Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Christian Benteke: «Δεν περίμενα να με αγνοήσει ο Klopp»

Christian Benteke: «Δεν περίμενα να με αγνοήσει ο Klopp»

Με την ευκαιρία των πρόσφατων γενεθλίων του Christian Benteke, κάνουμε μια αναδρομή στη πορεία του με τη φανέλα της Liverpool.

Το καλοκαίρι του 2015 η Liverpool είχε βγει στην αγορά σε αναζήτηση επιθετικού, με τον τότε προπονητή της ομάδας Brendan Rodgers να καταλήγει στον Christian Benteke. Η μεταγραφή κόστισε 32,5 εκ. λίρες κι έτσι ο Βέλγος μεταπήδησε από την Aston Villa στη κόκκινη μεριά του Merseyside.

Το πλάνο ήταν ξεκάθαρο, ο Benteke είχε έρθει για να προσφέρει γκολ, κάτι όμως που δε συνέβη εν τέλει. Τα πρώτα σημάδια ήταν ενθαρρυντικά, με τον Βέλγο να σκοράρει ένα εντυπωσιακό γκολ σε φιλικό προετοιμασίας κι ένα ακόμη ομορφότερο στην εκτός έδρας ήττα από τη Manchester United για τη Premier League.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον προπονητή που τον έφερε στην ομάδα να απολύεται και στη θέση του να προσλαμβάνεται ο Jurgen Klopp. Το θετικό στοιχείο για τον Βέλγο επιθετικό ήταν ότι ο Klopp τον ήθελε στη προηγούμενη ομάδα του, τη Borussia Dortmund, οπότε είχε ξεκάθαρη εικόνα για εκείνον.

Παρότι όμως ο Klopp τον ήθελε στη Γερμανία, στο αγγλικό πρωτάθλημα δε φάνηκε να τον εμπιστεύεται το ίδιο, ξεκινώντας τον μόλις 8 φορές στη Premier League. Ενώ ήταν ακόμη παίχτης της ομάδας, τον Μάρτιο του 2016 σε δηλώσεις του σε αγγλικά ΜΜΕ ο Benteke αναφέρθηκε στο μειωμένο χρόνο συμμετοχής του.

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι αν γνώριζα πως δεν θα είμαι στις πρώτες επιλογές του προπονητή δε θα υπέγραφα ποτέ για τη Liverpool. Από τότε που ήρθα στην Αγγλία το 2012, δεν έχω περάσει τόσο μεγάλη περίοδο στο πάγκο, ειδικά από τη στιγμή που είμαι σε τόσο καλή φυσική κατάσταση όπως είμαι τώρα. Όταν ο προπονητής λέει ότι ήθελε να σε αποκτήσει στη προηγούμενη ομάδα του και σε αγνοεί, τότε είναι δύσκολο να καταλάβεις τι συμβαίνει. Μερικοί συμπαίκτες μου έλεγαν ότι είμαι τυχερός όταν υπέγραψε ο Klopp γιατί σίγουρα θα έπαιζα. Είμαι ο πρώτος που θα παραδεχθεί ότι δεν έκανα αρκετά για να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι σε μια ομάδα όπως η Liverpool, αλλά από την άλλη μεριά υπό τον Brendan Rodgers γνώριζα ότι θα έχω την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητες μου, να αποδείξω ότι άξιζα τη χρήματα που δόθηκαν για μένα και ότι άξιζα να φοράω τη φανέλα της Liverpool, αλλά τώρα..»

Μετά από μόλις μία σεζόν στο Anfield ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Με 10 γκολ σε 42 εμφανίσεις ο Benteke μετακινήθηκε στη Crystal Palace για 32,5 εκ. λίρες, ακριβώς το ποσό που είχε ξοδέψει στην Aston Villa ένα χρόνο νωρίτερα.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις βασικές επιλογές του, σε συνέντευξη στα αγγλικά ΜΜΕ ο Benteke παραδέχθηκε το 2019 ότι ο Klopp παραμένει ο καλύτερος προπονητής που έχει συνεργαστεί μαζί του.

«Ήθελε γρήγορους παίχτες μπροστά και γι’ αυτό κατανοώ την απόφαση του (να τον δώσει στην Crystal Palace).»

Τέλος, το Μάιο του 2020 ο Βέλγος επιθετικός δήλωσε μετανιωμένος για τη μεταγραφή του στη Liverpool και για το γεγονός πώς αν του δινόταν περισσότερος χρόνος θα μπορούσε να αποδείξει περισσότερα πράγματα με τη φανέλα των Reds.

Christian Benteke: «Δεν περίμενα να με αγνοήσει ο Klopp»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com