Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 1/2/2005 Πρώτο Κόκκινο για Fernando Morientes (vid)

Σαν σήμερα: 1/2/2005 Πρώτο Κόκκινο για Fernando Morientes (vid)

Το πρώτο του γκολ με την famous Red shirt θα σημείωνε σαν σήμερα ο Fernando Morientes, σε παιχνίδι πρωταθλήματος με την Charlton Athletic στο Valley.

Οι Reds σε μία χρονιά που θα αποδεικνυόταν μαγική, λόγω του τελικού της Πόλης, διεκδικούσαν παράλληλα και την έξοδό τους στους Ομίλους του Champions League μέσω του πρωταθλήματος. Ένα από τα εμπόδια που έπρεπε να περάσουν, ήταν και αυτό της πολύ καλής εκείνη την χρονιά, Charlton Athletic.

Στο Valley οι Κόκκινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στο 20′ με γκολ του Shaun Bartlett από κόρνερ του πρώην Κόκκινου Danny Murphy, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Η κατάσταση άλλαξε στο 61′, όταν ο Fernando Morientes πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή, έκανε μία κούρσα προς την εστία του Dean Kiely και από το ύψος της περιοχής εξαπέλυσε ένα κεραυνό, σημαδεύοντας το «παραθυράκι» του τέρματος των γηπεδούχων σημειώνοντας το 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τον σκόρερ. Αυτό ήταν το 1ο του γκολ με την Κόκκινη φανέλα, ο δηλωμένος οπαδός των Reds, Ισπανός διεθνής επιθετικός.

Το γκολ της νίκης των Κόκκινων στο ανατολικό Λονδίνο, σημείωσε ο John Arne Riise από ασίστ του Luis Garcia στο 79′, το οποίο ήταν το 6ο για τον Νορβηγό διεθνή εκείνη την χρονιά (είχε σκοράρει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου εναντίον της Charlton στο Anfield). Με την νίκη τους αυτή οι Κόκκινοι, βρέθηκαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο παιχνίδι αυτό ο Jamie Carragher συμπλήρωσε 241 εμφανίσεις πρωταθλήματος με την Liverpool και ο Vladimír Šmicer αγωνίσθηκε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό του τραυματισμό τον Ιούλιο του 2004 (πέρασε στην θέση του Fernando Morientes στο 88′). Με τους γηπεδούχους αγωνίσθηκε επίσης ο μετέπειτα Κόκκινος Paul Konchesky.

Το παιχνίδι στο Valley εκείνο το βράδυ Τρίτης παρακολούθησαν 27.102 θεατές και διαιτητής ήταν ο N.S. Barry.

Τα γκολ των Reds μπορείτε να απολαύσετε στο 10′:51″ του παρακάτω video:

Σαν σήμερα: 1/2/2005 Πρώτο Κόκκινο για Fernando Morientes
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com