Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Antonio Nunez: «Ήθελα να μείνω έναν ακόμη χρόνο»

Antonio Nunez: «Ήθελα να μείνω έναν ακόμη χρόνο»

Τα σκαμπανεβάσματα της σεζόν 2004/05 αντικατοπτρίστηκαν και για τον νεοαποκτηθέντα Antonio Nunez, τον οποίο έφερε ο Benitez από τη Real Madrid και του οποίου η προσαρμογή δυσκολεύτηκε από τραυματισμούς.

Το ντεμπούτο του στη Liverpool έγινε πριν από 18 χρόνια αυτή την εβδομάδα, σε ένα θρίλερ της Premier League με την Arsenal, και στη συνέχεια ξεκίνησε βασικός στην προαναφερθείσα κλασική νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ο Nunez συμμετείχε στην ομάδα σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας στα νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League, έχοντας τέσσερις συμμετοχές στην πορεία.
Ήταν στον πάγκο στον δραματικό τελικό και αποχαιρέτησε τον σύλλογο αμέσως μετά, επιστρέφοντας στην Ισπανία με ένα πολύτιμο μετάλλιο νικητή για να θυμίζει τη χρονιά του στο Merseyside.

Τώρα που έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και ζει στην Huelva της νότιας Ισπανίας, ο πρώην μέσος μίλησε πρόσφατα στο Liverpoolfc.com για να αναλογιστεί την περιπετειώδη θητεία του στους Reds…

LFC : Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από τότε που ήρθες στο Liverpool, πριν από 18 χρόνια που έκανες το ντεμπούτο σου. Τι θυμάσαι από εκείνη την εποχή;

Nunez : Θυμάμαι ότι ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή όταν έφτασα στο Liverpool. Τους πρώτους μήνες τραυματίστηκα, οπότε ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα για μένα. Αλλά θυμάμαι τις πρώτες μέρες εκεί, ήμουν πολύ χαρούμενος. Ήμουν, εκείνη τη στιγμή, λίγο λυπημένος που έφυγα από τη Real Madrid, αλλά από τη στιγμή που υπέγραψα στη Liverpool ήμουν πολύ αισιόδοξος. Οι πρώτοι μήνες ήταν λίγο δύσκολοι λόγω αυτού του τραυματισμού, αλλά θυμάμαι πολύ καλά τη στιγμή του ντεμπούτου μου, εναντίον της Arsenal στο Anfield. Δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για μένα, ακόμα μάθαινα τον ρυθμό και τα πάντα. Αλλά ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή να παίζω στο Anfield μπροστά σε τόσο κόσμο, σε αυτή την ατμόσφαιρα. Θυμάμαι τα πάντα και ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή.

LFC : Στη συνέχεια είχατε μια σειρά από παιχνίδια στην ομάδα και υπήρξε εκείνη η μεγάλη βραδιά του Champions League με τον Ολυμπιακό στην οποία συμμετείχες. Πώς ένιωσες που έπαιξες σε εκείνο το παιχνίδι και πόσο ξεχωριστή στιγμή ήταν το γκολ του Steven Gerrard;

Nunez : Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν επίσης πολύ ιδιαίτερο γιατί ήταν το ντεμπούτο μου στο Champions League, καθώς στην Real Madrid δεν είχα την ευκαιρία να κάνω ντεμπούτο. Ήμουν στον πάγκο σε κάποια παιχνίδια στο Champions League, αλλά δεν έπαιξα. Έτσι, αυτό ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στο Champions League και ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή – η στιγμή που νομίζω ότι κάθε παιδί ονειρεύεται, να παίξει στο Champions League. Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Και επίσης λόγω του πώς ήταν. Έπρεπε να κερδίσουμε εκείνο το παιχνίδι με δύο γκολ διαφορά, ενώ ξεκινήσαμε χάνοντας, δεχόμενοι ένα γκολ. Θυμάμαι ότι εκείνο το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση. Το γκολ που πέτυχε ο Steven ήταν ένα σπουδαίο γκολ. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά – μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά.

LFC: Ήταν μια δύσκολη σεζόν για όλους, η πρώτη του Rafa Benitez στην τεχνική ηγεσία, αλλά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ήταν τόσο ξεχωριστό και εσύ έπαιξες σε πολλούς αγώνες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου…

Nunez: Ήταν μια έντονη σεζόν. Στην Premier League δεν είχαμε πολύ καλή απόδοση, νομίζω ότι ήμασταν πέμπτοι. Αλλά για κάποιο λόγο στην Ευρώπη αποκτούσαμε όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, στις πιθανότητές μας. Νομίζω ότι κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα ήμασταν εκεί στον τελικό, ότι θα τον κερδίζαμε. Αλλά για κάποιο λόγο αποκτούσαμε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση και ο Rafa ήταν πολύ σίγουρος και για τον ανταγωνισμό. Φτιάξαμε ένα καλό σύνολο, μια καλή ομάδα. Πιθανώς άλλες ομάδες είχαν καλύτερες μονάδες, αλλά νομίζω ότι εμείς είχαμε καλύτερο σύνολο, καλύτερη ομάδα, γι’ αυτό καταφέραμε να φτάσουμε εκεί.

