Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Virgil: «Παράδειγμα προς μίμηση οι Alisson & Salah»

Virgil: «Παράδειγμα προς μίμηση οι Alisson & Salah»

Το 100ό γκολ του Mohamed Salah’s στο Anfield – μεταξύ άλλων επιτευγμάτων – τράβηξε τα πρωτοσέλιδα, αλλά ο αμυντικός της Liverpool Virgil van Dijk πιστεύει ότι ο τερματοφύλακας Alisson Becker είναι κάτι παραπάνω από άξιος παρόμοιας αναγνώρισης.

Το μοναδικό γκολ του Salah εξασφάλισε την έκτη διαδοχική νίκη στην Premier League και διατήρησε την απίθανη προσπάθεια των «Red’s» για το Champions League, αλλά η νίκη με 1-0 ήταν εφικτή μόνο επειδή ο Alisson έφερε έναν αιώνα (100) καθαρών φύλλων στο παιχνίδι.

Σε μια απογοητευτική σεζόν, ο Alisson ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του συλλόγου, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Salah έφτασε τα 30 γκολ για τέταρτη φορά μέσα σε έξι χρόνια.

Ο Van Dijk, ο οποίος δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τους αγώνες που έχουν επηρεάσει ολόκληρη την ομάδα, το αναγνωρίζει αυτό.

Ο Virgil ανάφερε σχετικά:
«Αποτελεί παράδειγμα για πολλούς παίκτες, ειδικά για τους τερματοφύλακες. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι ο τερματοφύλακάς μου και είμαστε πολύ επιτυχημένοι», δήλωσε ο αρχηγός της Ολλανδίας. «Προφανώς στο γήπεδο οι αρετές του είναι εκεί για να τις δουν όλοι – η συνεισφορά του, οι αποκρούσεις, η ηγεσία, όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά – αλλά και εκτός γηπέδου είναι εξίσου σημαντικές οι αρετές που έχει. Είναι ένας μεγάλος, μεγάλος ηγέτης στην ομάδα και κάποιος που πολλοί παίκτες θαυμάζουν. Προφανώς αυτό (100 καθαρά φύλλα) είναι μια μεγάλη στιγμή γι’ αυτόν και ελπίζω να έρθουν πολλά ακόμη.»

Η Liverpool, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρώην αθλητικό διευθυντή της Wolfsburg, Jorg Schmadtke, για να αντικαταστήσει τον αποχωρούντα Julian Ward, κατέγραψε back-to-back clean sheets στην Premier League για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες -όταν είχε τρεις συνεχόμενες- και μόλις για πέμπτη φορά σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο. Μεγάλο μέρος αυτού του κακού ρεκόρ οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο αμύνεται η ομάδα και όχι στις επιδόσεις του Alisson, οι οποίες ήταν γενικά καλύτερες από την υπόλοιπη ομάδα συνολικά.

Ο Van Dijk αποδέχεται αυτές τις αδυναμίες, αλλά πιστεύει ότι έχουν επιτέλους αρχίσει να εξομαλύνουν τα προβλήματά του.

«Είναι αυτός που έχει και τον υψηλότερο παράγοντα κινδύνου στην ομάδα, αν κάνει ένα λάθος τότε είναι ένα γκολ», πρόσθεσε.

«Είναι όλο αυτό το συναίσθημα του να το κάνουμε μαζί που νιώθουμε ότι έχουμε. Αυτή είναι η βάση. Πιθανότατα θα έλεγε ότι χωρίς τα παιδιά μπροστά του και τους μεσοεπιθετικούς και τους επιθετικούς που κάνουν τη δουλειά τους, αυτό (100 clean sheets) δεν θα ήταν εφικτό. Όλοι είναι μέρος αυτού, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι περήφανος γι’ αυτό. Στα τελευταία παιχνίδια, η αφοσίωση που δείξαμε και η αντίδραση όταν χάναμε την μπάλα είναι πολύ σημαντική. Είναι σημαντικό να παίρνουμε την μπάλα πίσω, να κερδίζουμε επιθέσεις, και ενώ υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, η νίκη σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει φέτος. Αλλά ας συνεχίσουμε και ας απολαύσουμε τη στιγμή και ας την πάρουμε μαζί μας στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν».

Ο Van Dijk δεν θα μπορούσε, ωστόσο, να μην αναγνωρίσει τη διαρκή υπεροχή του Salah, ο οποίος ισοφάρισε τα γκολ του Steven Gerrard και μοιράζεται την Πέμπτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου με 186 γκολ.

Είναι η ακατάπαυστη διάθεση του Αιγύπτιου διεθνή που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους συνομηλίκους του, καθώς ήταν διαθέσιμος στο αξιοσημείωτο 97% όλων των αγώνων της Premier League και του Champions League από τότε που ήρθε στον σύλλογο το 2017.

«Το κάνει με συνέπεια, όταν αγωνιζόμαστε, έχει βρει τον τρόπο να είναι σημαντικός για την ομάδα», δήλωσε ο Ολλανδός.

«Το να είσαι συνεπής κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες, προφανώς μπορεί να έχεις παιχνίδια που δεν σκοράρεις αλλά μπορείς να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, και επίσης το να παραμένεις σε φόρμα αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις.
Οι άνθρωποι δεν μιλούν πολύ για τέτοιου είδους πράγματα, αλλά ίσως θα έπρεπε. Επιπλέον, οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους. Στον κόσμο που ζούμε σήμερα, ίσως ο σεβασμός να έρθει αφού σταματήσει να παίζει.
Αλλά δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει αυτό ούτως ή άλλως. Θέλει απλώς να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει και να είναι σημαντικός για τον σύλλογο. Αυτό είναι το κύριο πράγμα».

Virgil: «Παράδειγμα προς μίμηση οι Alisson & Salah»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com