτή είναι τώρα η πραγματική μάχη. Ένα εντός έδρας παιχνίδι ζωής για την Leicester. Χρειάζονται όλους τους βαθμούς που μπορούν να πάρουν. Θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και σούπερ έντονο παιχνίδι.»

Για το αν ο Bobby Firmino ή ο Naby Keita θα είναι διαθέσιμοι για το ταξίδι στο Leicester:

«Όχι. Δεν είναι στην προπόνηση της ομάδας ακόμα. Είδα τον Bobby στην προπόνηση χθες και φαίνεται σχεδόν εντάξει, αλλά δεν το διακινδυνεύω. Νομίζω ότι θα είναι μέσα για το Σαββατοκύριακο. Υποθέτω ότι θα ξεκινήσουμε την ομαδική προπόνηση μαζί του, μετά τον αγώνα με τη Leicester. Και ο Naby, όχι.»

Σχετικά με την εύρεση νέων μεταγραφών που έχουν τη σωστή στάση για να ενταχθούν εάν ο σύλλογος δεν έχει ποδόσφαιρο Champions League την επόμενη σεζόν:

«Όταν μιλάω με έναν παίκτη – αν μου επιτρέπεται να μιλήσω – δεν μπορούμε να πούμε αν έχουμε ποδόσφαιρο Champions League, οπότε, αν μιλάμε ήδη, τότε είναι ήδη ξεκάθαρο ότι γνωρίζει ήδη αυτή την κατάσταση.»

«Αλλά είναι απλώς ένα γενικό πράγμα. Νομίζω ότι αν μπεις σε έναν σύλλογο, θα φτάσεις σε κάτι μαζί με τον σύλλογο. Είναι προφανές ότι πρέπει να είμαστε μέρος του Champions League, να παλέψουμε για τρόπαια και τέτοια πράγματα. Αν θέλεις να είναι μέρος αυτού, είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτος. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε φέτος το ποδόσφαιρο Champions League.»

«Αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια με πριν: ένας φανταστικός σύλλογος με μια πραγματικά καλή ομάδα ποδοσφαίρου – και μια καλύτερη ελπίζουμε την επόμενη χρονιά. Είναι πραγματικά τόσο απλό. Ακόμα Liverpool. Είμαστε πραγματικά ελκυστικοί για πολλούς παίκτες.»

Για την πρόσφατη φόρμα της ομάδας του και τις αλλαγές που έγιναν:

«Προσπαθούμε να δώσουμε στους εαυτούς μας μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα με πολλά διαφορετικά πράγματα, διαφορετικά ποδοσφαιρικά πράγματα και ένα νέο ξεκίνημα.»

«Είχαμε οκτώ ή εννέα ημέρες μεταξύ των αγώνων και θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να ξεκινήσουμε ήδη τη νέα σεζόν, χωρίς να ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει, αλλά δεν θέλαμε να χάσουμε περισσότερο χρόνο.»

«Ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα. Όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά για όλους εμάς και τους προπονητές επίσης. Θέλουμε να ελέγχουμε το παιχνίδι διαφορετικά, να προστατεύσουμε το παιχνίδι μας διαφορετικά, σε διαφορετικούς σχηματισμούς και για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ διασκεδαστικό να το σκεφτείς, να το δουλέψεις και μετά ήρθαν τα αποτελέσματα.»

«Μερικές φορές πρέπει να αλλάξεις μεγάλα πράγματα για να αλλάξεις τα πράγματα, όχι μόνο μικρά πράγματα.»

Για το αν θα παραβλέψει το τεχνικό team τα γκολ του Mo Salah αυτή τη χρονιά:

«Όχι. Όχι από εμάς. Όχι από τους οπαδούς της Liverpool. Ίσως από εσάς; Δεν ξέρω.»

«Πολύ αργότερα, θα είναι ανάμεσα σε σπουδαίους παίκτες όλων των εποχών, αφού τελειώσει την καριέρα του. Αλλά είναι ακόμα εν ενεργεία. Αν βλέπεις τον Mo καθημερινά, θα δεις ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά χρόνια στα πόδια και στο σώμα του. Και οι αριθμοί θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, και αυτό είναι απολύτως υπέροχο.»

«Δεν το παραβλέπουμε εμείς, αλλά ερωτήσεις που γίνονται τόσο συχνά, μπορεί να είστε ένοχοι εσείς που το παραβλέψατε.»

