Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp για Curtis, Carvalho, Harvey & η κατάρα του «δάσους»…

Ο Klopp για Curtis, Carvalho, Harvey & η κατάρα του «δάσους»…

Ο Jurgen Klopp είπε μια ιστορία προς το τέλος της περασμένης σεζόν, καθώς συζητούσε για την επικείμενη «μεταμόρφωση» της ομάδας του στη Liverpool.

«Έχουμε άλλον έναν νέο συναρπαστικό παίκτη που έρχεται τον Fab (Carvalho), έχουμε τον Harvey και τον Curtis», είπε ο Klopp μετά τη νίκη με 2-1 επί της Southampton. «Μετά το τελευταίο παιχνίδι, είχα και τους δύο μαζί και τους είπα «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Λιγότερο από τέσσερις μήνες αργότερα και οι τρεις βγήκαν στο City Ground, η απουσία της τελευταίας στιγμής του Thiago βρήκε τον Jones να παίζει ως ένας από τους δύο κεντρικούς μέσους και τον Carvalho με τον Elliott στα άκρα της επίθεσης. Ήταν η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2018 όπου οι Κόκκινοι ξεκίνησαν έναν αγώνα Premier League με τρεις παίκτες ηλικίας κάτω των 21.

Ήταν το πρώτο ξεκίνημα του 21χρονου από εκείνο το ταξίδι του Μαΐου στη νότια ακτή σε μια θέση όπου σπάνια εμφανίστηκε τις τελευταίες σεζόν.
Και εκτός από την παρόρμηση του να κρατήσει την μπάλα –χαρακτηριστικό του Curtis, δεν έκανε αυτό που έπρεπε να περιμένει κανείς μετά από τόσο καιρό.

Αυτό δεν ίσχυε για τον Elliott από την άλλη πλευρά,καθώς ήταν ο μόνος παίκτης της Liverpool που πρόσφερε οποιοδήποτε είδος συνεχούς επιθετικής απειλής. Ο νεαρός παίκτης όμως, δεν πρέπει να είναι αυτός που θα δίνει το παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Εμφανής η απουσία Nunez

Ήταν ένα αξιοσημείωτο στατιστικό που έπληξε την Liverpool που παλεύει να παράγει σταθερά αυτή τη σεζόν. Η απουσία του Darwin Nunez έκανε τον Ουρουγουανό τον 19ο διαφορετικό παίκτη των Reds που έχασε τουλάχιστον ένα παιχνίδι αυτή τη σεζόν.

Και πώς να μην γίνει αισθητή η απουσία του Ουρουγουανού, η φυσική του παρουσία, η απειλή και το ύψος του έλειπαν πάρα πολύ από τις επιθετικές προσπάθειες της Liverpool. Mε τον Mo Salah να τον αντικαθιστά στο ρόλο του σέντερ φορ, έμοιαζε βυθισμένος σε μια θάλασσα αμυντικών της Forest στη περισσότερη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και τον Roberto Firminho να μην μπορεί να προσφέρει τίποτα σε ουσιαστική υποστήριξη από τη μέση και μπροστά.

Με τον Luis Diaz και τον Diogo Jota, δύο ακόμη από τους πιο άμεσους επιθετικούς της Liverpool να μένουν εκτός για αρκετό μεγάλο διάστημα, ο Klopp δεν είχε κανέναν στον οποίο θα μπορούσε να στραφεί, καθώς η ομάδα του πάλευε να δημιουργήσει ευκαιρίες σε ανοιχτό παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι απολάμβανε το επιβλητικό ποσοστό του 75% της κατοχής της μπάλας. Οι στημένες φάσεις ήταν η καλύτερη απειλή των Reds, αλλά ο Firmino και ιδιαίτερα ο Virgil van Dijk αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί.

Αυτό ήταν μόνο το δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο η Liverpool απέτυχε να σκοράρει μέσα στο 2022. Το άλλο παιχνίδι ήταν η ισοπαλία χωρίς τέρματα τον περασμένο μήνα στο Goodison park. Αν και ο Klopp είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όλοι οι φίλοι της ομάδας, δεν συμφωνούν μαζί του.

Εάν υπήρχαν στην αρχική 11άδα το Σάββατο οι Thiago και Nunez, οι οποίοι αποκτήθηκαν για να «καταρρίπτουν» δύσκολες άμυνες, ίσως να μην υπήρχε πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Η κατάρα του δάσους συνεχίζεται

Έτσι, η κατάρα του City Ground συνεχίστηκε για την Liverpool, καθώς οι Reds δεν έχουν ακόμη κερδίσει εκεί κατά την περίοδο της Premier League, σκοράροντας μόλις τέσσερις φορές σε έξι αγώνες. Οι Reds, έχουν κερδίσει μόνο 3 φορές εκεί στις τελευταίες 20 επισκέψεις τους για το πρωτάθλημα.

Ο Taiwo Awoniyi, ο οποίος βρισκόταν στη Liverpool για έξι χρόνια, ήταν αυτός που σκόραρε για την Nothigham Forrest, ρίχνοντας κι άλλο αλάτι σε μια πληγή που είναι ανοιχτή τη φετινή σεζόν. Αν δεν υπήρχε και στα goalpost o Alison Becker, η Liverpool θα είχε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα να λύσει. Ο Βραζιλιάνος άσος είναι ο μόνος στη φετινή σαιζόν που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων…

Ο Klopp για Curtis, Carvalho, Harvey & η κατάρα του «δάσους»…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com