Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το 2022 η Liverpool

Ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το 2022 η Liverpool

Στην ανακοίνωση των οικονομικών της στοιχείων για το 2022 προχώρησε σήμερα η Liverpool, κατά το οποίο η ομάδα κατέκτησε το Carabao Cup και το FA Cup, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Uefa Champions League.

Οι Reds την περυσινή σεζόν, την οποία και αφορούν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν έβγαλαν κέρδος μόλις £7.5 εκατομμύρια προ φόρων, ενώ οι μισθοί τους σημείωσαν σημαντική άνοδο, σε σχέση με τη σεζόν 2020-21.

Τα έσοδα από τα media (Sky Sports, BT Sport κλπ) μειώθηκαν κατά £5 εκατομμύρια και ανέρχονται σε £261 εκατομμύρια για το 2022, ενώ εκείνα από τις ημέρες αγώνων έφτασαν τα £86 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά £83 εκατομμύρια, διότι κατά το 20-21 οι αγώνες πραγματοποιούνταν κεκλεισμένων των θυρών.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα των συλλόγων από τις χορηγίες, τα οποία και έφτασαν τα £247 εκατομμύρια, καθώς νέες συνεργασίες συμφωνήθηκαν με τις Sonos, Kodansha, Vistaprint και Wasabi, ενώ ανανεώθηκε εκείνη με την EA Sports.

Τα διοικητικά έξοδα αυξήθηκαν κατά £69 εκατ. σε £545 εκατ., λόγω της αύξησης του κόστους μισθών και των γενικών εξόδων της αγωνιστικής ημέρας.

Οι μισθοί του συλλόγου εκτοξεύτηκαν από £314 εκατομμύρια σε £366 εκατομμύρια, μια αύξηση της τάξης του 17%, λόγω των μπόνους επίτευξης στόχων, αλλά και των ανανεώσεων συμβολαίων.

Κατά το συγκεκριμένο έτος αποκτήθηκαν από την ομάδα οι Luis Diaz έναντι £37 εκ., Bobby Clark, Fabio Carvalho και Ben Doak, ενώ οι Harvey Elliott, Jordan Henderson, Andy Robertson, Ibrahima Konate, Stefan Bajcetic, Alisson Becker και Diogo Jota υπέγραψαν νέα μακροχρόνια συμβόλαια με τον σύλλογο.

Όπως αναφέρει η Liverpool, το κέρδος της μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 ήταν £7.5 εκατομμύρια προ φόρων, έχοντας ανέβει στην τρίτη θέση του Deloitte Football Money League.

“ Το κόστος λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής ομάδας συνεχίζει να αυξάνεται. Αλλά διατηρούμε τη θέση μας να μεγαλώνουμε αυτόν τον σύλλογο με σημαντικές επενδύσεις με νέους και υπάρχοντες παίκτες που υπογράφουν συμβόλαια και την κατασκευή της νέας κερκίδας της Anfield Road, που ανυπομονούμε να είναι έτοιμη το καλοκαίρι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε επενδύσει πάνω από 250 εκατομμύρια λίρες σε υποδομές και δημιουργήσαμε εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης για τους παίκτες, το προσωπικό και τους υποστηρικτές μας. ” Ανέφερε ο Andy Hughes, διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου.

Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να τελειώσουμε τη σεζόν όσο πιο δυνατά γίνεται, εντός και εκτός γηπέδου, ενώ συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε το κόστος και να διερευνούμε ευκαιρίες για ανάπτυξη στις εμπορικές μας δραστηριότητες, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε ξανά έσοδα σε παίκτες και υποδομές. ” Πρόσθεσε ο Hughes.

Η Liverpool κατέκτησε δύο τρόπαια μέσα στο 2022.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com