Για το ότι έχει περισσότερο χρόνο για να προπονηθεί με τους παίκτες του:

«Μου αρέσει αυτή η περίοδος. Το απολαμβάνω πολύ. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αν το ήθελα σε όλη μου την καριέρα, θα έπρεπε να πάω κάπου όπου σίγουρα δεν υπάρχει διεθνές ποδόσφαιρο και πάντα μια ολόκληρη εβδομάδα για προπόνηση – και σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλω επίσης. Οπότε όλα καλά.

«Λατρεύω τον ρυθμό των τριών αγώνων την εβδομάδα, αλλά από καιρό σε καιρό έχει τεράστιο νόημα.»

Σχετικά με το αν η πρόσφατη πορεία της φόρμας έχει δώσει τον τόνο για την επόμενη σεζόν:

«Ναι, είναι απαραίτητο. Όταν μόλις παίξετε μια κακή σεζόν, όπως κάναμε μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατανόηση. Με θυμώνει ακόμα περισσότερο. Μπορούμε να παίξουμε έτσι, αλλά τις περισσότερες φορές παίζαμε έτσι, οπότε αυτό δεν είναι πραγματικά καλό.»

«Έτσι, αυτή η περίοδος είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί μας δίνει σε όλους μια τεράστια υπόδειξη για το πώς θα μπορούσε να είναι και πώς όλοι ξέρουμε ότι είμαστε στα πρώτα στάδια γιανα βελτιωθούμε, για να κάνουμε τα πράγματα πιο φυσικά και πιο ξεκάθαρα για τους παίκτες, του τι ακριβώς θέλουμε.»

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να το ξεκινήσουμε νωρίς και να μην παίξουμε μια σεζόν και να καταλήξουμε στη θέση 10 ή 11. Όλοι γνωρίζουν ότι πάμε στη σωστή κατεύθυνση και είναι πραγματικά χρήσιμο.»

Για το εκτός έδρας ρεκόρ της ομάδας του αυτή τη σεζόν:

«Το εκτός έδρας ρεκόρ μας δεν είναι ακόμα καλό. Νομίζω ότι είμαστε τρίτοι ή τέταρτοι στον εντός έδρας πίνακα και… κάπου, στον αντίστοιχο εκτός έδρας, οπότε αυτό δεν είναι ακόμα υπέροχο.»

«Αλλά είχαμε αυτή τη συζήτηση νωρίς, πριν από χρόνια, όταν ήρθα για πρώτη φορά εδώ. Ότι δημιουργήσαμε ξανά κάτι σαν φρούριο, αλλά δεν ήμασταν στην πρώτη εξάδα ή στην πρώτη τετράδα εκείνη την εποχή. Και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ήταν τόσο δύσκολο. Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι και πάλι για αυτό.»

«Το Anfield είναι μια ώθηση και τεράστια βοήθεια αυτή τη στιγμή, αυτό δεν είναι μυστικό. Αλλά αν δεν το έχουμε αυτό, έχουμε τέσσερις, πέντε χιλιάδες ανθρώπους εκτός έδρας και είναι τελείως τρελοί! Εντελώς στο μυαλό τους για όλα τα 95 λεπτά. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει πολύ η εκτός έδρας ατμόσφαιρα!»

Για την αξιοποίηση των προηγούμενων προκριματικών του Champions League και των επιτευγμάτων της Premier League – συμπεριλαμβανομένης της επικής επιστροφής τους στον ημιτελικό εναντίον της Barcelona στο Anfield το 2019 και της κεφαλιάς του Alisson εναντίον της West Brom για να διατηρήσει τις ελπίδες ζωντανές για την έξοδο στην Ευρώπη:

«Δεν είναι ότι το αναφέρουμε, αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτές τις στιγμές δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Είναι η ζωή και είναι μέρος μας»

«Ήμασταν εκεί όταν έγιναν θαύματα, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά ήταν τότε, ακόμα, στα χέρια μας. Έπρεπε να σκοράρουμε εναντίον της West Brom και έπρεπε να κερδίσουμε τη Barcelona. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι διαφορετικό, καθώς οι άλλες ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια τους. Αυτή είναι η διαφορά.

«Ξέρω ότι πριν από εβδομάδες, ήταν εντελώς αόρατο, δεν μπορούσα να το δω καθόλου. Αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι δεν θα προσπαθούσαμε να πλησιάσουμε. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που κάναμε: πλησιάσαμε. Είναι ακόμα περισσότερο πιθανό η Manchester Utd να κερδίσει τους βαθμούς που χρειάζεται και αν τελειώσει την σεζόν πιο πάνω από εμάς, το αξίζει».

Ο Klopp για Leicester, τραυματίες, μετεγγραφές και Champions League
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com