LFC: Όσον αφορά την ατμόσφαιρα, ο ημιτελικός με την Chelsea θα ήταν η καλύτερη βραδιά που ζήσατε;

Nunez: Ναι, θυμάμαι πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Πρώτα απ’ όλα, γιατί το συναίσθημα του να είσαι στον τελικό του Champions League, να προκρίνεσαι στον τελικό ήταν απίστευτο! Και επίσης λόγω αυτής της ατμόσφαιρας. Κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχαμε έναν ιδιαίτερο αγώνα με την Chelsea, οπότε το να παλεύουμε μεταξύ μας στους ημιτελικούς, ήταν πολύ έντονα παιχνίδια. Επίσης λόγω του πώς ήταν με αυτό το γκολ του Luis Garcia που πέτυχε εκείνη την ημέρα. Η ατμόσφαιρα σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ίσως μία από τις καλύτερες που έχω ζήσει.

LFC: Ανέφερες πόσα σήμαινε για εσάς το ντεμπούτο σας στο Champions League, οπότε τι σήμαινε για εσάς να σηκώσετε το τρόπαιο στην Instabul;

Nunez: Αυτό ήταν κάτι που νομίζω ότι χρειάζεσαι χρόνο για να γνωρίσεις πραγματικά αυτό που έφτασες. Εκείνη τη στιγμή απλά το απολαμβάνεις, νιώθεις σαν τρελός, νιώθεις σαν ένα μεγάλο πάρτι, αλλά χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να το σκεφτείς, να σκεφτείς τι έχεις κάνει, τι έχεις πετύχει. Αυτό είναι κάτι που ονειρεύεσαι από τότε που ήσουν παιδί. Ήταν πολύ ιδιαίτερο και επίσης επειδή πιθανότατα είναι ο τελικός που όλοι θυμούνται, όχι μόνο οι οπαδοί της Liverpool, αλλά κάθε ποδοσφαιρόφιλος θυμάται αυτόν τον τελικό. Όταν σε ρωτούν, «Ποιον τελικό κέρδισες;», απαντώ, «Το 2005». ‘Ω, αυτός, αυτός ήταν ο καλύτερος τελικός που έχουμε δει ποτέ’. Όλοι θυμούνται πού ήταν σε εκείνο το παιχνίδι ή τι έκαναν. Όλοι θυμούνται εκείνο το παιχνίδι. Είναι πραγματικά όμορφο, όχι μόνο να είσαι πρωταθλητής του Champions League αλλά και σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι.

LFC: Έφυγες από τη Liverpool το επόμενο καλοκαίρι. Πώς έγινε αυτή η μετακίνηση; Ήσουν έτοιμος να φύγεις ή ήλπιζες να μείνεις περισσότερο;

Nunez: Είχα έναν ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό μου. Ήθελα να μείνω, να μείνω έναν ακόμη χρόνο για να προσπαθήσω να αποδώσω καλύτερα. Επειδή δεν ήμουν ευχαριστημένος με την απόδοσή μου εκείνη τη χρονιά, λόγω αυτού του τραυματισμού δεν ένιωσα ποτέ ότι ήμουν στο επίπεδο της υπόλοιπης ομάδας σωματικά. Δεν πήρα τον ρυθμό της ομάδας. Δεν ήταν η καλύτερη σεζόν μου, η καλύτερη απόδοσή μου. Έτσι, ήλπιζα πραγματικά να έχω ακόμη μια χρονιά για να δείξω κάτι περισσότερο. Αλλά μερικές φορές δεν είναι δική σου απόφαση, ο προπονητής δεν με υπολόγιζε για την επόμενη σεζόν. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο και πρέπει να ψάξεις για μια άλλη λύση, μια άλλη ομάδα. Από τη στιγμή που η κατάσταση είναι έτσι δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι πολύ, απλά να ψάχνεις το μέλλον σου και την καλύτερη επιλογή. Η επιλογή ήταν να επιστρέψω στην Ισπανία, στη Celta Vigo. Ήταν λυπηρό για μένα γιατί ήμουν πολύ χαρούμενος στο Liverpool, με τους οπαδούς, με την ατμόσφαιρα στο Anfield, αγαπούσα την πόλη, οπότε ήμουν ευτυχισμένος εκεί. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ, απλά προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό στην επόμενη ομάδα και αυτό είναι όλο.

LFC: Αισθάνεσαι ακόμα σύνδεση με το Liverpool; Παρακολουθείς τα αποτελέσματα; Συναντάς οπαδούς;

Nunez: Ναι, φυσικά. Δεν θα έλεγα ότι παρακολουθώ περισσότερα παιχνίδια της Liverpool από τη Real Madrid, αλλά πάνω κάτω τα ίδια. Παρακολουθώ και τις δύο, πραγματικά παρακολουθώ σχεδόν κάθε παιχνίδι της Liverpool. Μερικές φορές πηγαίνω εκεί, ήμουν στο Anfield πριν από λίγο καιρό. Θέλω να ξαναπάω αυτή τη σεζόν για να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι. Φυσικά και έχω μια σχέση, φυσικά είναι μια από τις ομάδες μου και απολαμβάνω πολύ κάθε νίκη.

Antonio Nunez: «Ήθελα να μείνω έναν ακόμη χρόνο»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com